Komple kapatmak daha iyi... Dereceyı düşürünce 3.4 kat fatura geldı.. Bıde eve gırınce önce bı pencereyı açıp oksıjen için havalandırma yapmak lazım... Ölürsünüz yoksa oksıjensızlıkten, kanser hücrelerııı kış aylarında Özellıkle bu nedenden artıyor..
petek üzerindeki perdeleri peteklerin arkasına sıkıştırın.. Banyo da petek varsa kapatın cunki banyo penceresinden havalandırma ışın soğuk hava gelir.. Zemin halılarla kaplı olsun ısıyı tutar.. Peteklerin önüne masa koltuk yatak vs koymayın
Bir gün içerisinde sürekli kapat aç derken olduğundan daha fazla yakar. Belirli bir seviye ayarlatın ve sabit bırakın. Peteklerin havasının alınıp alınmadığına dikkat edin. Peteklerde hava varsa ne kadar yanarsa yansın ısıtmaz. Bu ikisine dikkat ederseniz baş edebilirsiniz.
Ben kışın üç peteği sürekli bu şekilde açtım çok soğuk olumca iki saat falan 45 yaptım sıcak olumca 35 e düşürdüm ama hiç kapatmadım. Deli gibi de sıcak su kullandım 140 geldi en fazla.
Peteklerin duvar kısmına ısı yalıtım levhası kullanın. Ayrıca evdeki tüm petekleri yakıyorsanız kombiye uzaklığına göre vanalarını açın peteğin her iki vanası olmak üzere. Yani en yakın petek için bir tur biraz daha uzağı için iki tur daha uzağı için üç tur gibi.
Dostlar bende post açacaktım ama buraya da yazsam olur mu bilmiyorum. Bizim ev dubleks alt kat güzel ısınıyor sorun yok ama üst kattaki peteklerin havasını almama rağmen peteklerin altı ılık üstü buz gibi. Acaba sıcak su yeternce pompalanmıyor mu oraya diye düşündüm ama bilmiyorum tam.
Ayrıca düşük ayarda devamlı açık olursa faturayı kabartmaz. Aç kapa yapmak faturayı şahlandırır. Pencerelerin de aralarına sünger çeker soğuk havayı keserseniz eviniz daha iyi ısınır.
Hocam basınç da zaten çok sık düşüyor. 3-4 güne bir su basıyorum kombiye genelde 2.2 falan. Alt kattaki peteğe bazen el deymiyor o kadar iyi ama üst kattakilerin kendine hayrı yok.
O doğalgaz tesisatını döşeyenlerin hitliği işte. Devir daim hortumlarını ters bağlamışlardı benim de düzelttik ama üst kat kesinlikle alt kat kadar olmuyor ayrıca 2,2 çok fazla diye biliyorum tesisatçı bir arkadaş 1,5 üzerinin doğru olmadığını söylemişti. Ben şimdi senin için bi kontrol edeyim alt kat komple kapalı üst kat üç Petek açtım sıcaklıklarına bakıp dönüyorum hemen
Bunu çözmem lazım ya eskişehir soğuğunda 280 lira fatura ödeyip de gönlümce ısınamadığım günler oldu. Bakım zamanı geldi olmadı kombiciye söyliyim baksın çaresine kiradan düşerim olmadı
Peteklerin alt kisimlari soguk mu kaliyor? Eger kalmiyorsa tesisat temizligine gerek yoktur. Kombinin altindaki tesisat donus filtresini temizlemek yeterli olacaktir.
Genel olarak: En onemlisi evin ısı yalitimidir. Isı izalasyonu en buyuk etkenlerden biridir. Kombiye bir oda termostadi takilmasi. Termostadin sicakligi referans alacagi oda, genelde daha cok zaman oda olur. Eger kombi destekliyor ise modülasyonlu bir oda termostadi almak daha iyi olacaktir. Oda termostadi olan oda, banyo ve mutfak haricindeki tüm odalardaki radyatorlere termostatik radyator vanasi taktirmak diger bir tasarruf yontemidir. Yukarida yazdiklarim temel yakit tasarrufu icin yapilabilecek seylerdir.
