Otizm hastası çocuğa öğretmeni kötü davranıyor ne yapabilirim?

Sevgili arkadaşlar,
Benim kızım 6 yaşında ve A-tipik otizmli. 2 yaşından beri çok yoğun bir eğitim görüyor, zeka seviyesi olarak yaşıtlarından ileri sayılacak seviyede sayılabilir. Okula gitme açısından hiçbir problemi yok. Psikiyatrist ve gelişim uzmanları da bu yönde görüş belirtiyor. Bu yıl okula başladı, (70 aylık, devlet otomatik olarak kaydını yapmış zaten) ancak öğretmeni hiçbir şekilde bize yardımcı olmuyor. Sınıfta çocuğu arka taraflara oturtmaya çalışıyor, sürekli yerini değiştiriyor, hatta diğer çocuklara ona dokunmayın sakın diye telkinde bulunuyor. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz, ancak öğretmen aksine bizim çocuğun okumaması için elinden geleni yapıyor. Müdüre gidip sözlü olarak şikayette bulunduk ama herhangi bir şey yapmadı. Bu konuda deneyimi olan var mı hangi adımları izlemem lazım?

B
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
65
65 CEVAP

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidebilirsiniz. Şehir ve ilçe neresi?

S

Üzüldüm, bir öğretmene değil de para için bu işi yapan birine denk gelmişsiniz. Dağına göre kar, müdür de acaip vasıflı anlaşılan. Umarım yardımcı olacak fikir, bilgi gelir. Ancak şu husus kesin bu ülkede, asla konuşarak birşey başaramayız.

A

İstanbul - Ümraniye

B

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip şikayette bulunabilirsiniz.

Sevda Karga 6 yıl

Biraz önce öğrendiğim kadarıyla, diğer velileri bizim karşımıza almak için "bu çocuk garip, bu çocuk düzeni bozuyor" şeklinde konuşuyormuş. Neye denk geldik bilmiyorum

B

Eğer veliler birlik olursa yazacağınız dilekçe hicbir ise yaramaz. Okulunu değiştirseniz?

Sevda Karga 6 yıl

Şiddet yanlısı biri değilim ancak bu dayağı hak etmiş !!

C

Siddet yanlışıyım bu dayağı haketmiş

Şenol Çamcı 6 yıl

Bir de öğretmen olacak. Para için yapılmayacak bir meslek olmadığının farkında değil sanırım. Umarım bir an önce çözüme kavuşur. Yavruya kucak dolusu sevgiler.

S

Bimere şikayet edilse? Çok süre geçmemiş birbirini, tanıyacak, kızacak, bu tavırlar sadece önyargı ve kendi yetersizliği sebebiyle yapılan haksızlık diye.

A

Okulu degistirin.

O

Bimere şikayet edebilirsiniz. Okul yönetimi bu konuda hiçbir şey yapmıyor mu çok yazık böyle insanlar eğitim veriyor işte bunu yapan kişinin zeka seviyesini sorgularım ...

N

O kişiye ne öğretmen ne eğitimci denir onun gibi eğitimcilerden utanıyorum!

S

rehberlik araştırma merkezinden rapor almanız lazım

T

2 yaşından beri RAM takibinde zaten kızım

Bülent Kaya 6 yıl

Bahsettiğim kızım Nil... Saim bey eşim arayacak verdiğiniz numarayı. Çok teşekkür ederim.Oynat-0:51Oto.360p240pAçıklamalı AltyazılarDiğer AyarlarEk Görsel AyarlarıTam Ekrana GeçSessize Al

B

Ağzını yerim senin çocuk ya. Meslektaş demeye dilim varmıyor ama size tavsiyem okul degistirseniz bile o öğretmen bozuntusunu mutlaka bimere şikayet edin, yanına kalmasın. Hatta teknik olarak mümkün mu bilmiyorum ama ses kayıt cihazı falan yerleştirin bir yere ya da kamera. O kişinin davranışlarını ispatlayin. Tanrı belasını versin.

