Başka bir bölümden mezun oldum yazılımcı olabilir miyim?

Konuyla ilgisi yok fakat fizik bölümünden mezun olduktan sonra yazılımcı olabilir miyim, yani bi katkısı olur mu yazılım için, bi kaç yerde ilişkilendirildiğini okudum?

Y
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
35
35 CEVAP

matematik, fizik bölümlerinin olduk. A yararını görürsün.

H

hakan abi, 3.sınıf diyebileceğimiz şehirlerde bilgisayar mühendisliği tutuyo ve bi kaç güzel şehirdede 2 yıllık bilgisayar programlama tutuyo, bu bağlamda değerlendirip bi fikir verir misin bana.

Y

2 yillik yerine 4 yillik olani tercih et derim.

I

i̇lker abi en mantıklısı zaten o şekilde fakat siirt, tunceli, muş belki bi ihtimalde elazığda tutuyo yani çok parlak yerler olduğunu düşünmüyorum buraların?

Y

Iyi calis yatay gecis yap

I

Bende seneye sınava gireceğim fakat ablamın tavsiyelerinden biliyorum. Bir üniye gitmeden önce hocaların akademik veya projesel başarılarına bakman gerekli

Y

Ben de 1994'te ilk defa ogrenci alacak olan kocaeli universitesine girmistim

I

Saydığın şehirlerde bir tek Elâzığdan faydalanabilirsin, tabi sana kalmış birşey napacağın. İngilizce kasarsan ve bol bol makale araştırırsan(kendini en iyi sen biliyorsun) bi yerlere gelebilirsin.

B

Alternatif olarak bir sene daha hazırlanmama değer mi diye düşünüyorum, gerçekten meraklıyımdır okur, araştırırım fakat konu sınav olunca pek başarılı bi öğrenci değilim.

Y

Buna en iyi sen karar verebilirsin, tercih dönemine kadar araştır düşün. Ne kadar çok kişiden tavsiye alırsan kafan o kadar karışır.

Berat Sivritepe 6 yıl

Çorba oldu zaten abi, bi yandanda aile baskısı.

Yavuz Ağdas 6 yıl

Yani herkes yönlendirmek istiyordur, puanda herhalde iç açıcı değil, böyle olunca şartlar zorlaşıyor... Arkadaşım matematik mezunu ama marmara mezunu, programlama falan iyi çocukta. Ama saydığın şehirlerde akademisyenlerin alanına bakmak da şart. O verimi alabilecek misin? Araştır yani. Ona göre karar ver.

Berat Sivritepe 6 yıl

Hiçbir şey kolay elde edilmiyor Yavuz Ağdas. Bahsettiğin üniversiteler pek parlak üniversiteler değil. İmkanın varsa 1 yıl daha bekleyip daha iyi hazırlanmanı öneririm.

M

Haklısın abi, ikna etmeye çalışıcam ailemi.

Yavuz Ağdas 6 yıl

Üniversite sınavına geçen sene girmiştim. Ben de aynı konuyu çok araştırdım. Puanım tutmasına rağmen şahsen gözüme kestiremedigim için gitmedim bilgisayar mühendisliklerine. İş garantisi olan başka bir bölüm tercih ettim. Bahsettiğin şehirler/okullar pek parlak değiller, özellikle mühendislik gibi bir alanda, Türkiye gibi bir yerde okul önemli. 1 sene daha beklemeyi göze alabilir misin?

T

Başka çıkar yolum yok sanırım, tekrar hazırlanıp güzel eğitim alabileceğim bi okul ve sosyal gelişim için de güzel bi şehir tutturmak için çabalayacağım.

Yavuz Ağdas 6 yıl

Matematik ve Fizik mezunları genelde programcı olarak fazlaca tercih edilirler.

O

Anlayışsız bi ailem var tekrar hazırlanmama zor ikna olucak gibi duruyolar rica etsem babamla bi konuşsanız, anlatsanız ya

Y

Ne konuda anlayışsız Yavuz Ağdas? Ne diyor ailen? Onların önerisi ne, veya karşı çıkmalarının sebebi ne?

