Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bilim sınavı soruları

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bilim sınavına giren arkadaşlar var mı? Soruları öğrenebilir miyiz?? Ayrıca başka üniversiteden varsa giren arkadaşlar onlar da cevap verebilir mi rica etsem

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Bolu Abant İzzet Baysal'da Yeni Türk Edebiyatı anabilim dalında yüksek lisans eğitimi alıyorum. Ders dönemi bitirdim ve bu bölümün yaptığı bilim sınavı ile yüksek lisansi kaydettim. Aynı zamanda lisansim da bu üniversiteden. Bir torpil-dayı durumu gözlemlemedim. Zira kendi üniversitem olmasına rağmen bende bilim sınavından 30 almış ve ingilizce-ales sınavlarımın yüksek olması sayesinde kazanabilmiştim. Sıkı ve sağlam bir değerlendirme yapılmış. Zira 4 kişi girebildi bu dönem.

P

Sıkı ve saglam degerlendırme ifadesı komık. Şahsın sımını vermıcem arkadasım elden evrak verılmesı gerektıgını soylemişti. Mulakata gıttıgınde bir aday sekretere sadece ınternetten yaptıgını söylemıs bunun uzerıne sekreter sen sıkıntı yapma senın ıs tamam demıs. Evraklar elden teslım edılmemesıne ragmen kı zorunlu bu aday ne hıkmetse sınava gırıyor ve kazanıyor. Buna sahıt olan kazanamayan arkadasım. Kontenjan 12 ıken sadece 4 kısının alınması bu durumun yasanması bunun yanısıra 4 yıl egıtım almıs olan arkadasımın sınav sorularına da calısmıs olmasına ragmen osmanlıcasının da ıyı olmasına ragmen dalga gecılır gıbı 18 verılıyor. Unv 3,59 ile bıtıren bırının aptal olma gıbı bır durumu soz konusu olamaz. Bu ort haadan yapılmadı demek kı bu ögrencı bır seyler bılıyor. 18 alması gercekten komik bir puan.

Harun Şakrak 5 yıl

Şunu söyleyebilirim enstitü sekreterliğinin bölüm hocaları ile bir ilgilisi yok. Hatta enstitü ile bölüm arasında cok ciddi sorunlar da mevcut. Buradan doğru hocaları etkileyecek bir durum olacağını sanmıyorum. Elbette hiçbir durumun kesinliği olamaz fakat enstitünün yaptığı fiili ve keyfi uygulamalar sınav değerlendirmesi yapan hocalara -benim de ders aldigim hocalara- mâl edilmemeli.

Pelin Çapaş 5 yıl