Okuldan çocuğuma florürlü vernik uygulaması yapılmak üzere kağıt göndermişler imza atıp izin vereyim mi?

Arkadaşlar bugün okuldan 1. Sınıfa giden çocuğuma ağız ve diş sağlığıyla ilgili Florürlü vernik uygulaması yapılmak üzere kağıt göndermişler.. Acaba imza atıp izin vermelimiyim.. Bu konuda bir fikri olan var mı?

M
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
50
50 CEVAP

Ben onaylamadim.. Yan etkileri cok fazla ki zaten diş degistiriyor.. Duzenli fircalamasi yeterli

F

Okul ortaminda yapilacak bir uygulama degil, dis etlerine degmemesi gerek ayrica yutmamasi gerek

D

Kesinlikle sakıncalı

H

Hadi ya ben izin verdim kötü etkileri ne olur acaba

A

Peki neden yapılıyor bu sakıncaliysa

A

Çocuğun dişlerine zararı var mi peki

A

6 ayda bir duzenli olarak yaptirmaniz gerekli.. Kucucuk cocuklar okulda nasil dursun Allah askina uzun işlem anne yok yaninda ne olur ne olmaz yan etkilerini okuyun

F

Okulun yapacagi yada verecegi seyler sagliklidir diyemeyiz hemen... Bakin okulum cocuklara dagittigi sozde saglik bakanligindan icinden böcek cikan dis macunu

F

Zaten şu anda yapılan birçok şeyin sakıncalı olduğunu hepimiz biliyoruz bunun için elimizden geldiğincede uzak durmaya çalışıyoruz flörün en başta alzheimer a neden olduğunu da biliyoruz

Z

Hayir yaptirmiycam. Çunku florur bagisikligi çokerten bir madde. Zaten doktorumuzda onermedi. Hem troit problemimizde var o yuzden yasak.

Ş

Sağlık bakanlığı bu ülkede niye var anlamıyorum. Bu uygulama kotuyse niye izin veriyorlar

S

Her şey sağlıksız diyabet çoğaldı artık vücudumuza o kadar zehir giriyorki farklı farklı çaresiz dertler çıkıyor

Z

Floor çok zararlı. beyin ve kemikler birikiyor. Yetişkinler vücuttan % 50 sini. Atabiliyorken çocuklarda sadece %20 si atılabiiyor. dış macunlarında florsuz macun kullanılması gerekiyor.

E

İzin vermeyin, zararlı.

D

Florur zararlı imzalama

H

Kesinlikle okulda yapilan hic bir sey icino. Ay vermeyin cocuklara. Ne yaptiklari belli degil gercekten cocuklar bebekler uzerimden buyuk oyunlar oynaniyor

A

Dis macunu secerken florur olmayani secmeye calisiyoruz cocuklara neden uygulayacaklarmis acaba

S

I. Dünya Savaşı sırasında Almanlar ve Ruslar, Farben adlı şirketin ürettği florürü hapistekileri daha ‘etkisiz ve aptal‘ yapmak için içme sularına katıyormuş. Florürün beynin belli bir bölgesine tahribat yaparak kişileri mücadele anında daha az aktif hale getirdiği tespit edilince bir kimyasal silah olarak kullanılmış. Halen günümüzde bilinen sakinleştirici ilaçların %25’i florür içermektedir. Dahası II. Dünya Savaşı sırasında florür nükleer silah yapımı için kullanılmış. Tabii bütün bunlara değinirken, her kimyasalın arkasında olduğu gibi, florürün arkasındaki lobi kaynağının gücünü de unutmamak lazım. Bir zamanlar dünyanın en büyük florür üreticisi olan Alcoa, Dow Chemical, Dupont ve Kellogg bütün olayın başını çeken Farben’la bir anlaşma imzalayarak florürün yaygınlaşması için çalışmışlar.

Günümüzde florür diş çürüklerini önlemek için kullanılıyor. Peki gerçekten koruyor mu?

pedodonti-implantizmir-2

Yıl 2014. Florür halen hayatımızda. Bazı ülkelerde suya katılıyor. İstanbul Belediyesi bize katılmadığını ifade etti. Bizler florüre en çok diş macunlarımızda rastlıyoruz. Azıcık diş macunundan ne olur, diyebilirsiniz. Ancak yapılan araştırmalarda alınan florür miktarının, ne kadar çok diş macunu kullanıldığıyla doğrudan korelasyonu olduğu öne çıkmış. Peki diş macunlarındaki florür gerçekten diş çürümelerini önlüyor mu ki bu kimyasalı aldığımıza değsin?