Alev Ahmedova 6 yıl

Asıl engelli kendisi

C

Bimer en garantisi gibi görünüyor, herhangi bir konuda yardımımız dokunacak ise buradayız abi.

E

Eğer müdür ustunu orttuyse dilekce verin. Cocugunuzun durumunu iceren rapor ve varsa ozel egitim gordugu kurumdan öneri niteliginde bir yaziyi da eklerseniz daha iyi olur. Dilekceyi sisteme islediklerinden emin olun dilekcenizi takip edebilmek adina numara vermesini isteyin mumkunse vermeden oradan ayrilmayin.
Eger velilere bu yonde bir konuşmada bulunduysa bu konusmaya dair şahit bulabilirseniz öğretmen "anayasal olarak saglanan egitim hakkinin elinden alınması" durumundan sorusturma geçirebilir. Cunku egitimde kaybedilecek birey yoktur ilkesi esastır.
Ayrica tum öğretmenler egitim sureclerini, imkanlar dahilinde, ogrenci grubuna gore hazirlamak zorundadir. Bu yuzden ozel ihtiyaclari olan ogrencilere BEP planlari uygulanir.
Muhatap oldugunuz kisi egitim fakultesi mezunu ise bunlari bilmeli bilmiyor ise farkli bir bolum mezunu ucretli ogretmen olabilir. Bu durumda da müdürün yine ogrenci ihtiyacini goz onunde bulundurarark çocuğunuzun daha uygun bir sinifa yerlestirmesi gerekiyor. Bildigim kadariyla sinif ogretmenlerinde belli bir sayidaki ogrenciye 1 ozel egitim ogrencisi düşüyordu. Tam sayiyi hatirlamiyorum ama 20ogrencide 1 kisiydi sanirim. Sinif kalabaliksa ogretmeniniz ugrasmak istemeyip_kolaya kacip_ sizi bezdirme yoluna gitmis olabilir.

Ben olsam o öğretmenin once dersini verir sonra cocugumu onun sinifindan alirdim. Meslektasimdan utandım. Umarim o da utanır.

A

Benim annem de ilkokul öğretmeni ve tüm öğretmenlere saygım var. O yüzden ilk olarak insanca, iyilikle konuşmaya çalıştım ama görünüşe göre olmamış. Dediğiniz gibi yasal olan her adımı atacağım. Çok teşekkürler

Bülent Kaya 6 yıl

Rica ederim, umarim kiziniz piril piril bir genç kiz olur ve ışığıyla göz kamastirir. Bazen otizmli cocuklarin cok ilginç yetenekleri ortaya çıkabiliyor. Benim bir öğrencim vardı cok guzel siir yaziyordu ve el yazisi da inci gibiydi. Sinif arkadaşlarından cok daha iyi bir gozlem yetenegi vardi. Harika bir sinif öğretmenine denk gelmisti

Aysel İşdar 6 yıl

BİMER'e CİMER'e direkt şikayete bulunabilirsiniz. Maalesef sistem en kısa bir zamanda böyle işliyor.

S

Bir tv kanalı ile görüşün ifşa etsinler bakın nasıl çözüm buluyorlar...

M

Mehmet bey ben gazeteciyim zaten, çoğu benim arkadaşım ama etik olarak doğru olmayacağını düşündüğüm için şu ana kadar yapmadım. Sabrediyorum..

Bülent Kaya 6 yıl

Bülent Kaya Hak edene yapacaksınız Bülent bey. Bu kötülük değil gerçeği ortaya çıkarmak. İbret olsun diye yapacaksınız...

Mehmet Kiremitçi 6 yıl

İlk etapta en etkili yol olarak bimere şikayette bulunmanız, milli eğitim il ve ilçe müdürlüklerine şikayette bulunmanız olacaktır.
Eğitim hakkı kati suretle engellenmediği müddetçe dava ve ispat yükümlülüğü açısından zorluk yaşayabiliriz.

