Nasıl tutarlı olunur?

Arkadaşlar eli sıkı olan arkadaşlar nasıl beceriyorlar? Ne yapsam da para biriktermiyorum. Nasıl yapıyorsunuz nasıl

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

-Sigara fiyatları malum yine zam gelecek. Ona zam buna zam hani bize zam diye çığırmadan önce Sigara kullanıyorsan tütüne başla ilk başlarda zorlanabilirsin ama kaliteli bir tütüncü bulursan damak zevkine uygun tadı yakalayabilirsin. (Bu konuda karar kılarsan bende seve seve elimden geldiğince yardımcı olurum.)

-alkol kullanıyorsan mekanda içmekten vazgeç büfeden alıp evinde iç onunda dozunu kaçırma. Dikkat et biraz içtiğin gün sayısını azalt.

-dışarıda yemek yememeye çalış ya evde yada üniversitede ye. Size tam bir mezarcı taktiği verebilirim. Eğer doktor önlüğünüz var ise(doktor önlüğü yok ise özgüven meselesiyle de halledebilirsiniz.) herhangi bir devlet hastanesine gidip (çok küçük biryer olmasın) yemek yiyebilirsiniz. Usulca yemek sırasına girin. Sıra gelince imza atma sistemi var iste imzanızı atın kimse size birşey demeyecektir. Eğer kartı okutmanız gerekiyorsa veznenin başındaki adama tayinle (ebe, hemşire, teknisyen) bugün geldiğinizi ve kartınızın çıkmadığını söylerseniz sizi geri çevirecek hali yok her halikülarda içeri gidip yemeğinizi alabilirsiniz. Kimseyle muhattap olmayın yemekhanede sessiz köşeye oturun. Yemeğinizi yiyin ve ordan tüyün.

-arkadaş ortamı davetlerinde yeri geldiğinde hayır demesini öğrenin.

-evde hobiler edinin. Film-dizi izlemek, puzzle yapmak, kitap okumak, internet siteleriyle ilgilenmek vs.

-düzenli veya part iş bulup çalışın. Garsonluk bu konuda temel iştir aslında. Full çalışmak biraz yorar öğrenciyken okulla birlikte yürütmek tek elle iki karpuzu taşımak gibidir. Ama tüm gününüz işte olacağı için parayı harcamaya elbette zamanınız kalmaycaktır. Part olarak çalışacaksanız muhtemelen cuma cumartesi akşamları çalışacaksınızdır. Böylece hem okulunuz etkilenmez hemde cebinize ekstradan para girer. Ayrıca çoğu arkadaş grubu bugünlerde eğlenmek için dışarı çıkar onlara hayır demeniz için müthiş bir bahaneniz olur. (asosyal olun demiyorun sadece biraz daha az sıklıkla görüşün.) Ayrıca çalıltığınız yer size çok şey öğretecektir buna emin olabilirsiniz.

-kıyafet alırken marka almayın demiyorum asla. Ben aksine bu konuda markada olsa marka olmasada kaliteli olanı almaya çalışın. (Example: Ben samsunda yaşıyorum malum karadeniz havası yağmur suyu geçirmeyen botsuz yapamazsınız samsunda. Geçen sene pull&bear dan sırf çok güzel diye 180 liraya bot aldım. 2. haftaya su geçirdi, 3. haftada köşesi açıldı. Değişimde de sıkıntı yaşadım bu sene parayı kıyıp sağlam bir bot aldım. Verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor.)
Kısacası ucuz diye kalitesiz kıyafetler alırsanız totalde daha fazla masraf yaparsınız.

E