Oğluma dikkat eksikliği hiperaktivite teşhisi konuldu, Concerta ilacını kullanmalı mıyım?

Oğluma ağır hiperaktif ve dürtüsel teşhisi kondu. Dr Rispandal, concerta ilaçlarını yazdı. Ama ben hep ilaca karşı olduğum için reddettim. Psikoloğa oyun terapisine götürüyorum. Okuldan çok şikayet geliyor. Evde bir şekilde idare ediyorum, ama okul çok sorun. İlacın yan etkileri, ileri de karaciğere zarar verme ihtimali vb beni korkutuyor. Bir sürü makale kitap okudum. İlaca karşı hocalar da çok. Tecrübeli anneler yorum yazabilir mi lütfen

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Herkese merhaba, Şenay hanım size bilgi mesajı gönderdim. Lutfen Berard yöntemini ve Play Attention yöntemlerini araştırın.

M

Tşk

Şenay Aydiş 6 yıl

Biz 5 yil once berard i uygulattik. Bizde hic ise yara madi

Şirin Tuncu 6 yıl

Anlıyorum, fayda sağlamak beklenti ile ilgili bir durum. Küçük değişiklikler ebeveyn ve bireyin çevresinde bulunanlarca olumlu geri dönütlerle desteklendiği an değişim başlıyor. Kemoterapi vb benzeri tedavi olan insan ki "berard yada play attention bir yardımcı uygulamadir"eger moral anlamında desteklediğimizde bu rahatsızlığı yenebiliyor. Çevremizde örneği çoktur "gülerek iyileşti " diye. Kimiside tedavi olur ve sonucu bekler ama gülen kadar başarılı değildir. Artık ismi yok hastalığı kimlik boyutunda olur. Katılıyorum size herkes fayda sağlayacak diye bir sonuç beklenemez. Herkese iyi geceler.

Metin Yünlü 6 yıl