Yüksek lisansta Tezliden tezsize geçmek mümkün mü

2015 eylülde tezli yüksek lisansa başladım. Dersleri verdim ve tez kaldi yalnizca. Ancak işimden dolayı tez askıda kaldı. Ders kaydimi devamli yapiyorum. Tezliden tezsize geçmek mümkün mü en azından öyle mezun olayım. Bir de benim ilişiğim bu gidişle ne zaman kesilir enstitüden arkadaşlar bilgisi olan var mı?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Benim enstituden gelen maili yapistiriyorum buraya ; "Merhaba 2016 Nisan ayında Yönetmelik değişti. Dönemler sıfırlandı. Atılma geldi. 2016-2017 Güz döneminden itibaren tüm öğrencilere 6 dönem hak verildi. O dönemlerin 2 sini kullandınız. Şuan 3. döneminizdesiniz. Kalan süreler içinde tezinizi teslim etmeniz gerekiyor. " Bı de şey duydum ama işin aslını bilmiyorum tezi yapamazsan tezsiz sayılıyor gibi bişey bilenler varsa yazsınlar

S

Aynen yonetmelik degisti biliyorum. Bu degisiklik 2015 girisliler icin de geçerli galiba. Tezi yazmam mümkün degil dedigin gibi tezsiz sayiliyor gibi bisey varsa fena olmaz.

Hasan Taşdelen 5 yıl

Yani tezinizi yazabilirsiniz bence, dönemler sifirlandi diyor sizinde daha 3doneminiz var demek bu

Sansel KrcYlc 5 yıl

Yazmaya zaman olsa baslardim ama zaman yok. Tek yol tezsize gecmek.

Hasan Taşdelen 5 yıl

Yani acele etmeye gerek yok o zaman zaman ne gösterir bilinmez ki bilemedim, o zaman öyle yapın

Sansel KrcYlc 5 yıl

Hasan Taşdelen Merhaba, Tezliyle tezsiz arasindaki tek fark, tezlide yapmış olduğun akademik çalışmanın isminin "tez", tezsizde ise "dönem projesi" olarak adlandırılmasıdır. Tezsize geçsen bile bitirmen için tez yazım klavuzuna uygun dönem projesi isteyecekler. Yine aynı emeği harcayacaksın. Bari yapmışken adı tezli olsun. Kolaylıklar dilerim..

Murat Buharalı 5 yıl