Babadan kalan miras nasıl paylaşılır?

Dedem bundan yaklaşık 3 yıl önce vefat etti ve İstanbul Tuzla da bulunan 3 katlı bir bina ve bahçe bıraktı müteahhitler evi büyük bir meblağ karşılığında satın almak istiyorlar ve annemler 5 kardeş fakat dayım bu maldan fazlasını almak geri kalan kız kardeşlere daha az pay vermek konusunda biraz ısrarcı ve kendisi dairenin 2. katında yaklaşık 10 yıldır kalıyor ve en alt kat kirada en üstte ananem yaşıyor bugün arayıp teyzelerimden vekalet vermesini ve işlemleri kendisi halledecegini söylüyor tabi teyzelerimde bu duruma karşı herkesin eşit şekilde pay almasını istiyorlar nasıl bir yol izlemeyiz aile şuan game of thrones a dönücek bu konuda bizi aydınlatırsaniz çok sevinirim sevgilerimle..

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Mahkeme diyenler aynı olayın içinde biz varız ama bizimki hala (babanızın kız kardeşi )
Binada biz oturuyoruz ama toprak dede malı, oda babamın arazisine ev yaptılar diyerek bizi mahkemeye verdi 3 senedir sürüyor mahkeme hala bir sonuç yok bir arpa boyu ilerleme yok.
Onun bizi mahkemeye verme sebebi ise 100.000 tl istemesi bizim 50 teklif etmemiz bundan 5 sene evvel o paraya 2+1 sıfır daire alınıyordu

S