O

Otizmli çocuklar zordur, biliyorum, yıllardır bunu yaşıyorum. Bu yüzden eşim sabahtan akşama kadar sınıfın kapısında bekliyor. Geçen gün çocuk kafasını dolabın camlı kısmına vurmuş, müdahale dahi etmemiş. Eşime şikayet etmiş kafasını vurdu diye Halbuki eşim kapının önünde. Çok şey mi istiyoruz bilmiyorum

Bülent Kaya 6 yıl

Bülent bey bunların hepsini ve varsa daha fazlasını yazarak bimere şikayet dilekçesi oluşturun, emin olun sandığınızdan çok daha hızlı dönüş alacaksınız. Bunun haricinde herhangi birşeye ihtiyacınız olduğunda lütfen yazmaktan çekinmeyin. Sevgiler

Onur Danşık 6 yıl

M. E.B dilekçe yazın elinizdeki evrak ve raporlar ile kızınız ile ilgili. Okul müdürüne sizide şikayet edicem sizinde isminizi vericem diyin. Hatta ileriye gidin tv kanallarına şikayet edin. Anında gelirler. Emin olun en iyi çözüm bu ve kesin etkili. İnsan olamamış ama öğretmen olmuş Pehhhhh. ALLAH BELASINI VERSİN!!!! Ben utanıyorum kendimden böyle insanlar ile aynı ülkede yaşadığım için gerçekten... Sizin kızınız Engelsiz! Ama bu . . . ... Çocukları her anlamda engelli!!!! Lütfen şikayet edin dediğim yerlere Kızınızada çok çok geçmiş olsun Başarıları daim olsun inşallah Yolu açık olsun Prensesin

E

Buna benzer bi video var fakat paylasim yapamadim.. Burada asil egitimcinin ogrencilerini bilinclendirmesi ve kabullendirmesi gerekir.. Cok yazik.. Sikayet edin.

G

Enfes bir video bu defalarca izlenir

Cenk Ardoğa 6 yıl

Otizme mavi ışık yak gittiği rehabilitasyondan motive bozucu ve psikoljik olarak içe kapanma ve sosyalleşme alanına müdahale edildiği için dilekçe verin bulunduğu okulun ilçe milli eğitim müdürlüğüne ayrıca RAM a giderek bu durumu anlatın başka okula yönlendirsin ya da başka sınıfa ses çıkmazsa haber yapacak kanallara atın illa üstüne düşülür

Y

Mudur ve ogretmen icin ayri ayri dilekce verin, olmazsa sosyal medyaya tasiyin olayi. Inanilir gibi degil, bu cocuk okula da gidebilir, sosyallesebilir, cocugun eksigi yok fazlasi var. Bu kadar bilincli bir babasi var annesi de en az sizin kadar bilinclidir.. Kesinlikle bu isin pesini birakmayin, nil ile konusup cocuklarin ondan uzak kalmasinin nedenlerini toz oembe sekilde pedagogun tavsiyesi uzerine aciklayin. Kesinlikle okuldan sogumamali. ozel olarak ogretmen esinizle beraber gidin konusun tekrar, duzeltmezse bu davranisi her merciiye sosyal medyaya yayin gruplarina haber edeceginii sikayetci olacaginzii soyleyin. Vicdanli olmasi gerektigini ve onun bir egitimci oldugunu hatirlatin. Belki vicdanen kendini kotu hissedebilir, hic sanmiyorum ama..

S

Her şeyi yazılı yapın. Söz uçar, yazı kalır.

M

sikayetlerinizi yapin, bimer ya da baska bir birim ama kizinizi da o sinifta ve okulda birakmayin, zorla ilgilenilmesindense onun ihtiyaclarini dikkate alan bir ogretmen arastirin, kolayliklar dilerim

H

benim ev arkadaşım psikolog uzmanlığıda otizmliler bu konuda italya da eğitim görmüşM. Emin Mansurgüler bir yazın bende söylerim ilgilenir.

Y

Müdüre yazılı olarak şikayet bildirin ve konu çözüme ulaşmazsa milli eğitim bakanlığına durumu arz edin

H

BİMER e dilekçe yazın en hızlı dönüş ordan gelir. Ve mutlaka öğretmeni değiştirin. Bir öğretmen olarak bunları tavsiye ederim.

