Ziraat bankasındaki euro hesabımdan ispanya'da para çekebilir miyim?

Herkese merhaba. Seneye Eylül-Şubat arası Erasmus için İspanya'ya gidiyorum ama tüm araştırmalarıma rağmen banka işi nasıl olacak bir cevap bulamadım. Okulum hibe için Ziraat bankasından Euro hesabı açtırdı onlar yatıracaklar ama çekerken orda Ziraat bulabilir miyim? Yada ailem bana para gönderirken hangi bankadan göndermeli ?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Para çekme konusu şöyle;
Okulun sana yatırmış olduğu hibeyi nakit olarak kullanmak istiyorsan ya yatırılan banka şubesinden hibenin tamamını alıp Erasmusta kullanırsın, yada bulunmuş olduğun yere yakın ziraat bankası şubesine ayrı bi euro döviz hesabı açıp internet bankacılığı yada müşteri hizmetleri aracılığıyla hibeni açmış olduğun hesaba aktarıp, gidip şubesinden nakit olarak alırsın. Çünkü herhangi bi şubeden kesintisiz hibeni alamazsın.(nakit kullanım derken paranı tümüyle yanında bulundurmayı söylüyorum) Bir diğeri sana yatırılan hibeyi Erasmus yapmadan önce liraya çevirmek zorundasın. Euro-euro çekemiyorsun. Çünkü euro Liraya karşılık değişken değere sahip. Ailende sana lira olarak yatıracak. Sende Erasmusunda euro olarak kullanacaksın. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

M

hibe ben oraya gittikten sonra açtırdığım döviz hesabına yatacak. Yapılacak işlemler yine aynı mı ben ordayken bu paranın tamamını çekebilmek için ne yapmalıyım?

Onur Sverdlov 5 yıl

Onur Sverdlov önceden yatırıldı bize. Yazdığım seçenekler hepimiz için aynı. Paranın tamamını anca Türkiye'den gelmeden önce çekip kullabilirsin paranın yatırılmış olduğu şubeden. Kesin yapılması gereken yatırılmış olan hibenin liraya dönüştürülüp Atmlerden Euro olarak çekilmesi.

Mehmet Usanmaz 5 yıl