Tezsiz yüksek lisans nerede işe yarar?

Arkadaşlar tezsiz yüksek lisans yaptım ama bildiğim kadarıyla işime yaramıyor. Şurada yaraya bilir diye bilgi vereceğiniz bir yol varmı.

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Yakında tezli bile işe yaramayacak hocam. Çünkü herkes yüksek lisans yapıyor şimdi. Hiçbir cazibesi kalmamış. Millet özel üniversitelere basıyor parayı, alıyor tezli diplomayı. Bilimsellik ve kalite yerlerde hocam. Ben de tezsiz yaptım ama eğer memursanız sadece bir derece yükseltir ve ileride ola ki tezsizden tezliye geçerseniz derslerden muaf olursunuz. Bütün esprisi bu.

Ö

ömer hocam ben de yl tezli yapmayi dusunuyorum ama ilerliyen zamanda is hayatinda ise yarayacak mi yani maddi ve derece olarak artisi oluyor mu? Doktora yapmayi dusunmuyorum:)

Nur Içkin 5 yıl

Yl tezli veya tezsiz yapıldığında 1 kademe verilir, 1 derece değil

Mustafa Kocaçay 5 yıl

nur hocam, evet etkisi oluyor elbette. Maddi olarak en fazla 150-200 ₺ arasında maaş artışı ve derece ilerlemesi oluyor. Ama tezli yapmak hakikaten çok zor. Epey vaktinizi alacaktır tez yazmak. Ben tezsiz yüksek lisans dönem projesi yazarken bile boyun fıtığı geçirdim. Düşünün artık.

Ömer Altunbulak 5 yıl

Evet memurum ömer bey mersin üniversitesinde kalite yönetim yaptım. Kurumundaysa kalite koordinatörüyüm işte bu kadar haklısın 1 kademe

Rabiaa Kurtuldu 5 yıl

Tezsizden tezliye nasıl geçiliyor.

Mesut Söylemezoğlu 5 yıl