Affetmek güçlülere has bir özellik midir?

Affetmek diye birşey var mi?
Affediyor muyuz yoksa affetmiş gibi mi yapıyoruz?
Affetmek güçlülere has ozellikse nasil guclenebiliriz?

com-owi30obwttn4yt0jvnqa.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Affetme Meditasyonu

Affetme, ruhsal arınmanın hem başlıca aracı hem de amacıdır. Affetme tüm deneyimlerimizin sevgiye dönüştüğü noktadır. Sevgiye dönüşen her deneyimin karmik döngüsü de sona erer. Yani geçmişte ekilen bir enerji artık sevgiye dönüşmüştür. Böylelikle bu deneyimin tekrar yaşanmasına gerek kalmaz. Sık sık “Geçmişini affetmeyen, geleceğini de yaratamaz.”

Affetme sırttaki bir küfe gibidir. Ancak sevgiye dönüştüğünde boşalabilir. İşte, geçmişimizde kızdığımız her olay ve kişileri, affetmediğimiz sürece sırtımızdaki küfelerde taşıyoruz. Onları affetmek demek, kendi yüklerimizden kurtulmak demektir. Bıraktığımız her öfke için Evren’de tek bir karşılık vardır, o da sevgi.

Birini affedememe nedenimiz, o kişinin bizim korkularımızı tetiklemesindendir.

Günde bir kere düzenli olarak korkularınızı çalıştığınızda, korkularınız her geçen gün dozu azalarak bitecek ve böylece o kişiyi affetmeniz kendiliğinden kolaylaşacak, hatta kendiliğinden olmuş olacak.

Affettirmeyen korkudur.

Birini “asla affedemem” diyorsanız, o kişi sizin korkularınızı tetiklemektedir.

O kişinin sizde hangi korkuları harekete geçirdiğini bulup düzenli çalışın. Bakın o zaman en “affedemem” dediğiniz kişiyi bile nasıl kolay affedebileceksiniz. Affetmek, o kişiyi onaylamak, “Oh ne iyi yaptın, iyi ki yaptın” demek değildir. Ona gidip sarılıp “Canım bak, ben seni affettim biliyor musun” demek hiç değildir. Zaten bunları yapmayın.

Y