Üniversitede yrd. doç. tarafından öğrenciye baskı yapılıyor, ne yapılabilinir?

Bir arkadasima universitede yardimci docent tarafindan baski uygulaniyor. Olay soyle gelisiyor. Arkadasim ve grup arkadaslari sunum hazirliyor, fakat sunumda video gosterebilmek icin once hocanin videoyu izleyip onay vermesi gerekiyor. Yaklasik 1-2 ay once video hocaya atilmasina ragmen hoca sunum gunune kadar videoyu izleyip onay vermiyor. Hatirlatmak icin atilan maillere ve aranan telefonuna cevap vermiyor. Sunum zamani geldiginde, video baska bilgisayarlarda sorunsuz acildigi halde hocanin bilgisayarinda ses gelmedigi icin hoca flash bellegi arkadasima firlatiyor. Git duzgun yeniden yap diyor. Bu olaylar dersten 10dk once oluyor e haliyle duzeltemiyorlar. Derste sunum icin tekrar denendiginde ses yine acilmiyor ve hoca grup uyelerine "hepinize 0 veriyorum" diyor. Ders biterken de "evet arkadaslar 0 aldiniz ne hissediyorsunuz?" diye dalga geciyor.

Dersten sonra hocanin odasina giden grup uyelerinden birisi agladigi icin odadan cikiyor ve o odadan ciktigi icin hoca bu sefer de "size 10 verecektim ama arkadasiniz ciktigi icin artik 0 verecegim" diyor. Arkadasim diger derslerinde basarili olan ve sunumuna onem veren birisi. Cektigi videodaki roportaji cekebilmek icin greenpeace'den randevu aldi ve kimsenin yapmayacagi seyler yapti. Ayrica kendisinin kalbinde sorun var. Stres yaptiginda ya da uzuldugunde carpinti yasiyor, nabzi yukseliyor ve genelde hastanede sakinlestirici igne yapilmadan kendine gelemiyor. Hocalarin kendini bu kadar buyuk gorup kendilerinde insanlari uzme hakki gormesinin haklari oldugunu dusunmuyorum. Bu konu hakkinda ne yapabiliriz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Olayın bazı kısımları doğrudur belki ama bana işin içinde abartma var gibi geldi. Hoca filmlerdeki kötü karakter öğrenci tam mağdur ve aciz konumuna gelmiş.
Not amacım postu kötüleme değil yanlış anlaşılmasın, nedense pek inandırıcı gelmedi.

S

bence gayet inandırıcı. Var böyle insanlar

Uğurcan Hashim 6 yıl