M

Tamam pek başarılı bi öğrenci değilim fakat yine çalışmayacağımdan şüphe ediyolar, bu sene bi şekilde yerleşmemi istiyolar yani işin içinden çıkamıyoruz güvenleri yok.

Y

Güven zamanla kaybedilen ve kazanılan bir şey. Ailende suç aramamalısın, o güveni kaybettiren sensin. Ayrıca istatistiklere baktığında ikinci sınavda puanı farklı bir şekilde yükseltebilen az. Mevcut puanını ailenin yönlendirmelerini Dikkate alarak değerlendir. Okuyacağın bölümde iyi notlar alarak güveni tekrar kazanırsın. Bu güven problemi de değil aslında sana öyle geliyordur.

Ferhat HaSan 6 yıl

İkna etmen gerekiyor, üniversite hayatının geri kalanını etki eden bir hadise, çok önemli. Yapabileceğinin en iyisini yapman lazım. Bunu da ailene güzelce açıklayabilirsin diye düşünüyorum.

M

Fizik muhendisliginden mezun olursan kesin programci olabilirsin. Fizik bolumunden diyebilmek icin okulun verdigi egitime bagli. Yalniz fizikte matematikte verilen programlama dersleri hep bilimsel hesaplar icin. Yani web design, uygulamq gelistirme vs gibi seyler bu bolumlerde bekleme. Bunlar icin programcilik, yazilim ve bilgisayr muhendisligi en dogru tercihler. Son olarak hangi bolumu okursan oku 2. Siniftan itibaren ayni zamanda ise girip calis eger programci olmak istiyorsan. Ben degilim ama en dogrusunun bu oldugunu dusunuyorum. Basarilar.

H

Mumkun sonucta fızık bolumunde kafayı yedıkten sonra yazılımla ıyıce tırlatabilirsin.

R

Fizigin avantajlari coktur ama mezunu cok.

H

Abi her bölüm bi yerden patlak veriyo.

Yavuz Ağdas 6 yıl

Fizikle yapabiliyorsan bilgisayar müh ile çap yada yandal yap donanım konusunda ilerleyebilirsin avantajıda olur. Programlama yapmak istiyorsanda bilgisayar müh olmana gerek yok kendi kendine öğrenebilirsin

S

olur neden olmasın, profesyonel yazılımcı arkadasım var fizik okuyan:)

Y

İdris Kalp ne diyon

S

Matematikçilere göre şansın biraz daha düşük ama olabilirsin tabi.

İ

güzel destek oldunuz saolun arkadaşlar

Y

Fizik bence zamanini cok bosa yer sen bi sene daha hazirlan guzel bi dershane temel liseye git emin ol cok iyi yerleri kazanirsin aileni ikna etmenin yolu bi drsaneye gidip hocalarla konusturman ve ikinci sene hazirlanip siralamasini arttiranlari gor

F

Eger yurt disina gitmegi dusunmuyorsan nerede ve ne okudugunun hic bir farki yok. Tek ihtiyacin olan sey guzel ingilizce ogrenmek ve online olarak kendini gelistirmek. Su an ITU-de okuyorum ve ITU bilgisayar mezunlari arasinda gercekten bir proje ve ya işe başlayıp en azından junior (başlanğıç) düzeyde çalışa bilicek birisi çok-çok nadiren oluyor. Buna neden okulun günümüzde hiç bir kullanımı olmayan tarihi bilgilerle, eski yazılım yöntemleriyle, yazılımda hiç bir işine gelmeyecek hardware konularıyla hem tüm boş zamanını alıyor, hem de sana işine gelicek bir bilgi katmıyor. Okul zaten akademisyen hazırladığını söylüyor. Bu nedenle ne kadar çok boş zamanın olursa bir o kadar iyi gelişe bilirsin. İstanbulda okuman büyük bir avantaj olur, biraz bir şeyler öğrendikten sonra bir yerlerde (startuplar önerilir) part-time (yazı zamanlı) çalışa bilme imkanın var yazılımcı olarak ve çalışırken çok fazla şeyler öğrenmek zorunda kalıyorsun. Zaten mezun olunca artık iş bulman çok kolay oluyor. Günümüzde büyük kurumsal şirketleri bilmem ama genel olarak bir çok yazılım şirketleri senin diplomana bakmaz.

