Tiyatro, bale ve operalara ne sıklıkla gidiyorsunuz?

Tiyatro, bale ve operalara ne sıklıkla gidiyorsunuz?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

O çaldığımız gitar da İspanyol enstrümanı ve bizim kültürümüz değil, bağlama çalın, neden müzikle ilgileniyorsunuz müzik dinen haram yapılması ise kötü duyguları depreştireceği için dinen resim heykel ve müzik İslamiyete göre haram. Aydınlanma ise dini otoriteye karşı bilim ve felsefeyle oldu bakınız rönesans, Fransız ihtilaliv. S Bir zamanlar bilime şeytan işi diyen dini otorite artık bilimin, sanatın ve teknolojinin nimetlerinden sizler gibi yararlanmaya başladı bu Ne aymazlık ve iki yüzlülük!

M

Ben gitarla Türk müziklerini çalıyorum, müziğe karşı değilim ayrıca ney de çalıyorum ayrıca haram helal meselesini söylemedim ki ben nerden çıkardınız? Kültürel etkileşim doğal bir durum fakat asıl olan her milletin kendi kültür unsurlarıyla mutlu olduğu onlardan zevk aldığıdır yoksa toplum dejenere olur özünü kaybeder kültürünü yok eder... Bunları dile getirdim

Fatih Büyük 6 yıl

Kültürel etkileşim varsa ilk yazdığınız yorumla kendinizle çelişiyorsunuz. Aslolan kendi kültürünü kaybetmeden farklı kültürleri de tanımak ve geliştirmektir. Sanatsal etkinlikler otoriteyi sarstığında sizin gibi güce tapanlar bundan rahatsız olur bizim öz kültürümüz Orta Asya'dan geldi Atillayla harmanlandı, Osmanlı'yla durakladı Atatürk ile şaha kalktı.

Mustafa Balık 6 yıl

Ne yazık ki kültür denen olgu gelenek ve tabularla kemikleşerek insanlığı geriye götürür. Aydınlanma bilim, teknoloji ve sanatla olacağı için fazla uzatmaya gerek duymuyorum.

Mustafa Balık 6 yıl

Hiç tartışmayalım siz operaya gidin bale izleyin ben bunları pek sevmiyorum diğer bir konu da görüşüm bence Osmanlı döneminde de şaha kalktık siz öyle düşünmüyorsunuz ben öyle düşünüyorum, olabilir... Saygı duyarım. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun Sayın Hocam. Siz de ben de bu ülkeyi bu milleti seviyoruz ortak noktamız bu renklerimizle farklı fikirlerimizle biz bir milletiz. İyi geceler

Fatih Büyük 6 yıl

İyi geceler sayın hocam bu milleti ve vatanımızı seviyoruz Atatürk'ü de ayrıca bize verdiği ve emanet ettiği Cumhuriyeti daha çok seviyoruz. Osmanlı'da ise fatih'i ve sultan süleyman'ı seviyoruz çünkü Türk tarihi için inanılmaz büyüklükte işler yaptılar yalnız Türk tarihinde Atatürk kadar Türk'ü ve milletini düşünen bir lider çıkmadı saygılar.

Mustafa Balık 6 yıl