Aleyna Tilki'nin bu kadar çok konuşulmasına ne diyorsunuz?

Aleyna Tilki bu aralar çok konuşulmaya başladı bende bir iki cümle yazayım. Pedofili vb saçma salak muhabbetlere girmeyeceğim haddim de değil ama amatör bir müzisyen olarak benim de söyleyeceklerim var.

Arkadaşlar müzik, sinema, resim, tiyatro, bale vb bütün sanatlar kapitalist sistemin ürettiği "popüler kültür" altında ezilmekte, ölmekte. Şimdi bakıyorum da ülkemizde mükemmel müzisyenler var ve bunlar tanınmıyor, bilinmiyor. Ve hala "kıskanmayın, Aleyna'yı destekleyin, gençlerin önünün açılmasında destek olun" diyip yalandan duyarlılık kasmaktansa gidin bir albüm alın, konsere gidin.

Pedofili muhabbetinede gelince, içinizde bastırdığınız duyguları kusmanın bir anlamı yok! Son olarakta buradaki kitlenin büyük bir çoğunluğu, evlilik programlarının kaldırılmasına çok sevinip, hala gündemini Aleyna ile dolduruyorsa burda da bir samimiyetsizlik vardır. İyi geceler...

com-egklzec12y70hmbrixkj.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Müzik sektörünü ensturman müziğinden arındırıp, tamamen elektronik altyapılarla oluşturup, sadece solist odaklı bir pop müzik kültürünü dayatmaları da cabası ayrıcada.

M

Bir de djlerin yıllarını verip attıkları o sololar yok mu? Tam bir emek ve müzik işi...

Baran Right 6 yıl

Eskiden DJ dediğimiz adamlar Tiesto'nun Traffic adlı parçası gibi şeyler üretirlerdi. Şimdi şarkının bass'ını arttıran DJ diyor kendine.

Alihan Türken 6 yıl

Evet çok sağlam dj lerde yok değil. Ama müzik ensturmanla daha mı güzel sanki ne.

Metin Saran 6 yıl

Evet öyle ama hepsinin yeri ayrı. Şimdi bir Club'a gittiğinde Zeki Müren dinleyemiyorsun. Mecburen ritmi hızlandırılmış basslı şarkılar dinliyorsun.

Alihan Türken 6 yıl

Genelleme hatasına düştüm. Örneğin lp gibi bir grupla yapanlara ya da İlter Kurcala ile çalışanlara saygım sonsuz ama hala -çok afedersiniz- son ses müzik kafa, mixler, kafa becerenlere asla

Baran Right 6 yıl

Hepsinin ayrı bir pazarı var. Seç beğen al.

Alihan Türken 6 yıl

Aynen clupta felan dansa gittiysen onlarsız olmaz. Belkide ben müzisyen olduğum için bana öyle geliyordur bilemedim.

Metin Saran 6 yıl

Müzik konusunda kimseyle tartışmamak gerek bence. Herkes kulağının keyfine göre dinlesin, çalsın. Neden tartışmamak gerek çünkü: Bu sefer hiç beklemediğin yerden adam gelip Metal müzik dışındakiler kötü yetenek yok hepsi dijital şeyler diyor. Pop dinleyicisi başka konuşuyor. Halk müziği dinleyen olayı bilmiyor. Dinle geç aga

Alihan Türken 6 yıl

Elektronik altyapi derken? Elektronik muzigi mi yerdin anlamadim?

Ozge ünsal 6 yıl

Aynen müzik çeşitlilik içerir ve herkes sevdiği tarzı dinliyor zaten. Ama genede nerde o eski müzikler demeden geçemiyecem.

Metin Saran 6 yıl

Evet biraz yerdim.

Metin Saran 6 yıl

Dimitri vegas and Like mike'a dj diyorsan iyi yapmissin.

Ozge ünsal 6 yıl

Yermek istemezdim ama dağdan gelip bağdakini kovduğunu düşünüyorum.

