Tezli yüksek lisansta haftada kaç gün kaç saat ders oluyor ve devam zorunlu mu?

Merhba arkadaslar tezli yüksek lisansta haftada kaç gün kaç saat ders oluyor birde devam zorunlumudur

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Hocalarım ben şu anda öğretmenlik görevimi yapıyorum. Yüksek lisans yaptığımız okul bununla ilgili kolaylık sağlıyor mu acaba? Seneye başvurmayı düşünüyorum.

A

mebden gelen arkadaslarım var master da.. Ama okulları program yogunluguna gore maksımum 1 gun ızın verıyor 2.gun aslında mumkun ama mudurler sıcak bakmıyor.. Tek gunde de 2 ıle 3 arası ders alan vardı.. Duruma gore degısıyor tabıı bu sayı..

Merve Aybakan 5 yıl

Geçen burada görmüştüm hocam. 2 yarım gün izin alma hakkınız varmış ek derslerden feragat edip derslere girebilirsiniz

Hikmet Çıplak 5 yıl

Istediğimiz kadar ders alabiliyor muyuz yani bu dönem 5 ders varsa bunun 2 sini alsak oluyor mu

Özge Sökmen 5 yıl

bizdeki enstitünün beklentisi zorunlu dersler dışında teze geçmeden önce 7 seçmeli ders ve en az 1 seminer verilmesi.. Bunu sağladığınız takdirde tez önerisi verebiliyorsunuz.. Bu dersleri ister sıkıstırarak ister yayayak alabilirsiniz..tabii dönemlik maksimum alabileceğiniz krediyi geçmeden..

Merve Aybakan 5 yıl

Normalde 1 dönemde tamamlamız gereken 5 ders var diyelim 2 veya 3 unu bu bahar döneminde kalanini sonraki dönem alırsınız ama geçmeniz lazım çünkü geriye 1 yıl kalıyor. Onda da tezi bitirmeniz lazım. Naçizane gorusum. Dersleri bir an evvel bitirmeniz

Hikmet Çıplak 5 yıl

Ya sorun şu 1.5 yaşında kızım var 3.5 saatlik yola gitmem gerekecek hergun gidip gelebiliriyim zaten 7 saat yola gidecek bu yüzden hergun gelmemi isterler mi çok kararsız kaldim

Özge Sökmen 5 yıl

uzatmayla birlikte 3 yılın var yani 6 dönem.. Tez önerini son donem de verebilirsin ama o zamana kadar tezinle ilgili altyapı oluşturman tavsiyem olur yarım döneme ne tezin araştırması ne de yazımı yetişmez.. Ama örneğin her dönem 1-2 ders alarak 4-5 dönemde dersleri bitirme şansın olur.. Son ana semineri bırakıp seminer hazırlığını da tezinle bağlantılı seçersen hem tezinin hazırlığı başlar hem seminer aradan çıkar hemde son dönemde sadece tez yazımın kalır.. Tabii çocuğun çok küçük ciddi yardıma ihtiyacın var ikisini birlikte götürmek için..

Merve Aybakan 5 yıl

bulunduğun ilde master yapma şansın yok mu peki? Yolda baya varmış..

Merve Aybakan 5 yıl

Yatay geçiş falan yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Her gün gelmenizi istemezler

Hikmet Çıplak 5 yıl

Dersler en fazla 4 dönemde verilmek zorunda, yoksa ilişik kesilir. Bir günde 2 ders seçilip, haftada 1 gitmeyle biter sanırım.

Adem Çavdar 5 yıl

Adem Çavdar hocam çok net bilmiyorum ama 4. dönemden sonra dersler hala bitmemişse öğrencilik hakları elden alınmıyor mu? Direk ilişik kesilmesi net bilgi mi?

Merve Aybakan 5 yıl

Hayır işte iskenderundayim en yakın mersinden alabiliyorum. Benim sorunum. İlk dönem sadece ilk dönemde 2 veya 3 ders alabilirmiyim yani hoca bana bi zorlamasa bulunabilirmi illa su kadar ders alacaksin diye

Özge Sökmen 5 yıl

Durumunuzu güzelce açıklarsaniz sorun olmaz diye düşünüyorum anlayisla karsılanacak bi vaziyet

Hikmet Çıplak 5 yıl

Özge Sökmen hocam derslerini danışmanınla seçiyorsun evet ama gelemeyeceksen neyin zorlaması tabii ki seçebilirsin.. Sen 2-3 ders alabileceksen zaten uzatmazsın bile.. Ben 5 ders aldım ama fazla kredi ve doktora düzeyinde fazladan ders aldığım için.. Zaten herkes ortalama 2-3 ders alıyor belki 4..

Merve Aybakan 5 yıl

lisans gibi değil ki açılan her ders alınmıyor.. Çalışacağın alana göre danışmanınla açılan dersler içinden birlikte seçim yapıyorsunuz senin potansiyeline göre..

Merve Aybakan 5 yıl

Ilk dönem. Bitse kiz 2 yaşını bitirmiş olacak güz dönemi daha rahat edeceğim anlayışla karşılarla umarım. Aranızda sağlık bilimlerinde yapan yada arkadaşı olan var mi

Özge Sökmen 5 yıl

2016 güzden itibaren dersler 4 dönemde verilmeli kuralı geldi.... Verilmezse atıyorlar..... Size uyacak dersleri seçersiniz, uygun olmanıza göre 1, 2, 3... Gidersiniz. Sorun yok.

Adem Çavdar 5 yıl

Ders programı oluyormu Adem Çavdar bey yoksa istediğimiz gün gidebiliyormuyuz

Özge Sökmen 5 yıl

Dönem başlamadan belli oluyor. Az kişiyseniz hocaya da uyarsa uygun bir zamana da konabilir, programa uymaksızın.

Adem Çavdar 5 yıl