Açıköğretim mezunu olmak yüksek lisans için bir engel mi?

Arkadaşlar açıköğretim mezunuyum. Yüksek lisans için engel olur mu? Puanlarım iyi.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

orhan bey asla olmaz. Bazı sözlü mülakat sinavlarindaki jüriye neden master yapmak istediğini akıcı dille anlatıp sorulara net cevap verirsen avantajin artar. Bol şanslar. Durmak yok calismaya devam. Saygilarimla.

K

Asla olmayacak olan nedir kasım bey? Yüksek Lisans mı, Araştırma görevlisi mi?

Orhan BAŞ 5 yıl

Sanırım yanlış anladım. Engel olmaz demek istediniz herhalde.

Orhan BAŞ 5 yıl

Ben sakaryada yapiyorum...

Feyyaz Atabek 5 yıl

Hangi branş hocam?

Orhan BAŞ 5 yıl

Mali hukuk acik öğretim mezunuyum sorun olmaz ancak basvurdugunuz universite de onemli ozellikle mulakat varsa acikcasi torpil olabiliyor

Feyyaz Atabek 5 yıl

Hayırlısı olsun hocam. Elhamdülillah kimsenin hakkında gözümüz yok. Malûm açıköğretimden pek bir şey öğrenemedik. Bari yüksek lisansla açığımı kapatayım dedim. Sakaryada bizim bölüm var. Sosyal hizmet okuyorum bu arada. Tavsiye eder misiniz? Hocalar nasıl?

Orhan BAŞ 5 yıl

orhan bey bu ülkede bilim yok maalesef birsey ogrenecem diye bu ülkede universiteye giderseniz hayal kirikligina ugrarsiniz.. Hocalar diger universitelerde oldugi gibi ilgisiz ve bilimden uzaklar.. Açıkça siz ne için yuksek yapacaksiniz bilim adami olmak içinse birseyler ogrenmek sadece sizin elinizde cunku bizim üniversiteler bilime uzak.. Yok sadece diploma içinse fazla ugrasmazsiniz hicbirsey ogrenmeden diplomaniz olur

Feyyaz Atabek 5 yıl

Haklısınız hocam. cemil Meriç'in doçentlikle alâkalı bir yazısı vardı. Okudunuz mu bilmiyorum. Türkiyede akademisyenlerin ne yaptığını anlatıyor kısaca. Maalesef halen daha aynı hatta daha da kötü. Dediğiniz gibi iş kendimizde bitiyor. Artık elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız.

Orhan BAŞ 5 yıl