Babadan kalan miras nasıl paylaşılır?

Dedem bundan yaklaşık 3 yıl önce vefat etti ve İstanbul Tuzla da bulunan 3 katlı bir bina ve bahçe bıraktı müteahhitler evi büyük bir meblağ karşılığında satın almak istiyorlar ve annemler 5 kardeş fakat dayım bu maldan fazlasını almak geri kalan kız kardeşlere daha az pay vermek konusunda biraz ısrarcı ve kendisi dairenin 2. katında yaklaşık 10 yıldır kalıyor ve en alt kat kirada en üstte ananem yaşıyor bugün arayıp teyzelerimden vekalet vermesini ve işlemleri kendisi halledecegini söylüyor tabi teyzelerimde bu duruma karşı herkesin eşit şekilde pay almasını istiyorlar nasıl bir yol izlemeyiz aile şuan game of thrones a dönücek bu konuda bizi aydınlatırsaniz çok sevinirim sevgilerimle..

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

4 kardeşe karşı 5 dayıyla savaş verdik. 10 yılı aşkın sürdü davamız. Sonuç şu an lehimize olan kararın onanmasını bekliyoruz. Ama o süreçte de o kadar iğrenç şeyler yaptılar ki cidden insan bu heriflerle aynı soydan mıyım ben diye sorguluyor. O 10 yılda bir dayı ve diğer bir dayının oğulları öldü. Hatta ve hatta diğer kız kardeşlerine zorla babamlara karşı dava açtırdılar. Teyzelerinin de oğulları öldü... Ama işte er ya da geç. Yerini buldu adalet.
Ama bence mahkemeden evvel dayıyı iknaya çalışın. Mahkeme süreci çok uzun, çok çetrefilli. Ve elinizde avucunuzda da ne varsa yok olup gidiyor.

Ş

Okurken dizi izliyor gibiydim be Şeyma hikayeye bak

Mustafa Ortaç 6 yıl

Bizzat canlı canlı yaşadım bunları ki hala da yaşıyorum.

Şeyma Reis 6 yıl

Nasıl bir mal varlığı ki bu

Ugur Geçgin 6 yıl

Tarlalar. Bayağı fazla aslında ama tabi bilmem kaç kişi arasında bölünüyor o tarlalar. Onlar tapu kadastro geldiğinde sadece kendi üzerlerine yazdırmışlar.

Şeyma Reis 6 yıl

Babaannemin yok saymışlar resmen

Şeyma Reis 6 yıl

Sıkıntılı işler Bir dönem bizde de vardı bu sorun ama kolay halledildi

Ugur Geçgin 6 yıl

10 yıl dile kolay tam 10 yıl. Şu an karara bağlandığında devlete dava açma hakkımız var sjjsdjs Bu tür davalarda sınır 4 yıl diye biliyorum.

Şeyma Reis 6 yıl

Valla bilemedim biz hiç davalık falan olmadık Neresi kime lazımsa o orayı aldı olay kapandı

Ugur Geçgin 6 yıl

O akrabayı sevin ve saklayın djjssjsj o türlerden çok az kaldı ajsjajs

Şeyma Reis 6 yıl

Dahası dayı bunu hazmedemeyip onunla ortak tapulu olan ve şu an ikimizin de yanyana binası olan ama bu şerefsizliği yüzünden imzayı vermeyip tapusunu alamadığımız yeri şikayet etti. Şu an bir de zaman aşımına rağmen usulsüz ceza kesiminden belediyeyle davalığız djsjjds İçeride adamları bile var sjdjsjd

Şeyma Reis 6 yıl

Sen baya dolmuşsun

Ugur Geçgin 6 yıl

Şu an karşıma çıksa yüzüne tüküreceğim tek kişi kendisi

Şeyma Reis 6 yıl

Şuan sizin olay kadar değil tek solukta okudum vallahi bakalım hayırlısı olsun diyelim

Mustafa Celepoğlu 6 yıl