Babadan kalan miras nasıl paylaşılır?

Dedem bundan yaklaşık 3 yıl önce vefat etti ve İstanbul Tuzla da bulunan 3 katlı bir bina ve bahçe bıraktı müteahhitler evi büyük bir meblağ karşılığında satın almak istiyorlar ve annemler 5 kardeş fakat dayım bu maldan fazlasını almak geri kalan kız kardeşlere daha az pay vermek konusunda biraz ısrarcı ve kendisi dairenin 2. katında yaklaşık 10 yıldır kalıyor ve en alt kat kirada en üstte ananem yaşıyor bugün arayıp teyzelerimden vekalet vermesini ve işlemleri kendisi halledecegini söylüyor tabi teyzelerimde bu duruma karşı herkesin eşit şekilde pay almasını istiyorlar nasıl bir yol izlemeyiz aile şuan game of thrones a dönücek bu konuda bizi aydınlatırsaniz çok sevinirim sevgilerimle..

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Her ailede huzuru bozan, fazla malı üstüne alan, ortalığı karıştıran bir amca ya da dayı vardır. Biz de yok diyorsanız, o kişi babanızdır"

B

Bizde oyle dayi yok gercekten yok annemde degil cok sukur. Baba tarafinda zaten mal mulk yok. Yakinda ben dayi olcam insallah o kisi ben olmam

Ersin Börü 6 yıl

Ha ha ha mal olmayınca kavgası da olmuyor demek ki. Olsaydı görürdünüz. Kız kardeşler arasında olmuyor pek genelde erkek evlat kayırma var gizlice ustune alma ya da sattirip parasını yeme falan. Olmamasına sevindim. Sizin de öyle adaletsiz ve bencil olmayacağınızi düşünüyorum. Hak bu çıkar bir şekilde. Ne kadar beğeni almış yorum demek ki baya doğru bir tespit.

Bahar Şrn 6 yıl

Ama onunda bi mantigi var. Simdi kisaca anlatim dedemden bir daire kaldi. İki dayim ve anneme esit paylastirdilar. Annem direk bana birakiyor o payi. Kizkardesimin hic sozu gecmiyor. Cunki evlendi. Dugunu damat yapti. Damadin babasi bir ev veriyor bunlara. Kizkardesimin zaten var. Benim hicbiseyim yok. Ben evlenirken dugunu ben yapacam. Evi ben alacam. Arabayi ben alacam. Yani o sorumluluk ilk erkege bakar. Kizda iste gonlu isterse katilir. O yuzden. Erkegin kayrilmasinin mantigi var. Tabi duruma gore yine. Anlatabildimmi bilmiyorum. Biraz karisik.

Ersin Börü 6 yıl

Anlatamadin onun zaten evi var diye bir mantık yok. Sözümü geri alıyorum bencil ve adaletsizsin. Damadın ailesinin ona ev vermiş olması senin ailenin kardeşine pay vermemisni gerektirmez. Bugün böyle olabilir oldu ki ablanız yarın boşandı ya da sen evi arabayi aldın ilerde ablan bir şekilde evsiz kaldı bu adil mi sence? Kimin nesi olduğuna bakılmaz evlat evlattir ve eşittir. Belki senin eşinin de babasından malı mülkü olacak böyle saçmalık mi olur. Geri kafalılık ayrıca nedense paraları hep oğlanlar yer bakmaya gelince kız evlat bakar. Ben hiçbir mantık ve hak göremiyorum. Ablan ben istemiyorum diye gönül rizasi vermedikçe hayrını da görmezsin.

Bahar Şrn 6 yıl

sert girdigin icin daha da ayrintiya inmem gerekmektedir. Zaten ben yarisini sen al dedim kizkardesime zaten var dedi. Ayrica senin dedigin gibi bir durum olursa o paranin o zamana goreki degerinin yarisi yine kardesimindir. O benim canimdir cigerimdir. Kucuklugunden beri herseyini almisimdir. O isitme engelli oldugu icin anne babam yaslanincada en cok ben bakacagimdir. Cok sert girmissin. Ben ise girdigimden beri 7 yildir anneme babama kizkardesime harcadigim para 100 bin lirayi bulmustur. Hicbir zaman hicbirseyi esirgemeyecegimdir. Umarim anlatabilmisimdir.

