Anneme dedemden kalan mirası kendime nasıl alırım?

Herkese selam,
Acilinden bir yardıma ihtiyacım var. Özet geçeyim. Dedem vefat etti. Onun üzerinde görünen apartman 3 kız 3 erkek ve 1 eş arasında tapudan paylaşıldı. Arsa tapusu. Hisseler paylaşıldı. Tapuda intikal işlemi yazıyor. Şimdi annem, kendi hissesini bana vermek istiyor.
Ancak bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Bir kısım bağış yapsın diyor, o zaman harcı yüksek çıkar diyor. Bir kısım satış yapsın diyor. O zaman da diğer hissedarların dava açma hakkı doğar diyor. Bir kısım, bütün hissedarların izni olmadan satış yapılamaz diyor. Bu işlem için topu topu bir gün izin alabileceğim işyerinden. Eğer bir günde halledemezsem başka şansım yok. Var mıdır bu konuda fikri olan?
Not: Diğer hissedarlar da annemin üzerindeki hissenin bana devredilmesi taraftarı. İleride dava açma gibi bir durumları olmaz yani.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Öncelikle " Hibe " yani bağış dediğimiz olayda evet harç yüksek çıkar.
Satışını verebilir size ama burada diğer hissedarların değil varsa kendi kardeşlerinizin size ileride annenizin vefat etme durumunda dava açma hakları mevcuttur. Davanın konusu ise annem hisselerini kızına satış yaparak bizden mal kaçırdı vb gibi bir konu olabilir. Yani diğer hissedarların değil öz kardeşlerinizin hakları bulunuyor. Bu satış diğer hissedarların iznine tabi değildir.

Kısacası satış vermeniz en mantıklısıdır. Bunun için izin gerekli değildir. Dayı ve teyzelerinizin bu satışa itiraz hakkı yoktur. Dayı ve teyzelerinizin dava hakkı yoktur. Tek dava hakkı gelecekte annenizin vefatından sonra kardeşlerinize aittir.

B