Tiyatro, bale ve operalara ne sıklıkla gidiyorsunuz?

Tiyatro, bale ve operalara ne sıklıkla gidiyorsunuz?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Lakin laiklik aklın özgürlüğüdür. Yaşasın Cumhuriyet yaşasın Atatürk ve Devrimleri...

M

Şeriat nedir hocam? Merak ettim

Ahmetsoner Gursever 5 yıl

Arap kültürünü sorgusuz sualsiz yaşam biçimi haline getirmektir Allah olgusuna ve onu temsil eden insani güce hizmet etmektir. H.z Muhammet döneminin en devrimci ve ilerici bir peygamberidir. Karanlık bir devri bitirip insanlığa güneş gibi doğup Arap kültürünün de dünyada yaşanmasına ve genişlemesini cihat kavramıyla Osmanlı hanedanlığında görülmüştür. Lakin İslamiyet sosyalizmle birbirine benzer ve ortak özelliklere sahip mükemmel ve etik değerler taşısa daH. Z aliden sonra bitmiştir. Gelişmiş ve muasır medeniyet seviyesine gelebilmemiz için dini ritüellere değil aklın ve bilimin yolunu kullanmalıyız.

Mustafa Balık 5 yıl

Gerçekten şeriat nedir bir bilginiz yok

Ahmetsoner Gursever 5 yıl

Şeriat Allah'ın kelamıdır

Mustafa Balık 5 yıl

“Gelişmiş ve ve muasır medeniyetler seviyesine gelebilmemiz için dini ritüellere değil aklın ve bilimin yolunu kullanmalıyız” yani Allah kelamı zizni köreltir akıl ve bilimi engeller

Ahmetsoner Gursever 5 yıl

Dinini yaşayanlara hiç bir sözüm yok saygım var yalnız dini hadislerle farklı yorumlayıp kendilerine hizmet için dini kullanıyorlarsa? Ya da dini hurafelere ve batıl inançlara kaydırıp kendi yaptıklarına kutsallık kazandırıyorlarsa Ne olacak?

Mustafa Balık 5 yıl

Kişileri veya müslümanları sormadım size, siz de zaten kişileri ve müslümanları hedef göstermediniz ki onlarıda gösterseniz yine size sorular sorabilirim Ama. Siz Şeriatı ve kısır bir düşünce ile Allah ve Resulunu hedef gösterip aklı ve bilimi körelttiğini ifade etmeye çalıştınız.

Ahmetsoner Gursever 5 yıl

Ahmetsoner Gursever Şeriatla yönetilen hangi ülke huzur içerisinde yaşıyor? Örnek verebilir misiniz, merak ettim?

Aykut Selek 5 yıl

Siz bana islam şeristla yönetilen bir devlet söyleyin Ama ben size laiklik hatta seküler olan ve sürekli örnek aldığınız ama dünyayı huzursuzluğa sürükleyen bir. Düzine devlet sayabilirim

Ahmetsoner Gursever 5 yıl

Hocam soruyu ben sormuştum, siz okları bana döndürdünüz. Arapça okuyup, Arapça konuşup Arapça yaşayan ülkeler şeriatı sizden daha iyi biliyor olsa gerek? Yoksa hepsi yanlış da sizin bilginiz mi doğru?

Aykut Selek 5 yıl

Evet benim ki doğru. Çünkü islam şeriatıyla yönetilen bir devlet yok. Onun için sizin sorunuz hukuki olarak kadük olmuştur.

Ahmetsoner Gursever 5 yıl

O zaman demek ki neymiş? Sizinki bir ütopyaymış ve uygulaması mümkün değilmiş. O mümkün olmadığı için de Orta Doğu'nun çamurlar içindeki ideolojisindense Atatürk'ün devrimlerini yüz kere yeğlermişiiz. Ayrıca bu "tatlı su müslümanlığı" da sadece Türklerde mevcut. Şeriat ülkelerinde biraz yaşasalar dinden çıkacaklar, haberleri yok.

Aykut Selek 5 yıl

Hocam bakın ütopya nedir

Ahmetsoner Gursever 5 yıl