Metin Saran 6 yıl

Evet ama bu gerekli bir eleştiri. Demek istediğimiz: Sesler program yoluyla Allah katına çıkarılıyor. Enstrümanlar? Benim telefonumdaki program 16 adet enstrümanı tüm notalarıyla birlikte kaliteli bir şekilde çıkarıyor. Şarkıcılar ne yapıyor? Çoğu canlı enstrüman kullanmıyor bile. Hepsi yapay hepsi programdan. Bu yüzden hep şöyle haberler görüyoruz: O isim detone oldu...... Bu isim detone oldu....

Alihan Türken 6 yıl

Bagdaki ne?

Ozge ünsal 6 yıl

Bağdaki müziğin ilk sahipleri.

Metin Saran 6 yıl

Elektronik müzik yüzünden pek çok müzisyen iş bulamıyor.

Metin Saran 6 yıl

Nasil? Acar misin?

Ozge ünsal 6 yıl

https://m.youtube.com/watch?v=emZM-Hem8Vk

Baran Right 6 yıl

Açıcam ok.

Metin Saran 6 yıl

Baran Right videodaki dj Skrillex. Peki Skrillex'in eski bir metalci oldugunu biliyor musun? Adini hatirlamadigim bir grupta gitaristti. Videodaki hareketi de onun etkisiyle yapmis olmali.

Ozge ünsal 6 yıl

Hatta Skrillex'in metal grubu olan Korn ile parcasi da var. Dinleyebilirsin.

Ozge ünsal 6 yıl

Ama hizli yaz biraz bekleyemem ki.

Ozge ünsal 6 yıl

Sadece bir örnekti, videoda ki başkası da olabilir. Burda yerdiğiz durum bu. Bakın ne yazdım yukarda "İlter Kurcala, LP gibi ekiplerle gerçekten sanat ortaya koyanlara değil lafımız"

Baran Right 6 yıl

Albüm için müzisyen çağırmazsın. Parçaların müzikal olmadığı için cover yapanın pek olmaz. Yani aslında sadece dinlenen bir müzik yapılmış oluyor. Müzik dediğin her ensturmanla çalınabilen ve paylaşabilen olmalıdır diye düşünüyorum.

Metin Saran 6 yıl

En basiti en son gittiğiniz, gördüğünüz, dinlediğiniz clup djlerini gözünüzün önüne getirin. Mükemmel cover gruplarının alamadıkları parayı onlar alıyor.

Baran Right 6 yıl

Baran Right ben 4 yillik siki bir elektronik muzik dinleyicisiyim. Neredeyse her gun ama her gun dinlerim. Haliyle bu muzige biraz hakimim. Ben dusuncelerine katiliyorum. Bu isi para icin yapan var. Populer kultur icin yapan var. Ama sanat icin yapan da var. Hakkini vererek yapan da var. Biz de hakkiyla yapanlardan yanayiz zaten.

Ozge ünsal 6 yıl

Özge ben de onu söyledim, hatta genelleme hatasını yaptığımı da belirttim.

Baran Right 6 yıl

Ayrica elektronik muzik turlerini de bilmek lazim.

Ozge ünsal 6 yıl

Electroh house, edm veya big room sacma gelebilir.

Ozge ünsal 6 yıl

Sana oyle elektronik muzikler soylerim ki hayran kalirsin. Dinledigin tarzi ve dinledigin dj'i bilmek onemli.

Ozge ünsal 6 yıl

Kulak da lazim. Mesela birkac gun once arkadasima dinlettim bir house. Bunlarin hepsi ayni dedi.

Ozge ünsal 6 yıl

Kulagi yok cunku. Uzak bu kulture.

Ozge ünsal 6 yıl

En uzak olduğum alandır belkide. Bilmeden konuşmakta istemem, ama -müzik açısından- popüler kültüre en çok malzeme olan elektro müzik bu yüzden de bir antipati var. Şimdi basit bir örnek vermek gerekirse "en uç olması için söylüyorum" bir derdim var parçası. Delay dediğimiz bir pedal kullanılır ve ister istemez elektronik sesler çıkartır gitardan. İşte buna saygım sonsuz, ama dediğimiz gibi işin içine "aptallaştırma ve müziği öldürme" girdiği zaman doğal bir tepki vermeliyim.

