Aşerme türklere özgü bir şey mi?

Hamile Türk bayanlari haricinde diger toplumlarda da yada tipda yada tarihde AŞERME varmı?
... Turşu, karpuz, helva vb.. Bilumum mevsımsız, coğrafyasında bıle bulunmayan gıdalar yoksa dıger hamılelerde onlar hamilede bizimkiler ne?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
68
68 CEVAP

Bir oğlum var ve 9 ay boyunca hiç aşerme falan yaşamadiğım için sanki hemcinslerimin nazlanması gibi algilamisimdir o kelimeyi. Birkaç hamiledende bulamayacağı ne istesem ki? Sözünü duyduktan sonra. Hep dikkat etmişimdir eşinden her daim ilgi gören hiçbir tanıdığım aşermedi. Sadece hamilelik döneminde el bebek gül bebek olan tanidiklarımında akla gelmeyen aşermelerini duydum.
1500 km uzaktaki köyündeki kara tavada yumurta kırmak!!!böyle bir asermemi olur.

K

Yuhhh ammada abartmışlar. Yinede büyük konuşmayalım biz

Kara Abuş 6 yıl

Yazlık bir beldede oturuyorum ve her daim her şey bulunuyor yaz günü kışlık, kış günü yazlık alabiliyoruz. 1 yıl çekirdek (çiğdem)yasaklandı satilmadi sahil pisletiliyor diye. O yıl 8_9 hamile ne hikmetse çekirdek aşerdi. Çünkü diğer her şeyi alabilmeleri basit olacaktı. Uğraştırma, nazlanma, benim gözümde. Valla hemcinslerim kızmasın bana, çalışan, üreten, boş vakti çok olmayan, eşi her daim ilgilenen hiçbir bayan dan duymadım aşerdigini. 9 ay boyunca deterjan ve toz kokusuna, yemek kokusuna dayanamıyorum deyip ev süpürmeyen, iş yapmayan, yemek pisirmeyen insanlar var. 9 ay ne yaptirsam kar diye düşünen. Bütün gün kapı kapı gezip eşi gelince yerinden kalkamayani var. Bu rabbimin bize bahşettiği çok güzel ve özel bir duygu.(özel haller hariç düsük tehlikedi vs.)hastalik değil ki yatasin, oruç değil ki aç kalasin, naz hali değil ki kahır cektiresin.

Kubra Ogut 6 yıl

Sizin ısyan yönetıme beledıyeye Syn Avcı, asermeyle bı alakasını göremedım ben

Ahmet Danşık 6 yıl

En baştaki yazımı okuyun

Kubra Ogut 6 yıl

Buda onun devamı isyan degil

Kubra Ogut 6 yıl

Okudum Bılıyorum takıpdeyım;) psıkolojık kadının tanımlanması vb sosyolojik olguların getırdıgı bısey sankı aserme

Ahmet Danşık 6 yıl