Herkese hayirli geceler. Avukatimla yazılı anlasma olmadan sozlu olarak 15 bin tl ye anlastik. Vekaleti vermeden once davayi almak için bana beraat aliriz demisti. Vekaleti ve 10 bin tl yi alinca birden avukatimin durust oluşu tuttu. Ben paranin lafini etmeyi sevmem ama son zamanlarda maddi sikinti cekince avukatimla görüşüp, kendi danisma ucretini dusup geri kalan tutarı bana iade etmesini isteyecem. Ve durusmaya 2 hafta var. Avukatimin yaptığı iş sadece Bürosuna gidip danisma yapmam onun haricinde birsey yapmadi avukatim. Bu parayi istemek hakkimmi? Hukukta yeri varmidir? Cevapladiginiz cok tesekkur ederim.
Zafer Özdemir
Z
Kendi vermediği sürece alma imkanın yok.
Avukatlık kanunun 34. Maddesine aykiri hizmet ifa ettiğini; yine avukatlik kanunun 174. Maddesinde "hakli olarak azledilen avukat peşin olarak aldigi ucreti iade yükümlülüğü altina girmiştir" maddelerinden parami geri alamazmiyim?
Zafer Özdemir kanunu bir daha ileriye Doğru okuyun. Baro tarifesi hangi maddeye giriyorsa o tarife ücrete kabil sayılır. Vekaletname vermiş olmanız yeterlidir.
Kanun gayet acik degilmi. Avukat gorevini yapmiyorsa ve muvekkil( iş sahibi) bu durumu kanitladigi durumda avukat aldigi parayi geri vermek zorunda ama sikinti yazili anlasma olmadigi icin verdigim parahi ispatlamakta. Keske banka havale yöntemiyle gönderseydim. Teşekkür ederim bilginiz icin.