Ufku geliştiren bilgiler?

Öğrendiğinizde sizi hayrete düşüren, ufkunuzu açan bilgiler nelerdi?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Beethoven'in, en iyi eserlerini, sağırken yapmış olması.

Bir maddeye dokunduğumuzda, aslında onun elektronlarına dokunuyor olmamız. Örn; yerde yürürken, zeminin elektronlarına basıyoruz. sevgilimizi öperken, onun elektronlarını öpüyoruz.

Karanlık maddeye, siyah olduğu için değil, nasıl bir şey olduğu bilinmediği için 'karanlık' sıfatını almıştır.

Yıldızlarında, insanlar gibi doğum yerleri olduğu.

Michael Faraday. Çoğu insan, Tesladan bahseder ama Faraday, Teslanın atasıdır.

Emile Zola'nın erkek olması. (Yıllarca, kadın sanmıştım )

Sanat ve edebiyat konusunda dünyaya adını duyurmuş büyük insanların, gerçek hayatta, iyi bir insan olmadığı. Kötü karaktere sahipmiş bir çoğu.

Erkeklerin, anne karnındaki ilk zamanlarında, kadın cinsiyetine sahip olduğu. (Her sperm öyledir. Daha sonra, kimisinde testesteron hormonu ağır basar ve erkek cinsiyetine sahip olur.)

Buna uzun uzun değinmeyeceğim; kuantum fiziği.

Hız ve zaman arasında ters orantı olması. Hız artarsa, zaman yavaşlar.

Çift yarık deneyi. Elektronların, bilinçli varlıklar olabileceği kuşkusuna sebep oldu bende. (Belki de öyledir. Belki de, bizim evrenimiz, başka evrenin elektronudur.)

Bunu yanlış hatırlıyor olabilirim. Cosmos belgeselini izleyenler bilir. Sanırım 1 2 veya 3. Bölümdeydi. Her yıldızın etrafında dönen başka bir yıldız varmış. Ama o dönen yıldız, bizim gözle göremeyeceğimiz bir ışık yaydığı için, gözle göremiyormuşuz. (Yanlış hatırlıyor olabilirim.)

Biliyorum, çoğumuz inanmıyoruz ama 'ilahi adalet' dediğimiz olayın, teorikte işliyor olması. Bir çoğumuz şahit olmuşuzdur buna. Eden, karşılığını buluyor.

Maymunlardan değil, maymunla aynı ortak atadan geldiğimiz.

Aklıma geldikçe güncellerim yorumu.

H

Homeros'un kitaplarında bahsedilen 'yaşlı adam'ların, 30-40 yaşlarında insanlar olması. Çünkü o zamanlarda ortalama insan ömrü, maksimum 50 yaşına kadarmış. (Emin çapa'nım yalancısıyım.)

Haydar Alakbarova 5 yıl