Z

Eşim ilk önce rehberlik bölümüne gitmiş, durumu anlatmış ve öğretmeni değiştirmek istiyoruz demiş. Rehberlik bölümü bizim yetkimiz yok, öğretmen değişikliğini idare yapıyor demiş. İdareye yani müdüre gitmiş durumu anlatmış. Müdür bey "öyle her şey için zırt pırt öğretmen değiştiremeyiz. Değiştirsek bile 10 gün sonra gelip bu öğretmeni de istemeyeceksiniz" demiş. İnanılmaz yapıcı bir müdürle karşı karşıyayım yani Bugün MEB'e öğretmenle ilgili şikayetleri bir dilekçe ile aktardım. Yarın kanuni hakların, genelgelerin de (sanırım müdür beyin bunlardan haberi yok) yer aldığı bir şikayet dilekçesi vereceğim. Ayrıca MEB tarafından yayınlanan genelgeyi ve ilgili raporları da ekleyeceğim. Bakalım nasıl bir cevap alacağım.

Bülent Kaya 6 yıl

Bu tür durumlarda ört bas etmeye çalışırlar. Kesin hızlı ve net çözüm BİMER

Zeynep Isbitiren 6 yıl

Çocuğunuzda okula karşı olumsuz duygular oluşmadan en kısa sürede çözülmeli bu sorun.

Zeynep Isbitiren 6 yıl

Eğitim ve sağlık alanında çok gerideyiz malesef.
maşALLAH.
ALLAH analı babalı güzel günlerde büyümeyi nasip etsin. Amin.

M

Ne yazık k öyle Diğer çocukları ona yardımcı olmaları için yönlendirmesi gerekirken uzaklaştırıyor, öylesine bir kötülük yapıyor ki çocuğum için, tarifi mümkün değil.

B

ogretmenle konustunuz mu?

D

Ogretmenin sosyal medya hesabini desifte edin linc edelim

K

öğretmenle konuştuk elbette, ne yazık ki öğrenci velilerine kendine laptop aldırmakla meşgul

B

Vicdan meselesi yazık .

O

Otizmliler derneği ile iletişim kurun haberlerin WhatsApp hatlarını da devreye sokun ortalığı yikmadan kimse bir şey yapmaz

K

Bülent bey burdada araya gireceğim ama okullarlada çalıştığım için öğretmen ve idareci davranışları hakkında biraz bilgi sahibiyim. Anlayışlı birde bilgili, deneyimli bir öğretmenle karşılaşırsanız işiniz çok kolay çok verimli bir işbirliği yaparsınız. Ama birde eğitim fakültesinden mezun olmanın öğretmen olmak için yeterli olduğuna inanan bu meslek için yetersiz bir güruh var. Onlarıda bu konularda eğitmek artık sizin vazifeniz olsun ama öncelikli olarak bimere veya milli eğitim il ve ilçe müdürlüğüne yazınızın bir kopyası siz de kalacak ve teslim alanın ismi düzgün okunacak şekilde şikayet dilekçenizi vermeden önce ; önce bu konuyu okul müdürünün ilçedeki şube müdürüne gidin ve konuşun bu abilerimiz meslekte çok daha bilgili ve deneyimli idarecelerdir. Kararlı bir velinin okul idaresine ve öğretmene verebileceği rahatsızlık ve zararın çok daha farkındadırlar. Bu konuyla ilgili derdinizi ve yapmak istemeyip yapmak zorunda kalacağınız şeyleri anlatırsınız büyük ihtimal sorununuz çözülür. Şikayet seçeneğini en son düşünün sizin yavrunuzun ayrımcı olmayan bir dikkate, sevgi ve ilgiye ihtiyacı var. Önceliğiniz bu olmalı saygılar.

