Akrabalarla aşk yaşamak etik midir?

akrabalar ile (en yakında olabilir en uzakta) cinsel ilişki hariç olarak aşk yaşamak etikmidir? Önyargılı arkadaşlar gelmeden söyliyim sadece merak ettim.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

1. dereceden akraba hariç akrabaya olabilir bence ama ensest olayına girince sıkıntılı ve hastalıklı bir durum olduğunu düşünüyorum açıkcası

I

akrabaların sınıf sınıf ayrılması bu yüzden sanırım teyzesine amcasına kuzenine okey ama kardeşine gelince hastalıklı yaklaşımınız oldukça garip geldi bana

Alperen Buradaydı 6 yıl

Hastalıklıdan kastım yardım alması gerektiğiydi bu konuyla ilgili sapık olarak nitelendirmedim hakaret algılama yani. Daha detaylı anlatacak olursam anne baba kardeş amca hala dayı teyze hariç diğer kişilere karşı birşey hissedilebilir. Bu benim fikrim tabi doğrular bunlar diyemem.

Ibrahim Cng 6 yıl

yo hakaret olarak anlamama neden olucak bir durum yok ortada sadece siz sorgulayan ailesinin bu konudaki fikirlerini merak ettim

Alperen Buradaydı 6 yıl

O zaman eşcinsellikte hastalıktır.

Ahmet Akbir 6 yıl

Eşcinsellik le kurduğunuz bağa hiçbir anlam veremedim açıkcası Ahmet bey şuradaki konuyu nasıl Eşcinsellikle bağdaştırdınız anlayamıyorum. Belki hastalık dendiğinde aklınıza ilk gelen şey eşcinselliktir bilemiyorum tabi.

Ibrahim Cng 6 yıl

Ahmet Akbir sizin yada değer verdiğiniz birisinin görüşü olabilir ama meydana gelen bir cinsel ilişkide doğucak olan bireyin psikolojik ve ya fiziken sağlıksız doğma ihtimalide var

Alperen Buradaydı 6 yıl

''Eğer dini bir temele dayandırmıyorsanız iki yetişkin arasındaki ensest ilişkiyi ayıplamak için tek bir gerekçeniz yoktur.'' Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Eşcinselliği kabullenip, ensest ilişkiyi kabullenmemek çok ilginç.

Ahmet Akbir 6 yıl

Hocam benim midem eşcinselleri de kaldırmaz, ensestleri de. Ama birini kabul edip, diğerinin kabul etmemek bana saçma geliyor.

Ahmet Akbir 6 yıl

Bi erkek bana çekici gelebilir ama beni 9 ay karnında taşıyan doğduğum günden beri yanımda olan yediğinden içtiğinden esirgeyen öncelikli annem sonrasında babam, küçükken belki altımı ıslattığımda değiştiren hasta olduğumda başımda bekleyen ablam abim vs bu kişilere karşı aşk adı altında herhangi bir duygu beslemem benim açımdan imkansızdır. Belki bir erkeğe ilgi duyabilirim ama bu kişilere ilgi duyamam. Eşcinselliği bir tercih olarak görüyorum ensestle alakasını da kuramıyorum. Benim açımdan ikisinin birbiriyle hiçbir alakası yok açıkcası.

Ibrahim Cng 6 yıl

Benim açımdan ikisi de birbiriyle bağlantılı. İki türlü ilişkide hoşuma gitmiyor. Kardeşiyle ilişkiye yaşayan adamla, erkeğe ilgi duyan adam aynı benim gözümde. İki yetişkinin özgür iradesi. Hoşuma gitmiyor ama öyle.

Ahmet Akbir 6 yıl

Hoşuna gitmeyebilir ama dediğim gibi yanlış yada doğruluğuna ben karar veremem sadece kendi bakış açımdan söyleyebilirim yorumda da belirttiğim gibi. Size ikisi de aynı gelebilir bana gelmiyor. Bu konuda uzman değilim o yüzden fikirlerimi beyan edebilirim sadece

Ibrahim Cng 6 yıl

Tamamiyle algı meselesi. Eşcinsellik normalleşti ama ensest henüz o kıvama gelmedi. Belli bir zaman sonra o da kafalara normal gelecek. Size aynı gelmemesi bu yüzden. Eşcinsel insanlar artık sokaklarda rahatlıkla gezebiliyor. Hoşuma gitmiyor kelimesini de kötü algılamayın. Gidip kafalarını taşla ezesim var demiyorum. Benim mezhebime ters ama onların kararları neticede, saygı duymak gerek.

Ahmet Akbir 6 yıl

Ya demek istediğim normalleşip normalleşmemesi değil eşcinsel bir kişiyle arkadaş olabilirim ama diğerini midem kaldırmıyor olay bundan ibaret belki aileye verilen değerle alakalıdır bilemem tabi.

Ibrahim Cng 6 yıl