Öğretim görevlisi olmak için yaş sınırı var mı?

Arkadaşlar 35 yaş sınırı sadece araştırma görevlisi olmak için mi geçerli. Öğretim görevlisi olmak için de bir yaş sınırı var mı

S
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
8
8 CEVAP

YÖK YÖNETMELİK

G

özel şartlar
MADDE 7 -(Değişik: RG-19/09/2009-27354)
(1) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için 35 yaşından gün almamış olmak gerekir.

G

Öğretim görevlisi için olduğunu sanmıyorum hocam ama araştırma görevlisi için var.

C

öğretim görevlisi için alanınd mesleki deneyim(iş tecrübesi) varsa, yüksek yapması sadece yeterli 50 yaşında bile olmanız engel değil

C

peki öğretim görevlisi olmak için yola nereden başlama gerekiyor. Alanında mesleki deneyim kazanmanın yolları nedir

S

Hocam alanda deneyime pek bakıldığını sanmıyorum, deneyim olarak sigorta prim gün sayınız hesaplanır ve genellikle 2 yıl tecrübe ya da yüksek lisans mezuniyeti aranır, herhangi bir işte çalışsanız dahi sigorta sürenizi iki yıla getirdiğinizde bu tecrübe olarak sayılacaktır. Tabi açılan kadroda alanda tecrübe gibi bir ibare yoksa. Ayrıca sözleşmeli olarak öğretim görevlisi olarak çalışabilirsiniz tabi böyle bir şansınız varsa, bu hem ortama alışmanıza hem de tecrübe kazanmanıza yardımcı olur.

Cengiz Uludogan 6 yıl

Peki öğretim görevlisi ile araştırma görevlisi arasındaki farklar nedir? Avantajları dezavantajları

Sema Lazoğlu 6 yıl

Hocam öğretim görevlisi sadece derslerle ilgilenir, dersine girer çıkar ve işi biter ama araştırma görevlisi adından da anlaşılacağı gibi yüksek lisans, doktora gibi eğitim dönemlerini de tamamlamak zorundadır, belirli sayıda makale yazması, sempozyumlara katılması, kongre ve konferanslarda yer alarak puanlar toplaması gerekir. Ayrıca fazlaca ayak işi yapar.

Cengiz Uludogan 6 yıl

hocam somak istediğim bunlar değildi esasında. Araştırma görevlisi olmak için yola nasıl başlanıyor ya da öğretim görevlisi mi araştırma görevlisi mi olarak başlamak daha avantajlı. Aralarında maaş farkı mı var. Ya da hangisini tercih ederek akademik kariyer yoluna girmek daha kolay.

Sema Lazoğlu 6 yıl

Hocam araştırma görevlisi olarak başlandığında otomatikman yükselmek için çalışıyorsunuz, yani siz lisans mezunu olup araştırma görevlisi olarak atandığınızda atandığınız üniversite sizin yüksek lisansınızı yapmanızı ardından da doktoranızı yapmanız için yönlendiriyor tabiki 65 yabancı dil şartı koşabilirler çünkü devam eden süreçte doktoradan sonra doçentlik için kadroya geçileceği için 65'i direk başvuruda isteyebilirler. Ama öğretim görevlisinin başvurusunda myolarda yds genellikle istenmez, ben hiç görmedim. Öğretim görevlisinde yükselme gibi bir durumunuz yok sadece öğretmen gibi olduğunu olduğunuzu düşünün. Ama öğretim görevlisiyken dışarıdan ylisans ve doktorayı da tamamlayıp cariden yine yrd doç yada doçentlik kadrolarına başvurabilirsiniz ya da öğretim görevlisi olarak çalıştığınız üniversiteden yüksek lisans ve doktorayı tamamladıktan sonra yrd doç ya da doçent kadrosu isteyebilirsiniz. Her iki şekilde de ilerleyebilirsiniz ama temelde araştırma görevlisi olmak doğrudan yükselmeye yöneliktir, ama öğretim görevliliği doğrudan öğretime yöneliktir ama dışarıdan az önce dediğim gibi gerekli eğitimleri bitirip yds puanınızı da aldığınızda yine kadrolara başvurarak yrd doç yada doçent olarak iş bulabilirsiniz.

Cengiz Uludogan 6 yıl

kendi alanınıda yada tercih ettiğiniz alanda kurumsal isim yapmış firmalarda yada bölüm nedir bilmyorum örneğin avukat, bankacı,müşavir, öğretmen vs. Gibi enaz 2-3 yıl deneyim şart. İstediğiniz kadar torpil olsun,

C

mebde 3 yl öğretmen olarak görev yapmış biri yüksek lisans tamamlanınca öğretim görevlisi olablir mi yani

S

yüksek lisansını yapsın, okulda kontenjan açılırsa zaten sayfasından mutlaka alım ilanı yayımlanır başvurabilir. özel şartları ingilizce bazen oluyor bazen olmuyor.

Can Yorgancıoğlu 6 yıl

peki yüksek lisans bitince sadece alım ilanlara mı başvuru yapılıyor. Herhangi bir sınav var mı tekrar

Sema Lazoğlu 6 yıl

Nisa Öztekin yl, mesleki deneyimi belgelenmesini isterler,(çalışılan kurumdan yazı), sgk döküm, cv, falan + üni. De yazılı sınav hiç duymadım sadece mülakat var. İş görüşmesi gibi düşünün.

Can Yorgancıoğlu 6 yıl

teşekkür edrim

Sema Lazoğlu 6 yıl

Peki öğretim görevlisi ile araştırma görevlisi arasındaki farklar nedir? Avantajları dezavantajları

S

Öğretim görevlisi derse girer arş. Gör. Nadiren. Maasları da farklı....

Glsh Buffay 6 yıl