Üniversitede yrd. doç. tarafından öğrenciye baskı yapılıyor, ne yapılabilinir?

Bir arkadasima universitede yardimci docent tarafindan baski uygulaniyor. Olay soyle gelisiyor. Arkadasim ve grup arkadaslari sunum hazirliyor, fakat sunumda video gosterebilmek icin once hocanin videoyu izleyip onay vermesi gerekiyor. Yaklasik 1-2 ay once video hocaya atilmasina ragmen hoca sunum gunune kadar videoyu izleyip onay vermiyor. Hatirlatmak icin atilan maillere ve aranan telefonuna cevap vermiyor. Sunum zamani geldiginde, video baska bilgisayarlarda sorunsuz acildigi halde hocanin bilgisayarinda ses gelmedigi icin hoca flash bellegi arkadasima firlatiyor. Git duzgun yeniden yap diyor. Bu olaylar dersten 10dk once oluyor e haliyle duzeltemiyorlar. Derste sunum icin tekrar denendiginde ses yine acilmiyor ve hoca grup uyelerine "hepinize 0 veriyorum" diyor. Ders biterken de "evet arkadaslar 0 aldiniz ne hissediyorsunuz?" diye dalga geciyor.

Dersten sonra hocanin odasina giden grup uyelerinden birisi agladigi icin odadan cikiyor ve o odadan ciktigi icin hoca bu sefer de "size 10 verecektim ama arkadasiniz ciktigi icin artik 0 verecegim" diyor. Arkadasim diger derslerinde basarili olan ve sunumuna onem veren birisi. Cektigi videodaki roportaji cekebilmek icin greenpeace'den randevu aldi ve kimsenin yapmayacagi seyler yapti. Ayrica kendisinin kalbinde sorun var. Stres yaptiginda ya da uzuldugunde carpinti yasiyor, nabzi yukseliyor ve genelde hastanede sakinlestirici igne yapilmadan kendine gelemiyor. Hocalarin kendini bu kadar buyuk gorup kendilerinde insanlari uzme hakki gormesinin haklari oldugunu dusunmuyorum. Bu konu hakkinda ne yapabiliriz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

10 kredilik proje dersimi doç. Dr nin asistanı kaybetmişti. İlk ben teslim etmiştim. Direk ff verilmiş. Hocayla ve asistan ile irtibata geçtim. Pdf olarak yolla denildi. Sonra beni dc ile geçirdi. Arayıp sorduğumda ayşecim ödevin güzel olmamış demişti sadece. Mezuniyet puanımı baya etkilemişti. Bu kadar kasıntı, bir şey öğretmeyen ve sevilmeyen bir öğretmen olunca ne kazanıyorlar çok merak ediyorum.

A

Benzeri bir durumu ben de yasamistim odev notunu girmeyi ya da odevi verdigimi unutup ff basmislardi sonra da odevi buldum kusra bakma ama degistirmek mumkun deil demisti ki mumkunmus, toylugumdan sebep susmustum, halbuki dilekce vermesi yeterli olacakmis degistirmek icin, ama bolum duyacakti tabi ki ozaman... Once etik olsalar sonra derse girseler mesela once insan olsalar

Özlem Dilmaç 6 yıl

Kazanmak ve kasıntı olmakla alakalı değil aşağılık kompleksi, bilgisizlikten gelen güvensizlik var

Mehmet Balkaç 6 yıl