Tetanoz aşısı tehlikeli mi?

Herkese iyi akşamlar oğlum 8.sınıfa gidiyor bugün yazı vermişler tetanoz aşısı için onay istiyorlar benim bu aşılar konusunda içim hiç rahat değil birsürü şey duyuyoruz gerçekten çok muallakta kaldım yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Sağlık bakanlığında mı sizin güveniniz yok hen neye karşı sizin içiniz rahat değil onu anlamış değilim siz gereğini yapın. Bizler belli yaşlara geldik o aşıları bizde vurulduk neyimiz eksik yada her hangi bir olmusuzluk yaşadıkmı hayır

M

Sağlık bakanlığı diye sorgulamayacak mıyız bu nasıl anlayış

Esin Küntaş 6 yıl

Esin Küntaş Sağlık bakanlığı senin Benim sağlığımızdan sorumlu yükümlü bir kurum neyini sorgulayacaksın düşmanınmı sorgulayacaksın ??

Maşide Ozaydin 6 yıl

Maşide Ozaydin düşman mı? Siz neyin mevzusunu yapıyorsunuz anlayamadım

Esin Küntaş 6 yıl

Maşide hanım hacamatçı birinin aşıyı savunduğunu da ilk defa görüyorum. Aşının yan etkilerini atmak için vücuttan habire hacamat yaptırıyoruz.

Elif Curie 6 yıl

Elif Curie Bakın bu önerilen aşıları neden niçin yapıldığını bilmek gerek biliyorsan yaptırıyorsun demektir bilmiyorsan neden bilmedin bişi yaptırıyorsun diye sorarlar adama Neden yaptırdın neden çıkarmaya uğraşıyorsun İşte tezat burda Kardeşim şüphe duydun bişi yaptırma yatırdın bişi için de şikayet etme bu kadar basit İnanmadın bişi neden uyguluyorsun Ve tartışma ortamı oluşturuyor ki şu tartışmanın ne yararı var yararlı bir konu açılımda bilgilenelim bilgilerimizi yenileyelim

Maşide Ozaydin 6 yıl

Maşide hanım çocukken yapılan aşılardan sorumlu olamam herhalde. Ondan sonrakilerde de aşılar hakkında bilgim yoktu. Bize dayattılar. Yaptırdık. Olmazsa olmaz sanki bir farz gibi önümüze koydular. 2.seçeneğimiz yoktu. Ne zaman ki toplumda yeni yeni bilinçlenmeler uyanmalar oldu. Yaptırdığıma bin pişmanım ama iş işten geçmiş oldu. Telafi için hacamat yaptırıyorum. Ayrıca maksadım tartışma ortamı oluşturmak değil. Hele de sizin gibi bilgili bir hacamatçıyla. Sadece şaşırdım. Sizin Aşı karşıtı gruba girip incelemenizi gözlemlemenizi ve ondan sonra değerlendirmenizi isterdim.

Elif Curie 6 yıl

Elif Curie Ben asla bilgi olarak iddia edenlerden değilim bilmiyoruz öğreniyoruz Talebe bile olmadık neyin iddasında olucaz Eskiden korkmak lazımdı şimdi Hiç korkmayın EvelAllah TevekkeltüAlallah Öcü gibi görünen koruma amaçlı yapılan bir takım aşılar her zaman yararlıdır karşısında olmayalım cüzi iraden neyi yaptırıyorsa onu yaptırmalı Ben şahsen bunu bilir bunu söylerim Araştırın hiç bir konu hakkında varsayım Ve kulaktan dolama bilgilerle karar verip uygulamayın Somut bir delil olmalı bilimsel deliller olmalı Vesselam ..!

Maşide Ozaydin 6 yıl

Maşide hanım bilgili olduğunuzu ben söyledim. Hüsnüzan yaparak. Siz iddia etmediniz. Ben sizi öyle görüyorum. Ayrıca son 2 sene içersinde hem Türkçe hem Hollandaca sitelerden araştırma yapıyorum. Tıp doktoru ve fitoterapist hacamatçımızın seminerlerini takip etmeye çalışıyoruz. Kulaktan dolma bilgilere kimse itibar etmez. Kulaktan dolma bilgiler, ateisti Hıristiyanı Yahudisi Budisti vs. Toplumun okumuş kesimi okumamış kesimi, Türkü yabancısı vs. Vs. Her kesimden insanı bir konuda birleştiremez. Demek ortada bir hakikat var ki birbirnden alakasız insanlar bir konuda hemfikirler. Delil isterseniz dediğim aşı karşıtı gruplarda detayıyla dosyalarıyla mevcut.

Elif Curie 6 yıl

Aşısız yıllarda kanser yoktu kısırlık yoktu erken menepoz yoktu erken ergenlik yoktu Aşı geldi maşallah(!) hepsi var şimdi gözümüz aydın olsun(!)

Emine Ablak 6 yıl

Maşide Ozaydin Sağlık Bakanlığı bile aşı için izin almak gerektiğini savunup velilere düşünmesi için onay imzası istemişse burda bir tezatlik var oda sizin cahilliginiz

Olcay Soyugur 6 yıl

Maşide hanım sağlık bakanlığınin onaylamayip dayatma yolu ile vuruluyor bu aşılar. Sağlık bakanlığı onaylamiyor ancak izin alınıyor ordan. Ona kalırsa şeker yüklemesi için de sağlık bakanlığı zararlı diyor ama doktorlar yapiyor. Bizzat telde kendim görüştüm zararı var ancak siz bilirsiniz yaptırma konuşunda diyor. Al sana ben en güzel örneğim bu aşılar yüzünden sağlığımı kaybettim. Şuan doktorlar ilaç da veremiyor çünkü çok şeye alerjim oldu artık. Burada yazılan birçok hastalığı ben tek başıma bünyede bulunduruyorum. Bu ne demek anlıyormusunuz. Ölmüşüm de ağlayanım yok.

Sandık Tatil 6 yıl

Maşide hanım ben somut bir delil olarak aşı maduruyüm hemde bebeklikten beri yapılan şuan dada zature aşısı var onun bile maduruyüm. Aşının etki ettiği ve bozduğu tüm değerlerim özel laboratuvarda yapıldı. Çünkü karmaşık bir hal aldı ve normal hastaneler 30 yıldır çözemedi sorunumü. Şimdi paraya kıyıp özel işlemlere maruz kaldım. Hem sağlık hem maddiyata zarar veriyor aşı. Benim gibi de yüzlerce insan var daha nasıl somut bir delil olacak. Tahlilleri göndereyim isterseniz size.

Sandık Tatil 6 yıl

Sandık İstisnalar Kaydeyi bozmaz Bu gün Allah muhafaza paslı veya metal tahrip ettiği bir kaza geçirmiş olsanız gidip yaptırmayacakmısınız? Elbette yaptıracaksınız söz konusuz sağlık denize düşen yılana sarılır misali ne güzel söylemiş Atlalarımız Gerektiğinde ihtiyaç duyulan bir uygulama için fazla söze gerek yok uygulatıyormuyuz evt konu kapanmıştır Başka altarnatif varsa buyur Ama yoksa malesef Uyguladığın Ve uygulattığjnn bişide dillendirmek doğru değil Vesselam..!!

Maşide Ozaydin 6 yıl

Maside hanim sağlık bakanligimizin nedenli bizi ve yavrularimizi düşündügunu minik bebelerimize UCRETSIZ verdigi d vitamini ve kan ilaclarinin icerigine bakarak da anlayabilirsiniz.

Hatice Aşık 6 yıl