Anne babası öğretmen olan çocuğa MEB özel okul için teşvik veriyor mu?

Arkadaslar anne babasi öğretmen olan çocuğa meb özel okul için teşvik veriyor mu?

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

3 yıl üst üste başvurdum çıkmadı. Hatta özeldeydim ve asgari ücretin bir tık üstüydü resmi maaşım. Ama karı koca banka müdürü bir tanıdığa çıktı. Ev sahibimin apartmanı var, ticaret yapıyor, geliri çok iyi, ona da çıktı. Bir şeyler yanlış ama ben çözemedim.

B

Bir üst yorumumda yazdim, tek kriter maaş bordrosu degil. Her kriterin puan. Olarak karşılığı var ve puan üstünlüğüne göre tesvik çıkıyor. Maddi durumu daha kötü olanlara çıkmayabiliyor bu nedenle. Mesela kac kardes, kardeslerden kaçı öğrenci.. Hangi kademede öğrenci? Bunlarin hepsinin ayri puanlamasi var.

Gülşen Unlu 6 yıl

Gülşen Unlu hanım teşekkür ederim kriterleri biliyorum. Ben de diyorum ki adil değil. Kriterlerin düzenlenmesi gerekiyor.

Bahadır Erkoçoğlu 6 yıl

Ha evet o anlamda dediginiz doğru. Ancak bir de şunu dikkate aliyor. Mesela okulun 20 bin tl lik bir ucreti var ve bunun 4000 tl sini devlet karşılıyor diyelim. Kalan 16 bini bu vatandaş nasıl ödeyecek diyerek, odeyebilecek durumda olanlari da tercih ediyor olabilir. Elbette bu benim şahsi fikrim. Çünkü ben de bu işe bir zamanlar cok kafa yormuştum

Gülşen Unlu 6 yıl