A101 çalışanlarının emeklerini sömürüyor, köle gibi çalıştırıyor!

Ben a101 de çalışıyorum çalıştığım mağazada bize yapılan haksızlıklar var orda emeğimiz somuruluyor. Bir çok çalışanını köle gibi kullaniliyor. Aşağıdaki yazıda a101 in arka yüzü var bir tüketici olarak bunları sizinde bilmek hakkınız.

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Ben de bir buçuk ay kadar a101de çalıştım. 1600 lira civarı maaşı var. Yol, yemek vs yok. Herkes her işi yapar iş bölümü yoktur. Öyle olsa dinlenme zamanınız olur ve daha fazla eleman gerekir. 1.5 saat mola gözükür fakat sadece 15 dakika filan mola kullanırsınız. Geri kalan zamanlarda oturamazsınız bile. mazlum bey kasa, mazlum bey depo, mazlum bey arkada şişe patladı, mal açın derken çileden çıkarsınız. Hani Bim, a101 migrostan filan ucuzdur ya işte bu yüzden ucuzdur. Hem az ücretle hem de az eleman çalıştırırlar. Mağaza sorumlusu bile olsanız alacağınız para 2100 lira civarıdır.

M

ucuz olsun işte. Tüketici için pahalı mı olsa iyi?

Olcay Gmşbş 6 yıl

Tüketici için iyi olsa bile emek hırsızlığı ne olacak? İşçinin emeğinin çalınması tüketiciye + olarak yansıyor. Bu normal mi sence?

Mazlum Reyyan 6 yıl

emek hırsızlığı ne demek? Seni zorla mı çalıştırdılar? Sana 1600 lira maaş vereceğini söylemediler mi? Emeğinin karşılığında ne iş yapacağını sormadın mı?

Olcay Gmşbş 6 yıl

Mevzuatta gözüken şu ki çalışma saati 7:30 saat mola süresi ise 1:30 saat. Moladan kestikleri süre ise emek hırsızlığı.

Mazlum Reyyan 6 yıl

olcay sen bu ülkede %13 işsizlik olduğunu, 300 bin öğretmen ataması yok (zamanında senin fikrindeki liberal-sağ popülist politikalarla her üni mezununu öğretmen yaptı ) insanlar çalışmak zorunda olduğunu bilmiyor musun ?

Erkan Demirat 6 yıl

boşver mevzuatı mazlum.. Sen molanın ne kadar olacağını soraydın ya işe girerken.. Sen kendin sorsana, mevzuat mı koruyacak seni? Sen molandan süre kesilmesine niçin izin veriyorsun? Konuşma özürlü müsün? Git söyle bu anlaşmamıza aykırı diye. Kabul etmezse de ya işi bırakırsın ya da o şekilde çalışmayı kabul etmiş olursunn.. Mevzuat da neymiş?

Olcay Gmşbş 6 yıl

Erkan Demirat devletçiliğin saçmalıkları işte öğretmenlerin durumu. Hiç kapitalizmde (özel okuıllarda) sorun oluyor mu öğretmenler? Herkes yeteneğine göre gönüllü şekilde çalışıyorlar işte. Haaa bu arada çok çok iyi ücretler alan öğretmenler de özel okullarda değil mi? Kendini geliştirmiş, aranan öğretmenler emeğinin karşılığını çok güzel ücretlerle alıyorlar özel okullarda.

Olcay Gmşbş 6 yıl

bimde 4 gun calistim birakin molayi yemek bile yiyemedim. Tam oturdum kreker filan yiyeyim diye zannnkkkk zile basiyolardi basta bana kimse oyle soylemedi amaa. Hepsi ben sormadan anlatildi sozlesme imzalatilirken. Belliydi herseyi cunku orasi kurumsal bir sirketti bla bla bla. Birakin su isveren kafasini arkama bakmadan birakp ciktim amaa ev gecindrien calismak zorunda olanlar var.

ALev Tayancan 6 yıl

Peki işi bıraktı. Bu gerici -dinci kapitalist akp ekonomisinde götüne göre yarrak işlerini hep yandaş dinciler kaptı.

Erkan Demirat 6 yıl

ALev Tayancan herkes sen gibi arkasına bakmadan çıkıp gidebilecek ki çalıştıracak elemana onlar yalvaracak işte. Ev gecindrien calismak zorunda olanlar varsa sonucuna da katlanacaklar.

Olcay Gmşbş 6 yıl

Normalde benim de 3 ay çalışma planım vardı. Fakat çalışma şartları nedeniyle bıraktım. Çalışma nedenim üniversite okuduğum için vasıflı! Hale gelebilmek için sertifika paralarımı çıkarabilmekti.Ve evet insanlar para kazanmak zorunda kalabiliyor. Ve bu parayı kazanmak için emek sarfetmek zorundalar. İşverenler ise çalışanlarının emeğinin karşılığını vermeliler. Neyse kime ne anlatıyorum diye düşündürdün beni. Sizler böyle düşündükçe çektiklerimiz müstahak bize.

Mazlum Reyyan 6 yıl

Mazlum tamam işte. Herkes çalışma şartları nedeniyle bırakırsa kim çalışacak? İşte ücretler öyle artacak... Yoksa birisi geliyor kabul ediyor işte o koşullarda çalışmayı. (ki bu da iyi bişey maliyeti düşürüyor sonuçta, ürünler daha ucuza tüketciye ulaşıyor) vbasıflı hale gelebilmen için çalışman gerekiyorsa çalışacaksın zaten, hayat bu. (aslında sorun ailen yüzünden kaynaklanıyor, senin eğitim giderlerini karşılamaya emin değillerdi/garantisi yoktu çocuk yapmayacaklardı.)

Olcay Gmşbş 6 yıl

Olcay Gmşbş iyi ki etrafımda sizin gibi insanlar yok. Her yorumunuz daha da midemi bulandırdı.

Claudia Şahin 6 yıl

olmadığı için sürünüyoruz

Olcay Gmşbş 6 yıl