2 yaşına kadar yapılan aşıları zorunlu mu yoksa ailenin kararına mı bağlı?

Devlet 2 yaşına kadar yapilan zorunlu aşıları zorunlu olmaktan kaldırıp ailenin kararına bırakmış. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

İyi de zaten öyleydi aile istemiyorsa yapılmıyor

C

Değildi. Aile mahkemeye verilse bu nedenden suçlu bulunurdu. Bunu kaldırdılar. Yoksa zaten denetim yok bisi yok aile yaptirmiyorsa kimse yaptiramaz çocuğa asi.

Dilek Yücaaktaş 5 yıl

Ben asm de hemsireyim bana mı anlatıyorsunuz aile istemiyorsa verir imzasını yaptırmaz. Denetim mi yok? Siz cocuklarınıza aşı yaptırmadıgınızda imza da vermezseniz devlet bunu bizim maasımızdan kesiyor. Yani sizin sorumsuzlugunuzun ceremesini biz cekiyoruz. Aşıların sorumlulugunu tamamen aileye yüklemeleri gerekiyor bence.

Cemile Tatlidede 5 yıl

Ne imzası. 2 yaşına kadar yaptırdım tek bir imza atmadım. Kimse ne arayıp hatırlattı ne bir şey. Asi kartını bile doldurmuyorlar hanfendiler. özele yaptıracak oldum bi aşısını da doktor dedi öncekiler sistemde yok ben bunu vuramam. Haha. Ben tecrübemi bilirim hikaye anlatmayın.

Dilek Yücaaktaş 5 yıl

Yaptırmazsanız imza verirsiniz yaptırırsanız niye vereceksiniz. Nerde yasıyorsunuz bilmiyorum ama saglık bakanlıgına sikayet edebilirsiniz bu kadarını düşünebilirsiniz heralde malum pek bir arastırmacısınız bulundugunuz yerde usülsüzlük var. Sizin tecrübeniz sizinle alakalı koskoca yönetmelik var her neyse türkiyece haberciliğe hala inanan insanları görmek sadece güldürüyor beni. Emin olun o haber full yanlış bilgiler dolu. Hikaye dediğiniz mevzu yönetmelik oluyor

Cemile Tatlidede 5 yıl

Ben de aynı şeyi söylüyorum ama siz farklı algılıyorsunuz. Kaç kere şikayet ettim ayrıca hanfendi.

Dilek Yücaaktaş 5 yıl

dilek hanım suan kendinizi haklı cıkarmaya calısıyorsunuz. Hayır içinde bulundıugum durum olmasa eyvallah da ben bunun içerisindeyim yani neyse ortalıgı yanlış bilgilerle karıstırmanın anlamı yok kaynagı olmayan bilgileri paylasmanız dogru değil. Durduk yere savunmaya gecmeye zorluyor sizi.

Cemile Tatlidede 5 yıl

Kaynak mi? Ay neyse tamam sen haklısın.

Dilek Yücaaktaş 5 yıl

cemile hanım konudan alakasız ama hemen şuraya ilisip bir şey sorsam. Dokuz aylık olmak uzere olan bir oğlum var. Şimdiye kadar asilar oldu. Sorun yok. Ebe çok guzel takip etti. Dokuz ay aşısı Suriyelilerden sonra konmuş sanirim. Bu doz onlardan dolayı eklenmiş. Doğru mu eğer doğruysa risk sadece kızamık hastalığında mi ve bir diğeri ülkede asi stoğu fazla eritmek için aşı yapılıyor diye okudum birkaç yerde. Beni aydinlatirsaniz çok sevinirim. Sevgiler.

Damla Kntekin 5 yıl

Hayır kızamık asısı takvim dısı kampanya asıdır bazı bölgelerde yapılması gerekmektedir risk altında oldukları için ama zaten 1 yasında kkk seklinde yapılacagı için 9 aylıkken yapılması sart değil ama dediğim gibi bölgesel olarak önemi artıp azalmakta eger sizin asm nizde yapılıyorsa yaptırmanızı öneririm. Rica ederim.

Cemile Tatlidede 5 yıl

Dilek Yücaaktaş mesele haklışıl veya haksızlık değil bilmediğiniz mevzu yüzünden ortalıgı ayaga kaldırmazdır. İyi aksamlar

Cemile Tatlidede 5 yıl

Sen özürlü müsün? Ciddi soruyorum.

Dilek Yücaaktaş 5 yıl

Bakın hakaret etmek istemiyorum ama ciddi anlamda algı problemin var işimle ilgili benimle sidik yarıstırmaya calısıyorsun yönetmeliğin baslıgından bile haberin yokken üstelik neyse he sensin he

Cemile Tatlidede 5 yıl

Lan salak senle kim sidik yaristirdi. Kendini ortaliga atan sendin ben sana yasadiklarimi anlattim. Hepsi de dogru. Zaten oyleymis bilmem ne dedigin olayın haberi bugün çıkıyor ya da ben bugün duyuyorum ne farkeder. Sana mi soracağım sen bilir kişi misin kimsin? Bi git işine ya.

Dilek Yücaaktaş 5 yıl

Eee cirkeflik ve hakaret de geldiğine göre demek ki fikir bitti (zaten yoktu) suan ne kadar bos oldugunu anladık. Hoscakal.

Cemile Tatlidede 5 yıl