10 aylık bebek nasıl beslenmeli?

Merhaba arkadaslar. 10 aylik bebegi olanlar bebeginizi nasil besliyorsunuz? Benim bebegimin sut ve yumurta alerjisi var. Et ve tavuk da yedirmiyor doktorumuz. Ben bebegime bi öğün sebze corbasi, meyve puresi, pirinc unlu muhallebi ve neocate veriyorum. Bebegim yeterince beslenemiyor mu acaba?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Ayda 350 gr aliyor doktorumuz yeterli degil diyor. Neocate yemek istemiyor. Muhallebiyi zorla yediriyorum. Corba seviyor ama doktorumuz bir öğün ver diyor iki öğün versem yeterli vitamin alamaz mi ki? Corbada kirmizi et tavuk ya da balik da yasak.

Ö

Kac kilo bebeginiz internetten bakabilirsiniz kilo persentil degerine, hangi ayda kac kilo almasi gerektigine. Bu arada kilo aliminda ishal olup olmadigi Gunde kac kez kaka yaptigi da onemli etkenlerden bence.

Seçil Çiftçi 5 yıl

Bebegim 6.600 gr sınırın altinda dedi doktor. Ishal degil son gunlerde kabizlik yasiyor sutu deniyoruz peynir verdim. Gaitada kan ve mukus oluyordu diyet yapmadan once. Peynir verince kan gelmedi ama kabizlik oldu. Peynirin etkisi olabilir mi sizce? Kabızlık da alerji belirtisi mi?

Özlem Sancı 5 yıl

Özlem Sancı evet kabizlik da alerji belirtisi olabilir. Sanirim duzenli bir besin denemesi takibiniz yok herseyi deniyorsunuz ama Sabirli olun iyi bir doktorla guvenilir menuler olusturun kendinize.

Seçil Çiftçi 5 yıl

Özlem Sancı 10. Ayini doldurmus bir bebegin en az 7 kg olmasi gerekir diye biliyorum yiyebildigi besinlerin icine neocate karistirin puresine corbasina ve gerekirse doktoronuza Danisarak fantomalt baslayin ama olcuyu az tutun baslarken agir gelmesin 1 ayda biraz toparlar fantomaltla

Seçil Çiftçi 5 yıl

Soylemeyi unuttum bebegim küçük dogdu erken dogum oldu. 2 ay iyi kilo aldi sonra durdu kilo alimi. 4.5 aylikken gaitada kan gelmesiyle alerji oldugu tespit edildi. Alerjoden kilo almadigi soylendi. 3 aydir da ayda 350 gr aliyor. Meyve ve corbasina neocate koyuyorum 1 aydir. Fantomalt nedir?

Özlem Sancı 5 yıl

Dojtorun tun sebzelerden corba yapabilirsin ama tahillari tek tek deneyeceksin dedi. Ben yine de sebzeleri de tek tek deniyorum. 8 aylikken yumurtali kek yumurta sarisi vr beyazi yedim cocuga kek verince yine kan geldi gaitada yumurtayi 6 ay deneme dedi doktor. Ama sarisini da denetmedi. Denemeleyim diyr dusunuyorum. Cunku beyazi daha alerjik. Vu konida bilginiz varmi

Özlem Sancı 5 yıl

15 gündür de sut deniyoruz. Once sutlu bisküvi (kendi yaptigim) sonra yogurt sonra da peynir verdim 3 er gun. Yogurtta ilk gun sancilandi sonraki gun yuzunde kucuk sivilce tarzi bisey cikti 30 dakikada sondu. Doktorum kana bakacagiz bunları onemsemeyecegiz dedi. Sonraki gun yogurtta sorun cikmadi. Peynir verdim kabizlik basladi.

Özlem Sancı 5 yıl

Et ve tavugu su an deneme sutu denedikten sonra dedi. Sizin denemeniz bu sekilde olmuyor mu? Biraz uzun oldu kusura bakmayin.

Özlem Sancı 5 yıl