evin bütün odaları yanacak mı yanmayacaksa en az 4 petek çalışır durumda olsun devir daim için önemli ve kombiye en yakın peteği sonuna kadar kapatıp sonra en yakından en uzağa doğru sıralı açın örn. Kombiye en yakın peteği kapattınız ve açmak için 2 tur çevirin sonra ki peteği 3 tur bir sonra ki peteği 4 tur şeklinde bu sayede daya iyi ısınacaktır
ismini yeni öğrendim açıkçası 11 sene önce doğal gaz su tesisatı işinde çalışmıştım 1 yıl boyunca aklımda kalan genel şeyler bunlar evimde de bu şekilde yapıyorum ama
Kombi mutfakta en yakin petek mutfaktaki mi oluyor mutfagin yanindaki iki odayla mutfaktaki petek hemen hemen ayni uzaklikta kombiye. Bi de biz mutfagi yakmayi dusunmuyoruz kapali dursa ordaki petek bu dediginiz ayari nasil yapabiliriz ev 4+1 kombi cigerimizi sokuyor
ben bir çok odanınkini kapalı tutuyorum, bazan açıyorum, bulunduğum oda sürekli açık ama kombiye uzak, diğerlerinin kapalı olması sizce bir sorun yaratırmı fatura konusunda?
Yaratmaz. Ancak radyatorü kapali odalarin kapilari da mutlaka kapali olsun. Hatta kapi altinda bosluk varsa hava akimini engellemek icin bez vb koymalisin. Minumum 3.5 metre radyator acik kalmali, daha altinda tasarrufa cok fazla etki etmez ve kombinin icindeki sirkulasyon pompasini zorladz
Yalcın Atağan evimdeki radyatörler 1.5 metre civarı, diğer odalar evde olmadığım zamanlar kapalı olursa sanki daha az gelirmiş gibi geldi, çünkü evden çıkarken tamamen kapamıyorum doğalgazı en düşük ısıya getiriyorum. Sadece bir odanın radyatöri açık oluyor genelde. Bir problem olmaz diyorsanız sevinicem ama öyle çokta etki yaratmıyor derseniz kapamayayım
1.5 metre radyator ile 2.5 metre radyator isitmak arasinda fatura farki yok denecek kadar azdir. En azindan holde varsa holdekini yoksa banyo veya mutfaktakini de acik birakmani tabsiye ederim.
Holde yok banyodada yok mutfaktaki de açık diğer üç odanın da genelde ikisi açık oluyor. Baya evde hiç petek yakmıyormuşum gibi hissediyorum. Çok teşşekkür ederiiiim
Biz geçen sene sadece yatak odası ve salonu yaktık çok yakmadık da, kazak giydik ama bu bize külfet olmadı, bazen battaniye altında film izledik vs güzel oluyor yani. 150tl yi bulmadı faturalarımız. Tabii tüm kapılar kapalıydı. Bir de binada dış yalıtım var ama yaktığımız yatak odası ve salonun altlı üstlü yakılmadığını ve yan daireyle de ilişkisi olmadığını belirteyim. Yani ucuz atlattık.
Kombi 45-55 C arası ayarlayıp oda termostatini konfor sicakliginiz Neyse 20-25 arası ayarlamak kâfi. Mümkünse dijital termostatla gündüz ayrı gece ayrı sicakliklara set edin.
Verimli bir ısıtma ve ideal bir enerji dönüşümü için (elektrik&doğal gaz —>> ısı) öncelikle evinizin hacmine göre petek sayısı/uzunluğu belirleyip kombi seçimi yapmak çok önemli mesela; -durum1) kombiniz çok güçlü ama petek sayınız/büyüklüğünüz gerekenden azsa/yetersizse: Kombi fazla doğalgaz yakıp peteklere fazla ısı verecek fakat petekleriniz bu ısıyı ortama yeterince hızlı yayamayacağı için gerekenden fazla enerji tüketmiş olarak ısınacaksanız. -durum2) kombi güçsüz petek sayısı fazlaysa: Petekleriniz ısınmanız için gereken ısıya ulaşamadan ortam sıcaklığıyla dengede kalıcak yani petek ısınamayıp ortama ısı yayamayacak ve evinizdeki sıcaklık yetersiz kalacaktır. Verimli ısınma için bu işi professionel olarak yapan firmalardan danışma hizmeti alabilirsiniz.
tum petekleri acip tum evi isitarak en ekonomik sekilde isinirsiniz. Dogalgazin gelisi ve merkezi sistemlerin bozulmasiyla tekrar sobali devrine donduk .