Baran Right 6 yıl

Bana da hepsi farkli geliyor mesela. (Arada benzeyenler oluyor tabi )

Ozge ünsal 6 yıl

Çok iyi setler var yahu.

Nihal Seğmen 6 yıl

Bu sadece dj ler için de geçerli değil, 2 akor basıp üstüne söz yazıp müzisyenlik yapanlarda aynı statüdeler

Baran Right 6 yıl

Ben senin tepki verdigin elektronik muzigi anladim. Buyuk ihtimalle her yil cesitli yerlerde tomorrowland veya umf gibi organizator sirketlerinin duzenledigi organizasyonlarda calan edmlerden bahsediyorsun. Ama bunu lutfen elektronik muzige mal etme.

Ozge ünsal 6 yıl

Sahsen edm'i kotulemiyorum. Sadece sizin kotu olan turun o oldugunu dusundugunuzu dusundugum icin boyle diyorum. Ben edm de dinlerim yani.

Ozge ünsal 6 yıl

Buraya bir ikisarki birakayim

Ozge ünsal 6 yıl

Faruk sabanci-Ruya

Ozge ünsal 6 yıl

Andrew rayel-550 senta (aether mix)

Ozge ünsal 6 yıl

Biraz da sert bir sey olsun; tiesto&jauz - infected

Ozge ünsal 6 yıl

Şunu demek istiyorum ben son bir toparlamam gerekirse. Zevkleri bir kenara bırakıp "hangisi daha kaliteli" sorusu üzerinden ilerleyelim. Bir şarkı benim için çalınması zor, ciddi bir emek içermiyorsa sanat anlamında bir değeri yoktur. Yani şöyle bir örnek vereyim "bir arkadaşınız cin ali çizmiştir ve siz beğenmişsinizdir, olabilir, ama bu cin ali -çok böyle farklı bir şey değilse- sanat değeti taşımaz" işte günümüz elektro müziklerinin genel sorunu bu. Ama bu sorun rock-alternatif müzikte yok mu? Tabiki de var. Kolpa diye bir grup var ya. Benim de burda eleştirdiğim, kızdığım, sinirlendiğim nokta bu. Yoksa "bir derdim var örneğini" yukarda verdim ve bunun gibi binlerce şarkı var. Yani sorun dj veya elektro müzik değil, kalitesiz müziğin insanlara dayatılması.

Baran Right 6 yıl

Popüler kültüre neden alerjim olduğu ortada.

Nihal Seğmen 6 yıl

https://m.soundcloud.com/dj-metin/last-of-mohican dinleyin bakayım olmuş mu filmini izleyenler müziği hatırlar bağlama gitar versiyonu yaptım

Metin Saran 6 yıl

Yani şunu diyorsun, şu anki piyasa şarkıları yerine metal müzik olsaydı, herkes metal müzik müptelası olacaktı. Bence bu saçma bir düşünce, hatta bencesini kaldırıyorum, direkt saçma bir düşünce. İnsanlar ne istiyorlarsa onu koyuyorlar, insanlar metal istemiyor, ya da klasik istemiyor, basit ritimler istiyorlar. Müziklerin karmaşık olmalarından ses tonlarına kadar olan değişiklikler hitap ettikleri kitleyi de değiştiriyor. Enstrüman çalanların neredeyse hepsi klasik, rock, metal gibi yapması yetenek isteyen, karmaşık müzikleri ya dinlemiş ya da hala dinleyen insanlar. Sanata sanat olarak bakıyorlar, "Abi şu soloya bak." diyorlar.(c*re ve poserlar hariç) Fakat piyasayı takip eden kitle, "Varsa şekerin patlayalım şekerim." modunda, eğlence gözüyle bakıyorlar.

Bora Kucukkisa 6 yıl