7.5 aylık bebeğe kahvaltıda ne yedirilir?

Kızlar selam. İlk defa yazıyorum buraya. Benim 7.5 aylık bebeğim var. Ek gıda olarak sabah kahvaltıda peynir çeşitleri ve bazen yumurtanın sarısını yediriyorum. Yoğurt ve meyve püresi yiyo. Sebze çorbası kesinlikle yediremiyorum ağzına sürmüyo. Doktor şimdilik sadece bunları yiyebilir dedi. Başka öneriniz var mı .?

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Benimde 7.5 aylik kahvaltıda peynir az labne bazen lor yumarta sarısı pekmez ceviz rendeliyorum yarım bebek ekmegiyle bulamaç yapıp devam sütüyle ıslıyorum bazen muz püresi veya armut karıştıyorum

S

Pekmez yaşından önce verilmiyo lor peyniri tuzlu verilmiyo ayrıca bebek ekmeğini veya bebe bisküvisini asla tavsiye etmiyolar yani şu yedirdiğiniz şeyler yumurta hariç hepsi zararlı bebeğe. Bence vermeyin. Ayrıca kuru yemişte yaşından önce verilmiyo hepsi alerji veya başka sorunlar oluşturabilir. Ama gene de siz bilirsiniz.

Türkan Sulanc 5 yıl

Pekmez verilir cnm sizde yani bal yasak o kadar da degil

Hande Bzkrt 5 yıl

Bende kafadan yazmıyorum bunlara elbette ek gıdaya başlamadan önce tüm siteleri araştirdim ve doktorda oneriyor yazdıklarımı siz ne yediriyorsunuz merak ettim bence 8 aylik bebek kahvalti menüleri yazin hepsinin menüsünde bu yazdiklarim var

Sevinç Çarpan 5 yıl

Pekmez bize kullandırmıyo henüz.

Türkan Sulanc 5 yıl

Sevinç Çarpan ben internete asla güvenmiyorum geçen bi sitede bildiğiniz amerikan salatasını içinde koca taneli bezelyeler var 6 aylık bebekler için diyo o yüzden ben inanmıyorum o tariflere. Ve size kafadan attınız demiyorum her doktor başka şey öneriyo elbette. Bizim doktorumuz daha başlatmadı.

Türkan Sulanc 5 yıl

Yumurta hariç verdiginiz herşey zararlı dediginiz için internet örneği verdim inanip inanmamak kendi bileceginiz iş tabiki sizin doktorunuzun hala baslatmamasida enteresan.

Sevinç Çarpan 5 yıl

Sevinç Çarpan doğrudur valla bilmiyorum canım yanlış anlama beni doktorumun bana söyledikleri öyle bende bebe bisküvisi başlıcaktım önermiyoruz faydalı bişey değil hep katkı maddeli o bebek ekmekleri bisküviler falan demişti. Bayramdan sonra tekrar kontrolü var götürücem bakalım o zaman ne dicek.

Türkan Sulanc 5 yıl

Evet biskuviye bende karşiyim insallah saglikla büyüsün bebişlerimiz gerisi bi sekilde doyuyorlar

Sevinç Çarpan 5 yıl

Yani sonuçta bu ek gıda olayı doyması için değil tatlara alışması için geçiş dönemi. Rabbim cümlemizin evladına sağlık sıhhat versin inşallah.

Türkan Sulanc 5 yıl