Moleküler Biyoloji ve Genetik mi yoksa Enerji Sistemleri Mühendisliği okumak mı daha mantıklı?

Esenlikler...
Üniversite tercihimi bu yıl yapacağım ve meslek seçme konusunda biraz kararsızım sizce Moleküler Biyoloji ve Genetik okumak mı yoksa Enerji Sistemleri Mühendisliği okumak mı daha mantıklı ikisinin artı ve eksi yönleri nelerdir?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Enerji ve biyoloji temelde çok farklı alanlar. Sorunun kökünde aslında sen ne istiyorsun? Türkiye de iş olanağı olarak soruyorsan eğer bi dayın, amcan, deden, babandan kalma yada milletvekili olan yoksa ne okursan oku boşa okumuş olursun. Ben dışarda patlarım dersen kendinle istişare yap; ne olmak isterim, ne yaparsam sıkılmam ve azmim azalmaz? Sorularını kendine sor. Cevabı kendin raatça bulmuş olursun. Yolun açık bahtın beyaz olsun.

M

Aslında tam olarak ne istediğime karar verebilmiş değilim Enerji uğraşma alanı ve yapılabilecek bir çok farklı tasarımdan dolayı her zaman ilgimi çekiyor bunun yanında biyolojide iyi bir eğitim aldım ve insan biyolojisi hakkında birçok araştırmayı okudum o da sevdiğim bir alan. İş bulma konusunda ise kesinlikle çok haklısınız özellikle son zamanlarda bu şekilde işliyor düzen.

Mustafa Uzunsel 6 yıl