Y

Teşekkür ederim, benim de annem ilkokul öğretmeni şu an emekli... Benim niyetim asla öğretmeni, müdürü ya da okulu kötülemek değil. Ne yazık ki bize karşı tavırları öfkelendiriyor, yapıcı olmaktan yıkıcı olmaya itiyor. Biz sürekli yapıcı davranmaya çalışsak da eninde sonunda yıkıcı olmak zorunda kalıyoruz. 3 yıldır o kadar çok şeyle karşılaştım ki

Bülent Kaya 6 yıl

Ortak bir whatsapp grupları var, grupta eşim öğretmene diyor ki kızımla biraz ilgilenseniz, kitaplarının hepsini masanın üzerine dağıtmış kalemleri silgileri bi tarafta diyor, hiç kontrol etmiyor musunuz diye soruyor gelen cevap, ETMİYORUM

Bülent Kaya 6 yıl

siz yinede sakin olun zorla öğretmen değişse bile bu sefer diğer öğretmen de görevinin bir adım ötesini yapmıyor okul idaresini şikayet eden veli olduğunuz için yapacaklarınızı tane tane hatta gülerek söyleyin daha etkili olur. Malesef günümüzdeki eğitim bilgide vermiyor cehaletide almıyor eşek lik baki kalıyor.

Yaren Kaboglu 6 yıl

Bülent Kaya klavye delikanlisi ogretmen

Kağan Teker 6 yıl

Valla hocam yeri gelince orman kanunlarini kullanmakta fayda var. Ne cesaret ilgilenmez? Burada kizinizin hayati soz konusu olan. Valla ben kesinlikle sizin kadar sakin olamazdim bu konuda

Murat Alan 6 yıl

Hangi okul da bu kisi ?

E

Shall We ailesine teşekkürler Yarın okula gidip müdürle tekrar konuşacağım ve dilekçeyi vereceğim, konu hakkında kararlı olduğumu gösterceğim. Müdürün tepkisine göre sonraki adımları belirleyeceğim.-0:05OynatSessize AlOto.360p240pAçıklamalı AltyazılarDiğer AyarlarEk Görsel AyarlarıTam Ekrana Geç

B

Kurban olsunlar sana

Cenk Ardoğa 6 yıl

Masallah sana guzel kizim. Buklelerinden opuyorum.

Selin Yeniyapi 6 yıl

Bahtı açık olsun Allah bağışlasın

Murat Aks 6 yıl

Badem şekeri !

Tezcan Kivircik 6 yıl

Dilekçe milekçe hikaye... Lütfen çocuğunuzu seviyorsanız o okula bir gün daha göndermeyin. Telafisi yok böyle şeylerin. Bende zamanında yaptım. Çocuğum bir sene daha gitti bu sürede o adamın sınıfına. Benim yaptığım hatayı yapmayın. Kızınıza yazık our.

Nilüfer Şabudak 6 yıl

En temizi bir aksam ustu ziyaret etmek kuytuda allahin belasi mahlukati

H

Ya agzima ne kufurler geliyorda

H

Bülent Abi Meb ve Bimere başvurun. Gerekirse medya kanallarından destek arayın.

H

Hocam milli eğitim bakanlığına şikayette bulunun. Soruşturma en kısa süre içerisinde başlatılacaktır şahıs hakkında.

H

Eğer elimizden birşey gelirse bizden de destek isteyebilirsiniz. Sosyal medyanın gücünü anlatmama gerek yok herhalde.

H

BİMER Cimer hatta gerekirse il milli eğitim müdürüne gidin 147 yi arayip hoca hakkında şikayette bulunabilirsiniz haklarınızı arayın .

G

OGAD (Otizm Güçlü Aile Derneği) ile de bu durumu paylaşabilirsiniz diye düşündüm, aynı durumu yaşamış ve belki de en olumlu şekilde üstesinden gelmiş aile ya da uzmanlar olabilir. Nacizane fikrim.

Sevgiler, güzellikler ve kolaylıklar diliyorum

I

Bence durumunuz el veriyor ise devlet okulu yerine özel okula yönelip minik kardeşimizin seviyesini devlet okullarinda köreltmelerine izin vermeyin.
Diğer konularda arkadaşlar detayli bilgi vermis zaten

C

Umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır, bütün ailesi öğretmen bir insan olarak utandım.

Gelişmelerden bizi de haberdar edin lütfen.