Nudem Kantürk binalar tasarlanirken her odanin belli bir sicaklikta olacagi hesabiyla yapilir. Siz odalari isitmazsaniz o odalar isinmaz haliyle isinan odalarinizdan oraya isi kaybi olur. Bunu komsularda yaptiginda ortada saglikli isinmayan bir apartman ve tasarruf ettigini dusunen apartman sakinleri kalir siz tum evi 200 liraya isitacakken bir iki odayi 150 tl ye isitarak tasarruf ettiginizi dusunursunuz. Halbuki ev konforundan daha cok kaybetmissinizdir.
Gğndüz 40-45 te yakıp gece yatarken 30'a düşürün, petekkere takılan odanın içine peteğin sıcaklığını üfleyen aparatlar var onlardan alın, bit de petek arkasına konulan yansıtıcalr var onlardan.
Mekanik sektöründe çalışan bir mühendis olarak tavsiyem öncelikle yazılanlar faturanızı yarı yarıya düşürmez ama biraz etki gösterebilir Öncelikle kombinizin yıllık bakımını kesinlikle yaptırın 1-Durumunuz var ise odalara zaman ayarlı oda termostatı alabilirsiniz ya da radyatörlere takabileceğiniz termostatik radyatör vanası kullanabilirsiniz.(termostatik radyatör vanası tavsiyemdir) 2-Kullanmadığınız odaların radyatörlerini tamamen kapatmak yerine düşük vana ayarında bırakabilirsiniz. 3-Pencere ve kapı yalıtımlarınızı tam yapın Özellikle evin dışına açılan kapının yalıtımı sağlam olmalı bunun için izole fleks kullanabilirsiniz. 4-Radyatörlerin duvara bakan kısımlarını folyo levha ile ile kaplayın. 5-Radyatörlerin önünü veya üstünü kapatmayın perde dahi olsa, üzerine de mermer koymayın. 6-Soğuğun çok hissedildiği kuru havalarda odayı nemlendirici ile nemlendirin. 7-Eşyalarınızı oda duvarlarına sabitlemeyin duvarların ısınması açısından bu önemlidir. 8-Kombideki su barını kombi yaz modundayken 2-2,5 bar seviyesine getirin ve radyatörlerin altta bulunan pürjörlerinden havasını alın (su gelene kadar hava alma işlemine devam edin) 9-Sürekli kapatıp açmak yerine sabit derecede düşük ayarda yakmaya çalışın.
Düzeltmeler için teşekkür ederim. Hava zaten sistemin en üst noktasından alınması mantıklıdır radyatör sistemlerinde çıkışın alt kısma koyulduğu sistemler olduğu için öyle bir tavsiyede bulundum. Ayrıca anladığım kadarıyla çok yüksek ısılarda bir yakma olmayacağı için 2-2,5 bar çokta sorun teşkil etmez diye düşündüm, saygılar
Kombilerde, genlesme tankları 0.6-0.8 bar ön basincla cikar fabrikalarindan. Fazla su, tankin icine daha fazla su girmesine sebep olacagi icin cürümeyi hizlandirir dostum. Radyator sistemlerinde alt kisma kör tapa veya bosaltma amacli vana koyulur. Üstte olmayan purjör islev gormez.
Benim 5 petek var hepsini yakiyorum banyo mutfak salon yatak odasi giris felan.. Aksam 8de eve gidiyorum ekonomik ayarda yakiyorum sabah 7de evden cikiyorum o zamana kadar ev miss gibi oluyor tisortle rahatca gezebiliyorum hafta sonlari hic kapatmiyorum aylik bana gecen kış uzerinden hesap verim en yuksek gelen faturam 157tl olmustu. Ne kadar dusuk ayarda acarsan o kadar cok kendini calismaya zorlayacagi icin cok yuksek fafura gelir. (Babamlar oyle yaktiklari icin onlarda da 5petek var fakat 350den assagi gelmio fatura..)
En basit yöntem, evde olmadığınızda komple kapatmak yerine sıcaklığı düşürmektir.
