Alerji için deri testi kaç aylıkken yapılır?

Arkadaşlar deri testi kaç aylıkken yapılıyor?
Güvenilir sonuç verir mi yanıltıcı olabiliyor mu? Arkadaşlar deri testi kaç aylıkken yapılıyor?
Güvenilir sonuç verir mi yanıltıcı olabiliyor mu?
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Biz 7,5 aylıkkrn yaptırdık hepsi negatif çıktı ama bu alerjinin olmadıgı anlamına gelmez dedi dr

K

Teşekkürler gayet açıklayıcıydıBiz ne zaman emin olacağız peki

Gülbin Delioğlu 5 yıl

Deri testinde negatif ciktiysa eger bu alerji yok demektir. Yani bir alerjene tepki verir veya vermez cocuk en guvenilir test deri testidir. Siz muhtemelen kan testi yaptirdiniz ve negatif cikti dr unuzda non ige olabilir dedi yani kan da cikmadi ama bu alerji olmadigi anlamina gelmez dedi. Evet kandan bakilmasi bu yuzden cok ta guvenilir degil. En guvenli test deri testidir.

Bilge Yıllık 5 yıl

Bebeklerim 4.5 aylık 50 günlükten beri diyetteyiz. Kan testleri negatif çıktı. Kan yanıltıcı oluyor. Kesin sonucu merak ediyorum. O yüzden deri testini sormak istedim. 7.ayda kontrol var. Yani deri testi negatif çıkarsa denemelere başlar mıyız acaba

Gülbin Delioğlu 5 yıl

Bilge Yıllık Hayır bilge hanım deri testi yaptırdık ve Hepsi negatif çıktı. Mesela patates deri testinde negatif çıkmasına rağmen bebeğimin patates alerjisi hala devam ediyor yedirdiğimde Hala tepki veriyor

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

Bilge Yıllık Ki doktorumuz deri testi yaptırmak istememişti çünkü muhtemelen negatif çıkacaktır demişti ama bu negatif olduğu anlamına gelmez demişti fakat ben ısrar edince yaptırdık ve dediği gibi oldu.

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

Bir çok arkadaşımın da deri testinde negatif çıkmasına rağmen süt ürünleri alerjisi devam ediyor

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

kadriye hanim deri testi koldan mi yapildi.? Deri testlerinde çalışılmayan bir allerjene reaksiyon olma ihtimali veya bir allerjenin ciltten girdiğinde alerji yapmayıp solunumla girdiğinde alerji yapıyor olma ihtimalleri vardır.

Bilge Yıllık 5 yıl

Süt ürünlerine alerjisi var zannedilen lakin mesela susama alerjisi cikan cok arkadasim var benim de. Yani demem o ki alerji kisiye ozeldir. Testlerde bakilan alerjenler ise belli baslidir kisiye gore degistirilmez. En yaygin olanlarina bakilir. Yani cocugun belki de cok alakasiz biseye alerjisi de olabilir.

Bilge Yıllık 5 yıl

Bir de doktorunuz cocuk alerji uzmani miydi?

Bilge Yıllık 5 yıl

Bilge Yıllık evet süreyyapaşa hast cocuk alerj. Ve immun. Dr Sakine Işık doktorumuz.

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

Bilge Yıllık bebeğimin ek gıda denemelerinde patatese alerjisi oldugunu anlayınca deri testine onu da ekledik fakat sonuc negatif. Bunun üzerine tekrar denedim ve yüzü kabardı. Drumuz tekrar tekrar alerji testinde cıkmaması olmadıgı anlamına gelmez çünkü şu an çok küçük dedi

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

Bilge Yıllık deri testi sırttan yapıldı. Susam vb ürünleri aylardır yemiyorum zaten ve dahi evime dahi almıyorum. Neredeyse aylarca zeytin, ekmek, makarna ve salatalıkla beslendım. O yuzden baska bir seye alerjisi olmadıgına eminim

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

Sizin bu konuyla ilgili uzmanlık alanınız nedir?

Kadriye Tatlıyol 5 yıl

Alerjiyle 2 yil bogusan bir anneyim. Kac prof. Dr dan kac hikaye dinledim. En son dr umuz ki kizimin alerji seviyesi en ust sinirdaydi. Hatta daha once bukadar yuksek sinirda alerji gormedigini soyledi koskoca profesor. Alerji tek yönlü incelenecek bir sorun degil. Isin icine bagirsak gecirgenligi, cocugun baska rahatsizliklari varsa onlar, anne baba genetigi, hatta baska bilinmeyen hastaliklar bile eklenebilir dendi. Benimde yabanci ve yerli kaynaklardan okuduklarim ayrica takip ettigim gruplardaki paylasimlar sadece zeytin ekmek yedigi halde cocugun alerjisi devam da edebiliyor. Cocugu alerjenle nekadar erken hasir nesir edersek ben o denli toparlanma olacagina inananlardanim. Tabi asiri solunum tepkisi, kakada kan tarzi tepkiler yoksa.

Bilge Yıllık 5 yıl

Bilge Yıllık doktoruma cok guveniyorum ve onun yontemiyle alerjiyi atlatarak ilerliyoruz. Alerjiyle ilgili drlar bile kendi iclerinde bir birlige varamamisken ben tercihimi bu konuda sadece yasadigi tecrubelerle ilerleyen annelerden cok isin akademik egitimini almis, gunde onlarca hastayla ilgilenen, cok sayida farkli vaka ile karislasan isinin ehli tip uzmanlarindan yana kullanıyorum. Burada sadece tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Ben öyle inanıyorum deyip fikir verirsek bizden etkilenip çocuklarına gereksiz yere deneme yapıp kötü sonuc alan anneler olabilir. Dilerim bebeğiniz bir an önce alerjiyi atlatır ve yaşadığınız kötü günler çabucak geçer.

Kadriye Tatlıyol 5 yıl