10 aylık bebek nasıl beslenmeli?

Merhaba arkadaslar. 10 aylik bebegi olanlar bebeginizi nasil besliyorsunuz? Benim bebegimin sut ve yumurta alerjisi var. Et ve tavuk da yedirmiyor doktorumuz. Ben bebegime bi öğün sebze corbasi, meyve puresi, pirinc unlu muhallebi ve neocate veriyorum. Bebegim yeterince beslenemiyor mu acaba?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Herkes 10 aylik bebegin herseyi yemesi lazim iki öğün yemek yemeli diyor. Bebegim icin endiseleniyorum. Herseyi 3 gun denedigimiz icin şu anda corbasina cok fazla cesit de koyamiyorum. Tahil da koyamadim henuz sadece pirinc koyuyorum. 2 aydir surekli hastalandi ve yeni seyleri denememiz hep ertelendi.

Ö

Et alerjisi diye birsey yok eger bebeginizin sut ve sut urunleri alerjisi varsa dana etine yumurtaya alerjisi varsa tavuk etine de vardir diye genel bir yargi var ama ben bebegime 10. Aydan itibaren kuzu eti vermeye basladim hergun yiyor emzirirken de yiyordum kendim dokunmuyordu. Guvendiginiz bir kasaptan bulabilirseniz küsleme eti alin nadir bulunur ve pahalidir ama 100 grm kadar alip minik Minik dograyip buzluga atin. Minik bir parcayi haslayip princle pisirin ve sonra o hasladiginiz corba kivamli yemekten 1 cay kasigi kadar verin bebeginize. Ertesi gun 1 tatli ertesi gun 1 corba kasigi. Baktiniz tepki yok 3 gunun sonunda ozaman direk kuzu etini yine 3 gun kuraliyla yedirmeye baslayabilirsiniz. Biz hergun makarnayla veriyoruz aksam yemeginde

Seçil Çiftçi 5 yıl

Tesekkur ederim ben de artik denemek istiyorum

Özlem Sancı 5 yıl