Yüksek lisansta Tezliden tezsize geçmek mümkün mü

2015 eylülde tezli yüksek lisansa başladım. Dersleri verdim ve tez kaldi yalnizca. Ancak işimden dolayı tez askıda kaldı. Ders kaydimi devamli yapiyorum. Tezliden tezsize geçmek mümkün mü en azından öyle mezun olayım. Bir de benim ilişiğim bu gidişle ne zaman kesilir enstitüden arkadaşlar bilgisi olan var mı?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Tezsizde de donem projesi var. Yine uğraşacaksinız. Yüzmüş kuyruğuna gelmissiniz bence tezinizi bir şekilde bitirmeye çalışın. Nacizane fikrim.

H

Zaman olsa ugrasirim ama kendi kurumumdaki sınavlarla meşgulüm

Hasan Taşdelen 5 yıl

Tezsizde de dönem projesi ile uğrasacaksiniz. O yüzden dedim.

Habibe Topdemir 5 yıl

Oyle bisey var mi yok mu onu enstituye bi sorayim. Bolumum muhasebe.

Hasan Taşdelen 5 yıl

Ben de tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Her üniversitenin var. Ancak enstitü ile görüsmeniz daha sağlıklı olur. Benim ünide dönem projesi vardı iki yıl boyunca yogunluktan yapamadım ben de. Sonra öğrendim ki degistirmisler. Dönem projesi ödevi yerine dönem projesi dersi getirmisler. Normal ders gibi ders seçimi yapıp danışman hocanin verdiği ödevi yapıyorsun. Bir kitap özeti ya da makale çevirisi gibi. Ancak onu da kaldırmak üzere olduklarını söylemişti danışmanım o yüzden acele etmem gerektiğini söylemişti. Belki sizde de vardır böyle bir şey.

Habibe Topdemir 5 yıl