S

Tam olarak tanısını ve yerleştirme kararını bana özelden gönderme şansınız olabilir mi?

A

size messenger'dan gönderdim ama isteği kabul etmeniz lazım sanırım

Bülent Kaya 6 yıl

Bimere cimere silayet edin bence. Sonuc alabilirsiniz

A

Rehabilitasyon kurumunda calısıyorum ve okulöncesi mezunuyum. Size tavsiyem bimer ve meb in özel kalem gidin konusun cocugunuzun raporları da elinizde olsun mümkünse. Yer neresi istanbul mu acaba? Net lokasyon öğrenirsem o okulda yada civarda tanıdığım bir öğretmen bulabiliriz belki

S

istanbul - ümraniye'deyiz

Bülent Kaya 6 yıl

Üstün zekalılar okulları var, oraya bir bakın/başvurun isterseniz. Ayrıca MENSA'ya kayıt yaptırabilirsiniz. TR MENSA konusunda bir fikrim yok

U

ozel egitim dersi de almos olmasi lazim zamanin da neden bu mallik acaba

B

Ne zaman mezun olduğuna göre değişir özel eğitim dersini alıp almadığını. Ayrıca hala bir özel eğitimciden bu dersi alamayan çok insan var...

Arzu Kenis 6 yıl

Bende Ümraniyedeyim tam olarak nerede bu öğretmen? Adı resmi yok mu bir teşkoya getirip ağzını burnunu kırayım

E

Keşke bu kadar çözülebilseydi bu durum. O kadar çok çocuk eğitim hakkından mahrım bırakılıyor ki inanamazsınız. Birinin ağzını ve burnunu kırmak yetmiyor. Bu durum aynı memleket meselesi gibi. Çare bu değil keşke olsaydı...

Arzu Kenis 6 yıl

Başka çare bırakmıyor insanlar. İnsan olsaydı zaten şu An olduğu gibi davranmazdı..

Erol Usun 6 yıl

Biliyorum dayanması çok zor ama emin olun ağzını burnunu kırmakla düzelecek bir durum değil. Olsaydı şimdiye kadar ben yapardım...

Arzu Kenis 6 yıl

Paylaşıma açın lutfen ogretmenin ve okulun ismini de yazın

M

Bimer e şikayet edin. Ne kadar ayıp ya. Ne öğretmenler tanıyoruz, işte o da öğretmen bu da öğretmen!!!!

A

Çok tasvip etmesemde. Alo 147 diye bir sistemi var MEB in. Öğretmen ve idareci şikayet hattı diye geçiyor. Ama ben olsam dilekçe de yazardım bunun yanısıra. İadeli taahhütlü şekilde postane üzerinden okula ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne tebliğ ederdim. Böyle olunca size cevap vermek zorundalar. Çözüm üretilmediğinde sizin için bir üst mercinin kapısı açık daha sonrasında il milli eğitim ve daha da ilerisi..

C

Ya gerçekten sinirlerim bozuldu sabah sabah ya ne kadar cahil insanlar var, ne öğretmenler öğretmen, ne veliler bilinçli. Onu oraya öğretmen olarak alıp koyanda da suç, okulun yönetimine gidip o kadının diplomasını bir ister misiniz ya! Belki de kendisi sınıf öğretmenliği mezunu bile değildir. Öğretmenleri Şuurlu Şuursuz diye ayıran bir sistemin okuluna yerleştirdiği adamlardan da pek bişi beklememek lazım! Çıldırıcam

S

Hemen okulu değiştirmeni öneriririm. Benim büyük oğlumun göz problemi var (hayko cepkin gibi) ilk okulda salak bir öğretmene denk geldi... Oğlum 18 yaşında hala okuldan nefret eder ve kendine güven problemi var. Gerekirse okıla gönderme. İlk yılda acılan yaralar kapanmıyor ki senin çocuğun daha hassas... Bir yıl geç gönder gerekirse.

N

Ahh ablacim ahhh 35 yasindayim hala unutmuyorum ilkokul ogretmenimi simdi benim cocuguma aynisi yapilsa bogarim heralde o ogretmeni.

