Okul öncesi mi yoksa Sınıf öğretmenliği mi daha iyi bir bölüm?

Değerli öğretmenlerim yardımcı olur musunuz? Kız kardeşim için üniversite tercihlerini yapicaz. Okul öncesi ve Sınıf öğretmenliği arasında kararsız kaldık. Okul öncesi zorunlu oldu fakat mezun olana kadar ihtiyaç azalır diye düşünüyorum. Sizce hangisini okumak daha mantikli ??

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

sınıf öğretmenliği herşeyiyle sıkıntı. Atama avantajına bakarsanız çokta fazla bir farkları yok. Okul öncesi derim. Sınıf öğretmeni bir kere ilk atama yerinde çok uzun çalışmak zorunda kalıyor. Kötü bir köy olur buda genelde. Tayinleri tamamen dert eş durumunda bile arıza çıkıyor çoğu kez. Okul öncesi yazıp 3. sınıf başlangıcında kpss ye başlasın.

S

Hocam okul öncesinin atama sayısı sınıf öğretmenliğine göre daha düşük. 1000 kişi falan alınıyor. Atanamaz diye endişe ediyoruz açikçasi

Dilan Ballıoğul 5 yıl

hocam sınavlarda yüzdelik dilim önemlidir hep 1000 kişi alıyor ama 10000 mezun varsa yerleşmek için %10 luk dilimde olmalı ama 5000 kişi alıyor 120000 mezun var o zaman iş daha zor. 5 kişi alındığını ama türkiyede 6 mezun olduğunu düşünün mesela. Sınıf öğretmenliği mezunu çok fazla.

Süleyman Tekcan 5 yıl

25 bin okul öncesi mezunu var bizim bölümde çok az mezun yok hocam düşünüldüğü gibi

Pelin Kongel 5 yıl

Haklısınız hocam ancak okul öncesi mezunları da son yıllarda çok arttı maalesef

Dilan Ballıoğul 5 yıl

evet bu sayısal değerler üzerinden karşılaştırma yapılmalı

Süleyman Tekcan 5 yıl