Komple kapatmak daha iyi... Dereceyı düşürünce 3.4 kat fatura geldı.. Bıde eve gırınce önce bı pencereyı açıp oksıjen için havalandırma yapmak lazım... Ölürsünüz yoksa oksıjensızlıkten, kanser hücrelerııı kış aylarında Özellıkle bu nedenden artıyor..
Altına odun döşe tutuştur işe yarar
kombiye oda termostatı bağlayın.
Ne işe yarıyor bu ?
oda sıcaklığını sabit tutuyor, sürekli ateşlemiyor kombi. Ayarlanan sıcaklığa gelince ateşleme duruyor.
Teşekkürler
rica ederim
Böyle bisey
kombiye oda derecesi takmaniz iyi olacaktir. Kombi ac kapa yapilirsa daha cok dogalgaz yakacaktir
Kısık derecede devamlı
Yakıtı düşürmek evinizin yalıtımından başlar, kombi alırken cömert davranın tüm petekleriniz açık olsun gerisi size kalmış.
petek üzerindeki perdeleri peteklerin arkasına sıkıştırın.. Banyo da petek varsa kapatın cunki banyo penceresinden havalandırma ışın soğuk hava gelir.. Zemin halılarla kaplı olsun ısıyı tutar.. Peteklerin önüne masa koltuk yatak vs koymayın
Perde sıkıştırmak gerçekten çok iyi oluyor
Bir gün içerisinde sürekli kapat aç derken olduğundan daha fazla yakar. Belirli bir seviye ayarlatın ve sabit bırakın. Peteklerin havasının alınıp alınmadığına dikkat edin. Peteklerde hava varsa ne kadar yanarsa yansın ısıtmaz. Bu ikisine dikkat ederseniz baş edebilirsiniz.
Peteklerde havadiro, petekleri isitan sudur zaten
Hava evet.
Dısardayken tamamen kapatıp, eve geldıgınızde düşük ayarda sürekli açık kalmalı,,, aç kapa olmsmslıı
PEteklerin arkasina ısıyı yansitacak birsey koyabilirsiniz aluminyum folya sarilmis strafor falan
40 Derece de actik kombiyi. Kalorifer de 5 de açık.. Cok mu gelir fatura ?
Ben kışın üç peteği sürekli bu şekilde açtım çok soğuk olumca iki saat falan 45 yaptım sıcak olumca 35 e düşürdüm ama hiç kapatmadım. Deli gibi de sıcak su kullandım 140 geldi en fazla.
Teşekkür ederim bizde baya tereddüt ettikte dedik simdi 400-500 gelmesin
Yani kaç petek yakarsınız o da var tabi bir ay deneyin bakalım
Peteklerin duvar kısmına ısı yalıtım levhası kullanın. Ayrıca evdeki tüm petekleri yakıyorsanız kombiye uzaklığına göre vanalarını açın peteğin her iki vanası olmak üzere. Yani en yakın petek için bir tur biraz daha uzağı için iki tur daha uzağı için üç tur gibi.
Dostlar bende post açacaktım ama buraya da yazsam olur mu bilmiyorum. Bizim ev dubleks alt kat güzel ısınıyor sorun yok ama üst kattaki peteklerin havasını almama rağmen peteklerin altı ılık üstü buz gibi. Acaba sıcak su yeternce pompalanmıyor mu oraya diye düşündüm ama bilmiyorum tam.
Ayrıca düşük ayarda devamlı açık olursa faturayı kabartmaz. Aç kapa yapmak faturayı şahlandırır. Pencerelerin de aralarına sünger çeker soğuk havayı keserseniz eviniz daha iyi ısınır.
Bende dubleks daire de oturuyorum buz gibi değiller ama alt kattakiler kadar sıcakta olmuyorlar su yukarı çıkana kadar ılıyor demekki diye düşünüyorum
Bide arada sırada kontrol et 1,5 bar’ın altına düşmesin zaten ısınmıyor iyice çileden çıkartmasın
Hocam basınç da zaten çok sık düşüyor. 3-4 güne bir su basıyorum kombiye genelde 2.2 falan. Alt kattaki peteğe bazen el deymiyor o kadar iyi ama üst kattakilerin kendine hayrı yok.
