Öğretim görevlisi olmak için yaş sınırı var mı?

Arkadaşlar 35 yaş sınırı sadece araştırma görevlisi olmak için mi geçerli. Öğretim görevlisi olmak için de bir yaş sınırı var mı

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

peki öğretim görevlisi olmak için yola nereden başlama gerekiyor. Alanında mesleki deneyim kazanmanın yolları nedir

S

Hocam alanda deneyime pek bakıldığını sanmıyorum, deneyim olarak sigorta prim gün sayınız hesaplanır ve genellikle 2 yıl tecrübe ya da yüksek lisans mezuniyeti aranır, herhangi bir işte çalışsanız dahi sigorta sürenizi iki yıla getirdiğinizde bu tecrübe olarak sayılacaktır. Tabi açılan kadroda alanda tecrübe gibi bir ibare yoksa. Ayrıca sözleşmeli olarak öğretim görevlisi olarak çalışabilirsiniz tabi böyle bir şansınız varsa, bu hem ortama alışmanıza hem de tecrübe kazanmanıza yardımcı olur.

Cengiz Uludogan 5 yıl

Peki öğretim görevlisi ile araştırma görevlisi arasındaki farklar nedir? Avantajları dezavantajları

Sema Lazoğlu 5 yıl

Hocam öğretim görevlisi sadece derslerle ilgilenir, dersine girer çıkar ve işi biter ama araştırma görevlisi adından da anlaşılacağı gibi yüksek lisans, doktora gibi eğitim dönemlerini de tamamlamak zorundadır, belirli sayıda makale yazması, sempozyumlara katılması, kongre ve konferanslarda yer alarak puanlar toplaması gerekir. Ayrıca fazlaca ayak işi yapar.

Cengiz Uludogan 5 yıl

hocam somak istediğim bunlar değildi esasında. Araştırma görevlisi olmak için yola nasıl başlanıyor ya da öğretim görevlisi mi araştırma görevlisi mi olarak başlamak daha avantajlı. Aralarında maaş farkı mı var. Ya da hangisini tercih ederek akademik kariyer yoluna girmek daha kolay.

Sema Lazoğlu 5 yıl

Hocam araştırma görevlisi olarak başlandığında otomatikman yükselmek için çalışıyorsunuz, yani siz lisans mezunu olup araştırma görevlisi olarak atandığınızda atandığınız üniversite sizin yüksek lisansınızı yapmanızı ardından da doktoranızı yapmanız için yönlendiriyor tabiki 65 yabancı dil şartı koşabilirler çünkü devam eden süreçte doktoradan sonra doçentlik için kadroya geçileceği için 65'i direk başvuruda isteyebilirler. Ama öğretim görevlisinin başvurusunda myolarda yds genellikle istenmez, ben hiç görmedim. Öğretim görevlisinde yükselme gibi bir durumunuz yok sadece öğretmen gibi olduğunu olduğunuzu düşünün. Ama öğretim görevlisiyken dışarıdan ylisans ve doktorayı da tamamlayıp cariden yine yrd doç yada doçentlik kadrolarına başvurabilirsiniz ya da öğretim görevlisi olarak çalıştığınız üniversiteden yüksek lisans ve doktorayı tamamladıktan sonra yrd doç ya da doçent kadrosu isteyebilirsiniz. Her iki şekilde de ilerleyebilirsiniz ama temelde araştırma görevlisi olmak doğrudan yükselmeye yöneliktir, ama öğretim görevliliği doğrudan öğretime yöneliktir ama dışarıdan az önce dediğim gibi gerekli eğitimleri bitirip yds puanınızı da aldığınızda yine kadrolara başvurarak yrd doç yada doçent olarak iş bulabilirsiniz.

Cengiz Uludogan 5 yıl

Çok mu karışık oldu?

Cengiz Uludogan 5 yıl

yeterince açık teşekkür ederim

Sema Lazoğlu 5 yıl

lisans mezunları öğretim görevlisi olabiliyor mu yani

Sema Lazoğlu 5 yıl

Aynen öyle hocam, tabi bunlar açılan kadrolarda belirtilir, ama çok nadir olur bu şekilde alımlar, yani genellikle yüksek lisans ya da doktora mezuniyeti isterler ve şartları ağırlaştırmak için 2 yıl tecrübe vs şeklinde kadroları açarlar.

Cengiz Uludogan 5 yıl

araştırma görevlisi bir nevi genellikle hocaların lisansta asistan olarak seçtikleri öğrenciler öyleyse

Sema Lazoğlu 5 yıl

Kısmen, ayak işi yaparlar demem de o yüzdendi.

Cengiz Uludogan 5 yıl

peki araştırma görevlisinde 35 yaş sınırı hangi aşamada aranıyor. Lisans bitirip araştırma görevlisi olarak başlarken mi.

Sema Lazoğlu 5 yıl

Herhangi bir araştırma görevlisi başvurusunda, neyi bitirdiğinizin bi önemi yok, 35 yaş üzeri araştırma görevlisi olarak başvuramıyor.

Cengiz Uludogan 5 yıl

sorumu yanlış sordum sanırım. Araştırma görevlisi ünvanı ne zaman veriliyor. Diyelim ki lisans bitti 31 yaşındasın araştırma görevlisine başvurdun kabul edilirsen araştırma görevlisi unvanını bu aşamada mı alıyoruz. 35 yaş sınırı hangi aşamada geçerli derken bunu sormaya çalıştım

Sema Lazoğlu 5 yıl

Evet hocam ne zaman başvurursan başvur fark etmez, araştırma görevlisi olursun tabi 35 yaş sınırı dahilinde.

Cengiz Uludogan 5 yıl