Annemden miras sgk yersiz ödeme adı altında borç çıkardı karşılaşan var mı?

Merhabalar yaklaşık 4 ay önce annemi kaybettim, yurtdışı emekli maaşı alıyordu + Bağkur emeklisi bugün tarafıma SGK'dan yersiz ödeme adı altında borç geldi benle beraber dıger kardeşlerime de bölünmüş, aranızda bu durumla karşılaşan veya bilgisi olan var mı nasıl itiraz edebilirim ?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Anneniz işsizlik maaşı falan almışmıydı biliyomusunuz.

E

Hayır almadı, yurtdışından yaşlılık aylığı ve babamın Bağkur dan emekli aylığını aliyordu

Doğaç Aşkin 6 yıl

Ben malli müşavir stajerim. Böyle bı olayla karsılasmıstık suan hafızamda degıl ama yarın patronuma sorarım. Bu Farklı kurumlardan aldığı para yuzunden olabiliyor dıye bılyorum. Yarın bu konuyu sızınde 170 ı arayarak bilgi alabılırsınız. Ama İtiraz etmeniz gerekıyor buda baya bir masraflı bi iş diye bılyorum. Yarın bu konuyu patronuma ıletırım. Daha net konusurum

Emre Sakız 6 yıl

toplam tutarı bolusturmuslermı

Emre Sakız 6 yıl

Evet yaklaşım 5 bin tl bölmüsler, 170'i aradım çağrı merkezi olduğu için bilgi veremediklerini SGK'ya müracaat etmem gerektiğini soyledi, yarın gideceğim

Doğaç Aşkin 6 yıl

İş mahkemesi bakıyormuş. İnternette bir çok yazı var toparlayamadım. Mahkemeyi kazananda ödeyende. Yarın ben patrona danışıp size dönücem. Bu arada başınız sağolsun.

Emre Sakız 6 yıl

Allah razı olsun teşekkürler

Doğaç Aşkin 6 yıl

Dostum yurt dışında çalıştığı sürede bağkur pirimlerini ödediyse ve yurt dışında emekli oldugu için devlet yurt dışında ödediği pirimler işine geldiği için ses etmiyormuş ölüm sebebıyle o gunde yatan bagkur gunlerı sılınmiş ve bunun parasını istiyolar durumu tam bilmediğimiz için yani bu sızlık degıl devletın sistemindeki bi proplem burda sonuna kadar haklı durumdasınız dava açabilirsiniz. Ama zor süreç.

Emre Sakız 6 yıl