O doğalgaz tesisatını döşeyenlerin hitliği işte. Devir daim hortumlarını ters bağlamışlardı benim de düzelttik ama üst kat kesinlikle alt kat kadar olmuyor ayrıca 2,2 çok fazla diye biliyorum tesisatçı bir arkadaş 1,5 üzerinin doğru olmadığını söylemişti. Ben şimdi senin için bi kontrol edeyim alt kat komple kapalı üst kat üç Petek açtım sıcaklıklarına bakıp dönüyorum hemen
Bunu çözmem lazım ya eskişehir soğuğunda 280 lira fatura ödeyip de gönlümce ısınamadığım günler oldu. Bakım zamanı geldi olmadı kombiciye söyliyim baksın çaresine kiradan düşerim olmadı
Bizim eve gelen kombici amca ilk peteği yarım aç diğerlerini tam aç demişti
bizim petekler en az 3 yıldır temizlenmiyor. Yarın bir çıkartıp temizleyeceğim. Sen de ilk önce bir temizle
Kimyasal ve basincli bir makina olmadan temizlik bir ise yaramaz. Hatta petegin icindeki yagi bosaltmis olur, cürümesini hizlandirirsiniz.
o zaman parayla temizleteceğiz mecburen
Peteklerin alt kisimlari soguk mu kaliyor? Eger kalmiyorsa tesisat temizligine gerek yoktur. Kombinin altindaki tesisat donus filtresini temizlemek yeterli olacaktir.
Genel olarak:
En onemlisi evin ısı yalitimidir. Isı izalasyonu en buyuk etkenlerden biridir.
Kombiye bir oda termostadi takilmasi. Termostadin sicakligi referans alacagi oda, genelde daha cok zaman oda olur. Eger kombi destekliyor ise modülasyonlu bir oda termostadi almak daha iyi olacaktir.
Oda termostadi olan oda, banyo ve mutfak haricindeki tüm odalardaki radyatorlere termostatik radyator vanasi taktirmak diger bir tasarruf yontemidir.
Yukarida yazdiklarim temel yakit tasarrufu icin yapilabilecek seylerdir.
evin bütün odaları yanacak mı yanmayacaksa en az 4 petek çalışır durumda olsun devir daim için önemli ve kombiye en yakın peteği sonuna kadar kapatıp sonra en yakından en uzağa doğru sıralı açın örn. Kombiye en yakın peteği kapattınız ve açmak için 2 tur çevirin sonra ki peteği 3 tur bir sonra ki peteği 4 tur şeklinde bu sayede daya iyi ısınacaktır
Reglaj ayari diye gecer.
ismini yeni öğrendim açıkçası 11 sene önce doğal gaz su tesisatı işinde çalışmıştım 1 yıl boyunca aklımda kalan genel şeyler bunlar evimde de bu şekilde yapıyorum ama
Reglaj iyidir dostum
Kombi mutfakta en yakin petek mutfaktaki mi oluyor mutfagin yanindaki iki odayla mutfaktaki petek hemen hemen ayni uzaklikta kombiye. Bi de biz mutfagi yakmayi dusunmuyoruz kapali dursa ordaki petek bu dediginiz ayari nasil yapabiliriz ev 4+1 kombi cigerimizi sokuyor
Mutfak tamamen kapali kalabilir, ki genelde herkes mutfaktakini kapatir. Diger ayni mesafedeki peteklerin vanalarini kisabilirsiniz.
ben bir çok odanınkini kapalı tutuyorum, bazan açıyorum, bulunduğum oda sürekli açık ama kombiye uzak, diğerlerinin kapalı olması sizce bir sorun yaratırmı fatura konusunda?
Yaratmaz. Ancak radyatorü kapali odalarin kapilari da mutlaka kapali olsun. Hatta kapi altinda bosluk varsa hava akimini engellemek icin bez vb koymalisin. Minumum 3.5 metre radyator acik kalmali, daha altinda tasarrufa cok fazla etki etmez ve kombinin icindeki sirkulasyon pompasini zorladz
Yalcın Atağan evimdeki radyatörler 1.5 metre civarı, diğer odalar evde olmadığım zamanlar kapalı olursa sanki daha az gelirmiş gibi geldi, çünkü evden çıkarken tamamen kapamıyorum doğalgazı en düşük ısıya getiriyorum. Sadece bir odanın radyatöri açık oluyor genelde. Bir problem olmaz diyorsanız sevinicem ama öyle çokta etki yaratmıyor derseniz kapamayayım
1.5 metre radyator ile 2.5 metre radyator isitmak arasinda fatura farki yok denecek kadar azdir. En azindan holde varsa holdekini yoksa banyo veya mutfaktakini de acik birakmani tabsiye ederim.