Pek tabii ki hayır. Fluorosis denilen ve dişlerin beyaz, sarı veya kahverengi lekeli olmasına yol açan ve araştırmacıların ‘kronik florür toksikliği’ adını verdiği durum, yüksek miktarda florürün vücuda girmesinden dolayı oluyor. Pek tabii en büyük endişemiz, eğer suyumuzda florür varsa olmalı. Yine de geçtiğimiz yıl Harvard Üniversitesi‘nde yapılan bir araştırma, florürün çocukların nörolojik gelişimlerini negatif yönde etkilediğini tasdikliyor. Çocuklara florürlü diş macunu verirsek diş çürümelerini önler miyiz, sorusu her şey bir yana aslında çok önemli. Bilhassa Amerika’da yapılan araştırmalarda, yoksulluk, yetersiz beslenme ve dişçiye kolay ulaşamama problemleriniden dolayı ağız sağlığı sorunları çekenlerin florür tarafından hiç azalmadığı ortaya çıkmış.

Bugüne kadar florürün yararlı ve kullanılması gereken bir kimyasal olmasıyla ilgili de bir veri toplanamamış. Her ne kadar bu konuda yapılan araştırmanın azlığı, konuya tam anlamıyla kamuoyunun eğilmesini engellemiş ve florürü savunanların desteğini almışsa da, yapılan araştırmalar florürün ne gerçekten diş çürümelerini tam anlamıyla önlediğini gösteriyor ne de bu kimyasala bir ihtiyacımız olduğunu. Ayrıca florüre hassas bünyeler ve belli ırk gurupları da bu kimyasaldan da olumsuz olarak etkilenebiliyor.

Durum böyleyken özellikle küçük çocuklara florürlü diş macunu kullandırmak niye?

S

Avrupa uygulamayi kadirdi. Bizimkiler basladi

S

Tam 4 senedir çocuğuma bu uygulandı ve curukleri azaltacağı için uygulandı sonuç evet curuksuz bir şekilde devam ediyor ama dış macunu olarak florsuzu tercih ediyorum. Açıkçası hiç olumlu cevap veren yok bilinçli mi yoksa bilmeden mi herkes yazıyor. Sasittici

N

Okul yönetimi harçlık çıkarmaya çalışıyor
Bunlarda yöntem bitmez gözleri doymaz

E

Bu uygulamalar okula maddi gelir imkanı sağlamaz beyefendi. Okula gelen sağlık kuruluşu üyeleri tarafından uygulanır.

Teslime Boydak 7 yıl

zararlı diye biliyorum. Duymuştum.

U

Onay vermeyin derim biz vermemiştik

N

florür zehirdir..

N

Hayir

M

Çocuğumun öğretmeni tavsiye etmedi, kendi çocuğuna da yaptırmayacağını söyledi

I

Verdik hiç duyulmadı gidin görün bence

N

Ben izin vermedim böyle kimyasal şeylere gerek Yok
Bir de diş macunu göndermişler onun içinde de florür var çöpe attım bunlar dilin altından emilimce vücuda yayılıyor epifiz bezindeki dmt molekülünün salgılanmasını engelliyor bu molekül salgılanmayınca da insan aptal gibi oluyor kafası çalışmıyor ben kendime de kimyasal diş macunları kullanmıyorum
Bitkisel macun kullanıyorum arkadaşlar lütfen uyanık olalım

Ö

Hangisi bitkisel isim verebilir misiniz

Ayşe Bymavi 7 yıl

Ayşe Bymavi Ersağ ve ganoderma

Özdemir Eminağaoğlu 7 yıl

Tsk esra hanım

Ayşe Bymavi 7 yıl

Forever Bright ı tavsiye ederim

Yavuz Öker 7 yıl

Onay istediklerine gore bunda masumiyet yok demektir. Ben okula gidip. Konusup gormenizi tavsiye ederim.

A

Üzüm ve süt dağıtımı için de onay istediler acaba onda da mi bi kötü niyet arasak

Ayşe Bymavi 7 yıl

Bence arayin.

