Akrabalarla aşk yaşamak etik midir?

akrabalar ile (en yakında olabilir en uzakta) cinsel ilişki hariç olarak aşk yaşamak etikmidir? Önyargılı arkadaşlar gelmeden söyliyim sadece merak ettim.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Uzun süredir yapılan araştırmalar var.. Hayvanların, özellikle memelilerin çiftleşmek için genetik olarak en uzak olanı seçmek gibi.. özellikle bu olay, primatlarda ciddi şekilde göze çarpıyor.. Aşk denilen cinsel anlamda kast edilen bir şey ise, doğal olarak olmaması gerektiği, pek çok canlının eş seçiminde ortaya çıkıyor.. Kısa bir yazı bulayım dedim.. Türkçe bulamadım..

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170111151845.htm

Kuzen evliliği de aslında kaçınılması gereken bir olay.. Örneğin İngilizler'de kuzen evliliğne izin verilmesine rağmen, uzak kuzenler dahil, binde 3 gibi düşük bir rakamdır.. Oysa Türkiye'de bazı bölgelerde %40 gibi oranlara çıkıyor..

Eğer kast edilen sevgiyse, insanın akrabalıkla doğru orantılı.. Bunla ilgili bir araştırma da vardı ama şimdi bulamadım.. Saldırı altındaki bireyin genetik yakınlığına göre, akraba birey için tehlikeyi göze alması.. Burada da tam tersi bir durum var.. Genetik olarak bir birey ne kadar yakınsa, fedakarlık yapmada o kadar artıyor.. Örneğin çocuğu tehlike altındayken hemen, annesi babası tehlike altındayken biraz daha geç, kardeş ise biraz daha, kuzen ise biraz daha geç gibi.. Her iki olayda da dürtü aynı.. Kendi genlerinin en uygun şekilde geleceğe aktarılması..

M

hayvanlarla insanları bu konu altında bir tutulması bence biraz saçma sebebi ise hayvanların arasındaki ilişki ile insanların arasındaki ilişkiler çok farklı boyutlarda bence. İngilteredeki durumu bilmiyorum ama ülkemizde bu biraz eğitimsizlikten kaynaklanıyor + olarak ben sevgi olarak söyledim yani dışarda hiç tanımadığı bilmediği birisine aşık olabilen birisi kendi akrabasına neden olamasın aynı duyguları yada daha fazlasını duymasın sonuçta karakterini daha iyi biliyor dışardakilerden daha iyi tanıyor ve benim sorguladığım bunun bu platformdaki insanlara etik gelip gelmemesi bunun hakkındaki düşünceleri olayı bilimsel boyutlardaki araştırmalara çıkarmışsınız yok yere

Alperen Buradaydı 6 yıl

Bilimsel olmayan şey, etik de değildir. Aşk denilen şey platonik olarak arzulamaksa, gene de uygun değil.. Burada anlattığım şey, hayvanların bile dikkat ettiği bir konuda, insanların da dikkatli olması gerektiği.. Genetik her canlı için geçerli.. Primatlarsa bilim adamları tarafından insana benzer davranışlar yüzünden en çok incelenen canlılar.. Sizin bazı düşüncelerinizi etik olmadığını belirttiysem, ne yapayım.?. Bilim böyle diyor..

M Selcuk Satu 6 yıl

bir çok din kitabında yer alan şeylerin çoğu hala bilimsel değildir bunlardamı etik değil acaba? Ve ben burda bana etik geliyor yada gelmiyor diye bir şeyden bahsetmedim insanların düşüncelerini merak ettim

Alperen Buradaydı 6 yıl

Bu konuyu sadece din kitapları değil, antropoloji, biyoloji, genetik ve tıp gibi pek çok bilim dalı da inceliyor.. Sonuç aynıysa aralarında bir tartışma yok demektir.. Demek ki cinsel bir ima varsa etik değil..

M Selcuk Satu 6 yıl

sizin görüşünüzdür saygı duyarım

Alperen Buradaydı 6 yıl