Holde yok banyodada yok mutfaktaki de açık diğer üç odanın da genelde ikisi açık oluyor. Baya evde hiç petek yakmıyormuşum gibi hissediyorum. Çok teşşekkür ederiiiim
Az üşüyen bir insanım, çok düşükte yakmama rağmen geçen kış bir adet 450 tl faturam oldu
Evinizin ısı kaybi cok fazla oldugu icindir. Siz dusukte calistirirsiniz ancak ev isi kaybi oldugu icin kombiniz surekli calisir.
Yalcın Atağan evet bahçe katı ve ön cephe yerlere kadar cam:( Ona yapacak bir şeyim yok maalesef
İgdaş size minnettar :))
Biz geçen sene sadece yatak odası ve salonu yaktık çok yakmadık da, kazak giydik ama bu bize külfet olmadı, bazen battaniye altında film izledik vs güzel oluyor yani. 150tl yi bulmadı faturalarımız. Tabii tüm kapılar kapalıydı. Bir de binada dış yalıtım var ama yaktığımız yatak odası ve salonun altlı üstlü yakılmadığını ve yan daireyle de ilişkisi olmadığını belirteyim. Yani ucuz atlattık.
Kombi 45-55 C arası ayarlayıp oda termostatini konfor sicakliginiz Neyse 20-25 arası ayarlamak kâfi. Mümkünse dijital termostatla gündüz ayrı gece ayrı sicakliklara set edin.
55 derece dusuk hava sicakliklarinda yeterli olmayacagi icin dis hava sicakligi dustukce yukseltmek gerekir.
Yeter hocam yeter, arkadaslarin amaci ucuza isinmak. Evde atletcek gezmek değil
-10 derece hava sicakliginda yetmez hocam
Yalcin en soguk donemde en fazla 50 ye ciktik biz. Don atlet geziyoduk evde. 60 da biraz sov bence.
evin konumu(kuzey cephesine bakan yon buyuklugu gibi) bi cok etken var Nudem Kantürk cim, 70 derecede ancak isinabilen cok musterim var inan
Verimli bir ısıtma ve ideal bir enerji dönüşümü için (elektrik&doğal gaz —>> ısı) öncelikle evinizin hacmine göre petek sayısı/uzunluğu belirleyip kombi seçimi yapmak çok önemli mesela; -durum1) kombiniz çok güçlü ama petek sayınız/büyüklüğünüz gerekenden azsa/yetersizse: Kombi fazla doğalgaz yakıp peteklere fazla ısı verecek fakat petekleriniz bu ısıyı ortama yeterince hızlı yayamayacağı için gerekenden fazla enerji tüketmiş olarak ısınacaksanız. -durum2) kombi güçsüz petek sayısı fazlaysa: Petekleriniz ısınmanız için gereken ısıya ulaşamadan ortam sıcaklığıyla dengede kalıcak yani petek ısınamayıp ortama ısı yayamayacak ve evinizdeki sıcaklık yetersiz kalacaktır. Verimli ısınma için bu işi professionel olarak yapan firmalardan danışma hizmeti alabilirsiniz.
En kısık ayarda hiç kapatmadan..
tum petekleri acip tum evi isitarak en ekonomik sekilde isinirsiniz. Dogalgazin gelisi ve merkezi sistemlerin bozulmasiyla tekrar sobali devrine donduk .
kullanılmayan odaların peteklerini kapatmak daha tasarruflu olmaz mı? Yanlış mı biliyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Nudem Kantürk binalar tasarlanirken her odanin belli bir sicaklikta olacagi hesabiyla yapilir. Siz odalari isitmazsaniz o odalar isinmaz haliyle isinan odalarinizdan oraya isi kaybi olur. Bunu komsularda yaptiginda ortada saglikli isinmayan bir apartman ve tasarruf ettigini dusunen apartman sakinleri kalir siz tum evi 200 liraya isitacakken bir iki odayi 150 tl ye isitarak tasarruf ettiginizi dusunursunuz. Halbuki ev konforundan daha cok kaybetmissinizdir.
