Sezeryan için hangi anestezi uygun epidural anestezi mi yoksa genel anestezi mi?

SEZERYAN OLAN YADA OLACAK hanimLARRR... SİZCE
+Epidural anestezi mi ?
+Genel anestezi mi ?
Cok kararsizim ben

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
94
94 CEVAP

Ben sipindal oldum zaten belden aşağısı uyusturulan sipinal epudural bölgesel olan ben cok memnunum 6 ay oldu

H

Epidural bölgesel olan değil. Bölgesel olan lokal anestezi o çok başka bişey. Daha yuzeyel ameliyatlar yapılır onunla. Epidural de de Spinalde de sezaryen da belden aşağısı uyuşuk olur.

Gülse Cuma 5 yıl

Sipinal belden dogil omirilkten yapiliyo epidural belden yapiliyo normal dogumlarda bile uygulaniyo neyse ne ben sorulana cvp verdim sadece

Hümeyra Sydn 5 yıl

Bel derken yer olarak belirttim elbette ki her ikiside omurilik içine bos sivisinin olduğu yere yapılıyo zaten. İkisi farklı yerlere yapilmiyo yani. Spinalde mesela sadece sezaryen olunca seçilen omurilik sırası farklı olabiliyo. İkisi bambaşka şeyler gibi düşünmeyin. Epidural de katater kaliyo ameliyat sonrasında agri kesici uygulaniyo o yolla. Yada normal doğum esnasında yine agri yi hafifletme amacı ile yapılıyo. Spinal ise 2-3 saat kdr belden hatta sezaryen olduğu için göğüs kafesinin alt kısmından itibaren uyuşukluk oluyo. Daha detaylı da anlatabilirim isterseniz.

Gülse Cuma 5 yıl

Hee he

Hümeyra Sydn 5 yıl

Hee he derken?

Gülse Cuma 5 yıl

Öncelikle şunu soyliyeyim ben bir sağlık calisaniyim ebelik mezunuyum. Kaç normal doğum gördüm girdim hatırlamıyorum.aynı zamanda da 5yıldır ameliyathane hemşireligi yapıyorum. Bu işlerin içindeyim yani bizzat. Ve bir de 7 ay önce spinal Anest. İle sezryan oldum. Yani bu bilgileri verirken deneyimledigim, eğitimini aldığım bilgileri sizlere aktarmaya çalışıyorum ki yanlış bilinen bilgiler gözüme carptiginda yazmaya cevaplamaya yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama sizin verdiğiniz cevap "hee he" alaycı mı, yada. "he he sen konuş dur" mu anlayamadım açıkçası. Umarım ben yanlış değerlendirilmişimdir. Daha HOŞGÖRÜLÜ olsak bişey kaybetmeyiz bence.

Gülse Cuma 5 yıl

Tamm ya ben benim doktorum bana ne dedeiyse onu solöyledim uzatmiyalim bastan saglik calisaniysan söyleseydin millette hic yorum yapmazdi ozaman

Hümeyra Sydn 5 yıl

Birdahada yorum yapmazsan sevinirim tamm

Hümeyra Sydn 5 yıl

Yorum yapıp yapmamak için sizden izin alacak değilim bu birincisi.. Ikinciside Uslubumz düzgün olduktan sonra her konu hakkında konuşup fikir alışverişi yapılabilir. Sağlık çalışanı olmamın "milletin" yorum yapmasına engel değil. Herkes deneyimlerini paylaşmış mi bu da gayet doğal.. BurdA bilgi yarışması yapilmiyo arkds bi soru sormuş isteyen yorum yapar isteyen yapmaz. Ben bazen fırsat bulduğumda okuduğum gördüğüm konulara yorum yapıyorum ki insanlar bilgilensin. Elbette herşeyi ben biliyorum diye bişey yok. İnsanları kirmadan alaycı cevaplar vermezseniz bende buna sevinirim.

Gülse Cuma 5 yıl

Ya yorum yap yapta bena yapma arkadasim niye anlamiyosun tamm sensin sen iyisini bilirsin sana yorum yapma mi diyorum banane ben ne karisirim benimle ilgili yapma allah allah

Hümeyra Sydn 5 yıl

Bi benim yazdığım cümleleri okuyun bi de kendi yazdiklarinizi,hitap seklinizi.. Kibar olmakla hoşgörülü olmakla yada agresif olmamakla bişey kaybetmezsiniz.en iyisini ben biliyorum diye bi iddiam yok zaten.. Sadece daha saygılı olmanızı rica ediyorum... (bu yazdigima yorum yapmazsanız sevinirim iyi akşamlar)

Gülse Cuma 5 yıl