Petekleri nasıl yakarsak doğalgaz faturası az gelir?

Petekleri nasıl yakarsak doğalgaz faturası az gelir?
Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Mekanik sektöründe çalışan bir mühendis olarak tavsiyem öncelikle yazılanlar faturanızı yarı yarıya düşürmez ama biraz etki gösterebilir
Öncelikle kombinizin yıllık bakımını kesinlikle yaptırın
1-Durumunuz var ise odalara zaman ayarlı oda termostatı alabilirsiniz ya da radyatörlere takabileceğiniz termostatik radyatör vanası kullanabilirsiniz.(termostatik radyatör vanası tavsiyemdir)
2-Kullanmadığınız odaların radyatörlerini tamamen kapatmak yerine düşük vana ayarında bırakabilirsiniz.
3-Pencere ve kapı yalıtımlarınızı tam yapın Özellikle evin dışına açılan kapının yalıtımı sağlam olmalı bunun için izole fleks kullanabilirsiniz.
4-Radyatörlerin duvara bakan kısımlarını folyo levha
ile ile kaplayın.
5-Radyatörlerin önünü veya üstünü kapatmayın perde dahi olsa, üzerine de mermer koymayın.
6-Soğuğun çok hissedildiği kuru havalarda odayı nemlendirici ile nemlendirin.
7-Eşyalarınızı oda duvarlarına sabitlemeyin duvarların ısınması açısından bu önemlidir.
8-Kombideki su barını kombi yaz modundayken 2-2,5 bar seviyesine getirin ve radyatörlerin altta bulunan pürjörlerinden havasını alın (su gelene kadar hava alma işlemine devam edin)
9-Sürekli kapatıp açmak yerine sabit derecede düşük ayarda yakmaya çalışın.

E

Bazi duzeltmeler yapmak isterim : Radyatorlerin havasi alt purjörden alinmaz. Kombi su basinci ideali 1.4 bardir. Fazlasi, genlesme tankınin omrunu kisaltir.

Yalcın Atağan 6 yıl

Düzeltmeler için teşekkür ederim. Hava zaten sistemin en üst noktasından alınması mantıklıdır radyatör sistemlerinde çıkışın alt kısma koyulduğu sistemler olduğu için öyle bir tavsiyede bulundum. Ayrıca anladığım kadarıyla çok yüksek ısılarda bir yakma olmayacağı için 2-2,5 bar çokta sorun teşkil etmez diye düşündüm, saygılar

Emre Çelebi 6 yıl

Kombilerde, genlesme tankları 0.6-0.8 bar ön basincla cikar fabrikalarindan. Fazla su, tankin icine daha fazla su girmesine sebep olacagi icin cürümeyi hizlandirir dostum. Radyator sistemlerinde alt kisma kör tapa veya bosaltma amacli vana koyulur. Üstte olmayan purjör islev gormez.

Yalcın Atağan 6 yıl