Oğluma dikkat eksikliği hiperaktivite teşhisi konuldu, Concerta ilacını kullanmalı mıyım?

Oğluma ağır hiperaktif ve dürtüsel teşhisi kondu. Dr Rispandal, concerta ilaçlarını yazdı. Ama ben hep ilaca karşı olduğum için reddettim. Psikoloğa oyun terapisine götürüyorum. Okuldan çok şikayet geliyor. Evde bir şekilde idare ediyorum, ama okul çok sorun. İlacın yan etkileri, ileri de karaciğere zarar verme ihtimali vb beni korkutuyor. Bir sürü makale kitap okudum. İlaca karşı hocalar da çok. Tecrübeli anneler yorum yazabilir mi lütfen

Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Unutmayın her ilacın yan etkisi vardır mutlak en basit bir aspiri nin bile mesela kanı sulandırıyor.
Yanlış anlşılmasın önermiyorum ilactan korkunuzdaki yüksek tepkinizi büyüttüğünüzü söylüyorum..
Elbette tercih sizin ..
Ayrıca resperdal dürtü kontrolsüLüpü için verilir onun yan etkisi daha cok bana göre.

S

Bence siz önce düşünün. Bilimsürekli değişiyor. Yarın bu ilaçların yan etkileri açıklandığında ki benim akademisyen arkadaşlarım olduğunu ve gizlendiğini söylüyor, o vicdanla nasıl yaşayacaksınız? Ya çocuğunuza birşey olursa? İlerde size bana bu kadar ilacı niye verdin dese? Ben bu vebale giremem. Meymiş arkadaşlarıyla uyum sağlayacakmış umrumda değil. Bizim çocuklarımız eğlenceli, aktif, akıllı, maceracı, lider, akıllı ve meraklı bu özelliklerin nesi kötü? Sürü psikolojisi. Uğraşmak istemeyen vasıfsız öğretmenler. Ben bu hastalığa bile inanmıyorum. Çok araştırdım ve uyguluyorum. İlaçsız, mutlu ve duyguları güdüleri bastırılmamış çocuğumu vicdan rahatlığıyla ileride birşey olurmu korkusu olmadan büyütüyorum. Bence siz bir düşünün

Şenay Aydiş 6 yıl

Şenay Aydiş öncelikle tepkinizi eleştirel değil fikir olarak sunun lütfen . Akademisyen arkadaşlarınızında size bu söylediklerini saklayarak vicdani ve görevsel suç işlediklerinide bilmelililer . En az Sizin kadar anneyim.. Ve araştıran bu konuda ilgili sürekli okuyan oğlumun yıllık tüm fiziksel kontrollerinide yaptıran ayrıca akademisyende bir anneyim . Denemeden tecrübe etmeden ilaç etkisiyle alakalı afaki tanımlarınızın yani kısaca tabirlerinizle duygularını yitirmiş robot gibi hiç olmadı. Tam tersine IQsu 138 olan oğlum varolan bu seviyesini ilaç sayesinde doğru kullanabildi. Yine zıpladı oynadı düştü ama bunları olması gerektiği kadarıyla yaşadı. Ben soruya karşılık, ilaç kullan bir çocuğun annesi olarak kendi tecrübemi aktardım ilacı önermedim . Biz ilaçtan hiç bir yan etki uykuszluk iştahszlık harici görmedik. Dolyısıyla siz içirmeyin kullanmayın ama başkalarının fikrinede eleştirmek yerine saygı duymalısınız . İnsanlara ruhsal bir cinayet işliyormuş gibi yaklaşımınız ağır bir tutum .. Ben ve eşim yeterince düşündük emin olun .. 3 çocuk psk. Prof. Sonucunda ve kendi inancımızdan sonra iilaca başladık. Sizin umurunuzda olmayan şeyler vşzim umurumuzdaydı ve iyiki de olmuş. Pişman olduğumuz tek bir nokta şu ana kadar yaşamadık. Bunlar BİZİM TECRÜBEMİZ. Hatta iyi ki dediğimiz çok oldu çünkü oğlum 17 yaşında ve çok donanımlı sorgulayan bir birey rmin olun 7 yaşındaki çocuğun ağzına şeker koyar gibi ilaç içeremiyorsunuz. Iğlum ilacını dr yla iştişareleri ve dibine kadar ilacı araştırmış biri olarak özgür iradesiyle içiyor. Ben oğluma içtin mi içiyormusun demiyorum. Dr uyla randevusunu kendi ayarlar gider konuşur biz çapırılırsak 3 ayda bir durum nasıl diye gideriz. Siz müsterih olun .

Sena Okçu 6 yıl

... Ve Kimseyede ilaç içir demedim demem ama bana tecrüm sorulduğundada anlatırım. Oğlum faydasını gördü ve bize iyikide destek almışım diyor. Çünkü bu ayrımı yapabilecek yaşta bir birey artık.

Sena Okçu 6 yıl

Sizin adınıza çok sevindim. Asla eleştri yapmak istemedim, ben de akademisyenim. Benim ilk çocuğumda hiperaktif ona da ilaç vermedim yoğun spor+vitamin ve ilgiyle şu an çok iyi durumda. Spordan aldığı disiplinle derslerinde çok başarılı. Eleştirmek istemedim hele de ruhsal baskı yapmak asla istemem. Ama arkadaşım öyle kötü şeyler anlattı ki bilimsel kanıtlarla, size iletmemek vicdansızlık diye düşündüm.

Şenay Aydiş 6 yıl