Ayse Yüzgeçgölü 7 yıl

Marşal yardiminda azmı zarar gordu Türk milleti.. Dagittiklari yaglar. Unlarla mahvettiler sagligimizi.. Bir suru damar hastaliklari. Kanserler bosa degil.

Ayse Yüzgeçgölü 7 yıl

Haklısınız

Ayşe Bymavi 7 yıl

Okulun dağıttığı üzümler yurt dışına ihraç edilip aşırı zirai kalıntı olduğu İçin Türkiye ye iade edilen zehirli üzümler.

Melike Tnt 7 yıl

ben yaptırmadim cocuguma araştırdım hiç iyi şeyler duymadım

S

Ne duydunuz bizimle de paylaşabilir misiniz

Ayşe Bymavi 7 yıl

ilerde unutkanlık yapıyomuş

Salih Orkun 7 yıl

image
S

image
S

Hitler'in gaz odalarında florur ile insanları öldürdüğünü, ve bazı şehir içme suyuna katılıp insanları duygusal etki altına aldıklarını da duyduk ağzımıza illa sokacaklar zıkkımı

S

image
A

Peki floridsiz macun hangisi

Ayşe Bymavi 7 yıl

Naturalive diye bir marka var. İnternetten sipariş verebilirsiniz.

Arzu Külcü 7 yıl

Arzu Külcü 7 yıl

Biz kullandik kokusu tadi cok guzel. Tavsiye ederim

Arzu Külcü 7 yıl

image
A

Varmi ben istiyorum

M

Naturalive diye bir marka var. İnternetten sipariş verebilirsiniz.

A

image
A

Hayir.

