AÖF'de Türk dili ve Edebiyatı bölümü okuyup alan değiştirme yapılabilir mi sınıf öğretmenleri için?

Değerli arkadaşlar, AÖF İkinci Ünv. Türk Dili ve Edebiyatı okuyup alan değiştirme şansım nedir? (Sınıf öğretmeniyim)
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Bu mantiktan bakarsak ogretmen olup aof sosyoloji veya felsefe bitirenler olasi bir alan degisikliginde rehber ogretmen olabiliyorlar mi ?

S

salih hocam aöf'den felsefe ve sosyoloji okursanız felsefe öğretmeni olabilirsiniz ya da sosyoloji derslerine vs. Girebilirsiniz.. Alanında yetkin bir rehber öğretmen olabilmeniz için Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (Pdr) okumanız gerekmektedir..

Aybeniz Sarıtepe 6 yıl

hocam ben bunu ironi olarak yazdim zaten ama bu sekilde olup rehber ogretmenlige gecen tanidiklarim var. Ben farkli bolum okuma zevkini yeterince tattigimi dusunuyorum

Salih Kalıpcı 6 yıl

İroni noktasını kaçırmışım hocam, kusura bakmayın Ben de olası bir bilgi yanlışının büyük bir hataya mahal vermemesi için açıklama ihtiyacı duydum.. Dediğiniz gibi ne yazık ki "alandışı" olarak sadece özel okullarda olmak kaydıyla rehber öğretmen olarak görevlendiriliyorlar.. Örnek veriyorum; Edebiyat ile tarih bir nevi birbiri ile etkileşimli alanlardır, hatta coğrafya alanını da söyleyebiliriz.. Söz gelimi bir Türk ya da Rus, İngiliz, Alman edebiyatı hakkında konuşmak istediğimizde eserin ya da eserlerin yazıldığı dönem, içinde bulunulan kültür gibi pek çok değişkeni dikkate almak zorundayız.. Ki doğal olarak gönderiyi paylaşan hocamız Türk dili ve edebiyatı okuyarak edebiyat öğretmeni olmak istiyor, tarih öğretmeni değil ya da coğrafya öğretmeni.. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (Pdr) bölümü ile felsefe ve sosyoloji alanları da bu şekilde bir etkileşim içindedir.. Birbirlerine katkıda bulunurlar ama aynı şey değildirler, her birinin yetkin olduğu alan ayrıdır.. Bir Psikolojik danışman (rehber öğretmen) nasıl "Ben sosyoloğum ya da felsefeciyim" diyemiyorsa diğer alanların da "Ben psikolojik danışmanım(rehber öğretmenim)" diyebilmesi gerçeklikten ve bilimden uzak bir söylem olur. Yapılan bu yanlıştan umarım bir an önce dönülür ve gerek psikolojik danışmanlık mesleği gerekse öğrencilerimiz için doğru bir adım atılmış olur.

Aybeniz Sarıtepe 6 yıl

Fazlaca ayrintili aciklamissiniz hocam. Evet haklisiniz.

Salih Kalıpcı 6 yıl

Amacımız yetkin olduğumuz alanda eğitim ile tümleşik şekilde ve iş birliği çerçevesinde öğrencilerimizin kişisel ve eğitsel problemlerinde yanlarında olmak ve yardımcı olmak.. Bu konuda ne kadar anlatsak da anlaşılamadığımız oluyor ne yazık ki.. İlgi ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum salih hocam..

Aybeniz Sarıtepe 6 yıl