anladım teşekkür ederim
Soba kur bence en iyisi dostum
Cakmakla
Berkkan o ifadeyle ayip ediyosun gayet komikti yorumum
Gğndüz 40-45 te yakıp gece yatarken 30'a düşürün, petekkere takılan odanın içine peteğin sıcaklığını üfleyen aparatlar var onlardan alın, bit de petek arkasına konulan yansıtıcalr var onlardan.
Evde kimse yokken ve öğle saatlerinde falan kapatır ya da kısarsanız az gelir
biz montla geziyoruz daha kar yağmadı ya skjsdsks
Mekanik sektöründe çalışan bir mühendis olarak tavsiyem öncelikle yazılanlar faturanızı yarı yarıya düşürmez ama biraz etki gösterebilir
Öncelikle kombinizin yıllık bakımını kesinlikle yaptırın
1-Durumunuz var ise odalara zaman ayarlı oda termostatı alabilirsiniz ya da radyatörlere takabileceğiniz termostatik radyatör vanası kullanabilirsiniz.(termostatik radyatör vanası tavsiyemdir)
2-Kullanmadığınız odaların radyatörlerini tamamen kapatmak yerine düşük vana ayarında bırakabilirsiniz.
3-Pencere ve kapı yalıtımlarınızı tam yapın Özellikle evin dışına açılan kapının yalıtımı sağlam olmalı bunun için izole fleks kullanabilirsiniz.
4-Radyatörlerin duvara bakan kısımlarını folyo levha
ile ile kaplayın.
5-Radyatörlerin önünü veya üstünü kapatmayın perde dahi olsa, üzerine de mermer koymayın.
6-Soğuğun çok hissedildiği kuru havalarda odayı nemlendirici ile nemlendirin.
7-Eşyalarınızı oda duvarlarına sabitlemeyin duvarların ısınması açısından bu önemlidir.
8-Kombideki su barını kombi yaz modundayken 2-2,5 bar seviyesine getirin ve radyatörlerin altta bulunan pürjörlerinden havasını alın (su gelene kadar hava alma işlemine devam edin)
9-Sürekli kapatıp açmak yerine sabit derecede düşük ayarda yakmaya çalışın.
Bazi duzeltmeler yapmak isterim : Radyatorlerin havasi alt purjörden alinmaz. Kombi su basinci ideali 1.4 bardir. Fazlasi, genlesme tankınin omrunu kisaltir.
Düzeltmeler için teşekkür ederim. Hava zaten sistemin en üst noktasından alınması mantıklıdır radyatör sistemlerinde çıkışın alt kısma koyulduğu sistemler olduğu için öyle bir tavsiyede bulundum. Ayrıca anladığım kadarıyla çok yüksek ısılarda bir yakma olmayacağı için 2-2,5 bar çokta sorun teşkil etmez diye düşündüm, saygılar
Kombilerde, genlesme tankları 0.6-0.8 bar ön basincla cikar fabrikalarindan. Fazla su, tankin icine daha fazla su girmesine sebep olacagi icin cürümeyi hizlandirir dostum. Radyator sistemlerinde alt kisma kör tapa veya bosaltma amacli vana koyulur. Üstte olmayan purjör islev gormez.
Bal petegi de cozum
Tersten
Benim 5 petek var hepsini yakiyorum banyo mutfak salon yatak odasi giris felan.. Aksam 8de eve gidiyorum ekonomik ayarda yakiyorum sabah 7de evden cikiyorum o zamana kadar ev miss gibi oluyor tisortle rahatca gezebiliyorum hafta sonlari hic kapatmiyorum aylik bana gecen kış uzerinden hesap verim en yuksek gelen faturam 157tl olmustu. Ne kadar dusuk ayarda acarsan o kadar cok kendini calismaya zorlayacagi icin cok yuksek fafura gelir. (Babamlar oyle yaktiklari icin onlarda da 5petek var fakat 350den assagi gelmio fatura..)
Ozaman dūşük derecede yakmak mantıklı degil