Fizik mühendisinin yazılımcı olmasına gelirsek, genel olarak Türkiyede Fizik ve Matematik mühendisleri yazılımcı olarak çalışıyorlar. Kendi alanlarında iş olduğunu duymadım ama genel olarak Fizik mühendisleri oyun yazılımlarında önemli oluyor, Türkiyede malesef böyle bir işi bulman da çok zor belki de mümkün değil.

E

Fizik bölümünü bitirirsen herşey olursun

Y

Siralaman ne durumda? Fizik mat Katkisi olur ama olmasa da olur. Baska bir bölüm secip yinede yazılımci olabilirsin. Bu tamamen senin cabanla ilgili. Universite ne kadar iyi o kadar sansin var.

M

Yıldız teknikte fizik gelebilir 3-4 bin sıralama farkı var

Y

yaz kesinlikle

Mehmet Kavilci 6 yıl

Şu üniversite önemli diyenler neye göre söylüyorsunuz. Tamam iyi bir yabancı dil ve isim yapmış bir kaç üniversite kazanabilen kazansın. Ama arkadaşa sene kaybettirmeyin. Mühendislikte hemen hemen tüm dersler aynıdır müfredat olarak ve kişi kendini geliştirirse her durumda iyi konumda çalışabilir yoksa kesin kendini geliştirmedikten sonra fark olmaz. Ayrıca şu bi gerçek ki ikinci sınavda çok fark olmayacaktır. Bu sınavda 300 alan biri seneye 500 falan almayacağına göre kararı ona göre vermek gerekir.

F

Benim ilk girisim 92bindi. Sonraki sene 28bindi bence cabasina bagli. Mezun olarak sinava girmekle son sinifta girmek arasinda fark var calistiktan sonra.

Mehmet Kavilci 6 yıl

Şu an ilk 100000 de ise denesin tabi, ama sanmıyorum

Ferhat HaSan 6 yıl

Peki fizik yerine matematik olsa daha makul değil mi

F

Oncelikle sunu soyleyeyim universite tabiki onemli. Tercih yapabilmeniz icin matematiksel bir formul yok. Her ozelligin kendine gore artisi yada eksisi var. Eski bir fizik bolumu ogrencisi olarak nacizane tavsiyem eger hangi konuda calismak istediginizi bilmiyorsaniz tercihinizde acele etmemelisiniz. Muhendis yada yazilimci olmak istiyorsaniz uygun bolumun kulturunu, bilgi birikimini ve cevresini edinmelisiniz. Bunun icinde uygun bolumu okumak gereklidir. İlgi disi bolumler okumak elbette size birtakim yetenekler kazandiracaktir fakat sunuda unutmayinki fizik bolumu gibi bolumler agir bolumlerdir. Bu surecte yorulurken bir yandandan da yazilim calismaniz zor olabilir. Ama ornegin bir kirisin belirli bir yuk altinda ne kadar egilecegini hesaplayan bir yazilim yapmak icinde fizikci olmak size oldukca yarar saglayacaktir. Nihai soz olarak ne yapmak istediginize karar verip ona gore tercih yapmalisiniz. Biraz daginik oldu. Kusuruma bakmayin.

S

Ama işte maalesef meslekleri, bölümleri iyi tanıyamıyoruz o yaşlarda, o yüzden önce meslekleri iyi tanımak lazım

F

Bilime ilgim var, fizik dememin bir sebebide buydu, daha önce üniversitelerde örnek derslere girdim seçenekler arasında fizik, fizik mühendisliği, yazılım mühendisliği ve matematik-bilgisayar bölümü var.

Y

Size tavsiyem yazilimci olacaksaniz yazilim uzerine okuyun.

Sabit Sena 6 yıl

fizik müh. De tercihler arasına alabilirsin. Zamanında okumayı en çok istediğim bölümdü sistem izin verse puan da tutuyordu ama olmadı. Şimdiki öğrenciler çok şanslı. Umarım dilediğin bölümü okur sevdiğin mesleği icra edersin.

H