Hasan Sosyal 6 yıl

öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği arkamı devlete yaslayayım maaşım garanti olsun ohhhh 3 ayda tatilim var mantığı ile yapan bir kısım var ya... Hhaaa işte ben onların taaaa.
ne kadar önemli olduklarının farkında olmaları gerek.

C

Şu an okuldayım müdür beyi bulamıyorum, dilekçeyi verir vermez konuşur konuşmaz buradan yazacağım.

B

Bimer e direk bu olanları yazıp hem öğretmen hemde müdür hakkında şikayetçi olun öğretmenin yaptıklarını ve müdürün bu konuda kayıtsız kaldığını ve söylemenize rağmen hiçbirşey yapılnadığını belirtin Bülent Kaya bey haklarında denetleme dosyası açtırın. Gerekirse maddi manevi tazminat davası açın ailesi olarak sizin ve küçük meleğin o masumun gururuyla oynandığı için...

S

O nasıl anlayissiz bir öğretmen, destek olması gerekirken köstek oluyor yazık yazık

G

Arkadaşlar, şimdi okuldan geldim. Konuyla ilgili olarak gerekli yasaları, raporları ve şikayetimizi belirten bir dilekçeyi okula verdim. Dilekçe vermemem için beni ikna etmeye çalıştılar ancak ben söz uçar yazı kalır diyerek dilekçeyi kayıt altına aldırdım. Rehber öğretmen şu an yok eğitimde ondan bir iletişim kopukluğu olmuştur, öğretmenle bir daha konuşalım gibi şeyler söylediler ama ben rehber öğretmenin olmamasının okulun çözmesi gereken bir problem olduğunu, öğretmenin de kızımdan sonra gelecek başka bir öğrenciye benzer bir durumu yaşatmaması için uyarılması gerektiğini söyleyerek dilekçeyi tabiri caizse zorla kayıt altına aldırdım. Sınıfı değiştirildi, rehber öğretmen ve müdür yardımcısı bizzat ilgllenmeye başladılar. Nil'in her türlü yardımı ve kolaylığı alması için ellerinden geleni yapacaklarını içimin rahat olmasını söylediler. Şu an için sorun çözülmüş gibi görünüyor. İlerleyen günlerde Nil'le ilgili gelişmeleri tekrar aktaracağım. Niloş'un hepinize selamı var, yardım eden etmeyen herkese çok teşekkürler...

B

ömur bunlar ömur

Cenk Ardoğa 6 yıl

Haberleri bekliyoruz

Arzu Kenis 6 yıl

canım benim...

Yasemin Örer 6 yıl

show tv fox atv whatsup ihbar hatlarini arayin bakin nasil sesiniz duyulurr

C

özel olarak öğretmeni ile detaylıca konuştunuz mu? Ne yapacağini bilmiyorsa, zorlaniyorsa malesef bu yöntemlere basvuruyor olabilir. Müdüre şikayet zitlasmalara neden oluyor. Önce ögretmen ile köprüleri iyi kurmak gerekir diye düşünuyorum

S

Seçil hanım, biz diğer çocukların 6 yaşında başladığı eğitim sürecinden 2 yaşından beri geçiyoruz. Öğretmeni ile konuştuk, ama öğretmen bu okulun kralı benim şeklinde bir yaklaşımda bulundu. Bugün diğer veliler de birbirlerine girmiş, neden öğretmene laptop alıyoruz diye. Biz çocuğu başka sınıfa aldırınca diğer veliler nasıl yaptınız biz de çocuğumuzu başka öğretmene aldırak istiyoruz şeklinde bize mesaj yazmaya başladılar. Ne yazık ki sepetteki elmaların hepsi aynı değil, içinden çürük de çıkabiliyor.

B

Her çocuk özeldir, umarım güzel kızınızın mutlu olacağı bir ortam sağlanır. Kişiyi tanımadan konuşmak yorum yapmak zor ama dediğiniz gibi işini sevmeyerek yapan çürük elmalar hep çıkar.

Seçil Degirmenci 6 yıl