E

DİŞ MACUNUNUZDA FLORÜR DENEN BİR ZEHİR VAR VAR!!
Florürün zararları nelerdir
Florür tartışmalı bir madde. Düşük dozlarda diş çürümelerini engellediği için önceleri serbestçe diş macunlarına, hatta bazı ülkelerde şebeke suyuna katılırken, son yıllarda zararları faydalarından daha çok tartışılıyor.
Çin, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Macaristan ve Japonya gibi bazı ülkelerde suya florür katılması yasak. Türkiye’de suya florür katılmıyor, ama pek çok ilimizin şebeke suyunda doğal olarak florür bulunuyor. Üstelik şebeke suyu tek florür kaynağı değil. Hazır meyve suyu ve gazlı içeceklerden tutun, bebek mamalarına kadar pek çok üründe florür bulunuyor.
Florür Kaynakları
Çoğu kişi florürsüz diş macunu kullanarak bu kimyasalın zararlı etkilerinden korunabileceğini düşünüyor. Ancak bazı illerimizde şebeke suyunda yüksek sayılabilecek miktarlarda florür bulunuyor. Türkiye İçme Sularında Florürün Bölgesel Dağılımı (I) (PDF) başlıklı çalışmada, Marmara Bölgesi’nin suları incelenmiş ve bazı ilçelerde florür değerlerinin tehlikeli seviyelere çıktığını saptamış. Örneğin Kırklareli merkez ilçede sudaki florür değerlerinin, Dünya Sağlık Örgütü’nün güvenli bulduğu aralık olan 0,5 – 1.7 mg/lt. Nin üzerinde olduğu saptanmış.
İşin kötüsü, oturduğunuz bölgedeki suların düşük florürlü olması da yetmiyor, çünkü tükettiğimiz pek çok hazır içecek, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, şebeke suyundan üretiliyor. Eğer üretimin yapıldığı bölgedeki sular yüksek florür içeriyorsa, ürünü tükettiğinizde siz de florüre maruz kalıyorsunuz.
Florür kaynağı olabilecek bazı ürün ve gıdalar şöyle:
Florürlü diş macunu
Bebek maması
Hazır çorba
Tavuk bulyon
Teflon tava veya tencerede pişmiş gıdalar
Gazlı içecekler
Hazır meyve suları
Paketli ve/veya işlenmiş gıdalar
Anestezi kimyasalları
Florürlü tuz
Sigara
Florür neden zararlı?
1. Biyobirikim
Biyobirikim, belirli bir kimyasalın vücutta birikme eğilimine verilen teknik isim. Florür, biyobirikimli kimyasalların arasında. Sağlıklı bir kişi, her gün aldığı florürün %50 – 60’ını idrar yoluyla vücudundan atıyor. Geri kalanıysa kemiklerde ve beyinde birikiyor. Bebek ve çocuklarsa aldıkları florürün sadece %20’sini vücuttan atabiliyor. Kemiklerde biriken florür miktarı hayat boyu artış gösteriyor.
2. Üreme sistemi
Laboratuvar hayvanlarında yapılan deneylerde, yüksek dozlarda florürün erkek üreme organlarına hasar verdiği ve kısırlığa yol açtığı tespit edilmiş. ABD’de yapılan bir araştırma, şebeke suyunda 3 mg/lt. Ve daha fazla florür bulunan yerlerde doğurganlık oranlarının düştüğünü belirlemiş. Bir başka araştırmaysa, yine yüksek florürlü bölgelerde yaşayan erkeklerde ortalamanın altında testosteron hormonu tespit etmiş.
3. beyin (merkezi sinir sistemi)
Florürün merkezi sinir sistemi için zararlı olduğunu belgeleyen onlarca araştırma var. Florürün beyinde biriktiğine, davranış değişikliklerine yol açabildiğine ve uzun vadede Alzheimer hastalığına yol açabildiğine dair bulgular var.
İçme suyunun florürlenmesini destekleyenler, bu çalışmalarda çok yüksek dozda florür kullanıldığını savunsalar da, florürün biyobirikimli olduğunu unutmamak gerekli.
4. Düşük IQ
Çin, İran, Hindistan ve Meksika’da yapılan 24 ayrı çalışmada, vücuttaki florür miktarıyla IQ arasında ters bağıntı olduğu ortaya konmuş. İçme suyundaki 1 mg/lt. Florür artışının, 0,59 IQ puanı kaybına yol açtığı bulunmuş.
5. Erken ergenlik
Florürün merkezi sinir sistemi dışında da olumsuz etkileri var. Florür aynı zamanda pineal bezini olumsuz etkiliyor. Bu bez, pek çok başka işlevin yanı sıra, büyüme ve ergenlik süreçlerinden sorumlu. Yapılan araştırmalar (PDF), içme suyuna florür katılan bölgelerde kız çocukların, florür kullanılmayan bölgelere kıyasla 5 ay önce âdet gördüğünü ortaya koymuş.
6. Tiroid hormonları
Florürün tiroid bezini de olumsuz etkilediği bildiriliyor. Ukrayna’da yapılan bir çalışmada, 2,3 ml/lt. Düzeyinde florürün tiroit hormonunda azalmaya yol açtığı belirlenmiş. Hatta bu etki o kadar tutarlıymış ki, 20. yüzyıl ortalarında hipertiroidizmi (aşırı aktif tiroid bezi) olanlara florür tedavisi önerilmiş.
7. Romatizma belirtileri
Skeletal florozis, florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çıkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsızlık. İşin kötüsü, belirtileri romatizmayla karıştırılabildiğinden, erken safhada teşhis koyulması oldukça güç. Belirtiler ışığında doktorlar genellikle romatizmadan şüphelendikleri için, aslında son derece basit bir şekilde (florür alımını keserek) tedavi edilebilecek rahatsızlık, uzun yıllar tedavi edilmeyebiliyor.
8. Kemik erimesi
Florür, kemiklerde birikiyor. Florürün sağlık üzerindeki etkisini araştıran ilk çalışmalardan birine göre, içme suyuna florür katılan bölgelerdeki çocuk nüfusunda görülen kemik ve kemik bağlantılı rahatsızlıklarda iki kat artış kaydedilmiş. Benzer şekilde, Meksika’da yapılan bir araştırma (PDF), diş macunundaki florürle çocuk kemik kırılmaları arasında bağıntı olduğunu ortaya çıkarmış.

M

Ben vermiyorum izin

N

Diş doktoruna götürürüm onu yerine kontrole

N

Ailece kullanıyoruz. Herkese tavsiye ederim

Y

Ben izin vermedim florur zararli deniyor

H

Misvak en güvenli olandır

A

Yurt dışında yasaklanmış bir uyulama çocuklarda zeka geriliğine neden oluyormuş yaptırmayın

G

Naturalive en doğalı içinde sls yok. İciniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Cocuklar içinde var oğlum kullanıyor. Koku yok dogal

F

Kabul etmeyin sorun sorusturun

N

sakın izin verme

E

Tşk.. Zaten izin vermedim Esra Guzeltepe

Mustafa Kılcı 7 yıl

Kabul etmeyin.

A