Ersin Börü 6 yıl

Zaten onceki yorumumun sonunda ''duruma gore'' ifadesinin gectigi ifadesini sanirim okumamissinizdir.

Ersin Börü 6 yıl

Duruma göresi yok ikiniz de aynı ana babanın evladısiniz evin yarısı onundur. Net.

Bahar Şrn 6 yıl

Ev kalmiyo ki bir evin parasinin ucte biri kaliyo. Ancak onden verip kredi cekip av alinabilecek bi para. Bu dedigimin olmasida 6-7 yili bulur gibi. Daha henuz hicbisey yapmis degiliz. Sadece dusunme asamasindayiz.

Ersin Börü 6 yıl

Özel durumlari bilemem ben kanuni durumdan bahsediyorum. Dedigim gibi hakkından feragat etmedikçe yarısı onundur. Söke söke alır yani. Ha benim durumum iyi olsa kardeşime verir miyim veririm ama bu şekilde benim edalariyla gezerse bi daha düşünürüm. Hepsi senin değil kardeşin sana veriyor bunu bil bence

Bahar Şrn 6 yıl

Soyle olabilir belki benim ilerde o parayi onden verip kredi cekip ev alirsam yeni aldigim evin dortte biri, beste biri gibi bir kismina denkgelir kizkardesimin payi. Onuda kardesimin adina yapabilirsem yaparim bak o cok mantikli.

Ersin Börü 6 yıl

Hala aynı bencilliktesin kalan para ne ise ortadan ikiye böleceksiniz kalanı ile ne istersen yaparsın. Bu nasıl bir bencillik ya böyle işte o bulunamayan dayı var ya işte o sensin. Emin ol yegenlerin bunu bilecek.

Bahar Şrn 6 yıl

Nerden bu konulara girdik bilmiyorum ama tamamen ozel bi durum bu yani. Bahsettigimiz rakam su an gelse 250 bin liralik ev ucte biri 85 bin lira diyelim onun yarisi 42,5 bin lira kardesimin. Yani benim borclanip alacagim evde 200 bin liralik olsa 4te bir hissesi kardesimin olur. O istemesede veririm tabi. Cok mantikli.

Ersin Börü 6 yıl

Yariya bolununce erir gider kizkardesime al diyorum yok abi diyo sen onden ver ev al diyo. Bizim su an zaten var diyo. Hemde iki tane evleri olcak. İki tane kaliyomus onlara. Tabi su an icin olan durumu soyluyorum.

Ersin Börü 6 yıl

Kardeşin isterse sana borç verecek sen onun payına el koyamazsın. Bunu bi kere bil neymiş alacakmış da sonradan ev alıp bilmem ne edip ona lütfedip verecekmiş senin ne kadar ise onun da o kadar hakkı var. Suç sende değil toplumun zihniyeti bu. Ne diyeyim sen de haklısın. Daha fazla uzamasın bence ailenin içini bilemem ama daha para gelmeden benim diye yazmanız çok çirkin kırdımsa kusura bakmayın. İyi günler.

Bahar Şrn 6 yıl

Zaten parada gelmis degil 5-6 yil sonra gelirmis dedimya dusunuyoruz sadece

Ersin Börü 6 yıl

El koymuyorum ya direk benim diye yazmiyorum kardesimde ailemde herkesin biseyi var senin hicbiseyin yok diyo, halbuki her turlu yardimi her seyi yapan benim simdiye kadar. Bizde haksizlik olmasi mumkun degil. Oyle bisey sozkonusu degil. Aile ici durumlar farklidir yalniz senin dusuncen gibi duzmantik yapamazsin bence.

Ersin Börü 6 yıl

Belli neyse kapatalım konuyu. Paranın yarısı onun o isterse sana verir. Bunu bil yeter.

Bahar Şrn 6 yıl

Mesela Allah uzun omur versin ailemin bir evi var, yarisini ben odemisim, o evin yarisi kardesiminmidir, yoksa dortte birimi kardesimindir, o zamanki enflasyon, paranin degeri, bi anlayan benim zaten. Dusunmek lazim.

Ersin Börü 6 yıl

Zaten oyle oluyo arkadasim en basindan beri soyluyorum anlamiyomusin o veriyo diyorum en sonunda yildirdin tum herseyi anlattirdin yeter

Ersin Börü 6 yıl