Babamdan araziler ve borçlar kaldı kardeşlerimle nasıl paylaşacağız?

Merhabalar
Geçen yıl babam vefat etti. Ve miras olan araziler ile beraber 500 bin tl civarı (300 bin tl si banka kredisi) borç kaldı. Diğer kardeşlerim ile anlaşma yaptık. Araziler ekip, ve de kazandığım para ile bu borcu ödeyecektim. Ben de bu borçları kendim gidip kredi çekerek kapattım kardeşlerime güvenerek. Ödemelerimi de yılda iki kez olmak üzere ayarladım ve bir kısmınıda kapattım. Fakat borç ödendikten sonra kardeşlerim arazilerin kendi üzerine düşen kısmını satmak istiyorlar. Ben bu dekontlar ile giderek bu ödediğim parayı kendilerinden tahsil edebilir miyim? Mahkeme yolu ile. Dekontolarda babamın üzerine olan borcları ödediğim yazıyor. Ne gibi bir yol iZlemeliyim fikri olan var mı ?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Merhabalar. Şuanda siz ve kardeşleriniz miraşçı olarak gözükdüğünüzden ötürü babanız vefat ettikten sonra normalde çocuklarına dava açılması gerekir borç mükellefiyeti size düşer. Şuanda siz o borcu babanızın borcu olarak ödediğiniz için ben kardeşlerinizden para tahsil edebileceğinizi düşünmüyorum. Eğerki vefattan sonra dava açılmış olsaydı size o zaman belki bir ihtimal.. Ancak yinede daha iyi bir avukata danışarak teyit etmeniz gerekebilir. Ama eğer kardeşleriniz sizin olan hisseyi de satmak istiyorlarsa o zaman kesinlikle hak talep edebilir ve dava açabilirsiniz. Sevgiler

Z

Bankalar normalde 5 taksitli olan borçları bile vefattan sonra hemen istediler. Eğer ödenmemiş olsaydı tüm herkesin banka hesaplarına bloke koyulup arazilere haciz gelecekti. Kardeşlerim ortaklığı giderme davası açarak benim olan hissemi de satlığa cıkarıyorlar. Ben de onların hisselerini de satın almak istiyorum açıkcası. Satın alırken onlar ın alacaklarından benim ödediğim parayı düşürtebilir miyim?

Cengiz Haşim 6 yıl

Cengiz Haşim siz babanınızın vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde reddi miras davası açmamışmıydınız?

Zehra Algburi 6 yıl

Eğer açmış olsaydınız borç silinirdi ancak babanızdan kalan hiçbir mirasa karışamazdınız.

Zehra Algburi 6 yıl

Zehra Algburi yok açmadım. Cünkü kardeşlerimin ödeyebilecek durumu yoktu ve araziler değerli olmasına karşın ucuz fiyatlara satılacaktı. Annem ortada kalacaktı. Yani bu nu yapmam mumkun değildi. Bu yüzden yapamazdım malesef

Cengiz Haşim 6 yıl

Ortaklığı giderme davasında tüm mallar yalnızca bir kişinin üstüne geçer yani zaten kardeşlerden birisi açarsa sizinde açmanız itiraza girer. Çünkü aslında sizinde istediğiniz ortaklığın giderilmesi davası. Dediğim gibi iyi bir avukatın birebir yönlendirmesiyle aslında olumlu sonuçlar alabileceğiniz bir durum diye düşünüyorum..

Zehra Algburi 6 yıl

Zehra Algburi bu dava iki aşamalı oluyor. Birincisinde uzlasıp arazilerin 1 kişinin üzerinde toplanması isteniyor. Ki böyle birsey de mumkun değil. Sıkıntı aramız kardeslerim ile beni yarı yolda bıraktıklarından dolayı. İkinci aşamada ihaleye sunuluyor ve bu ihaleye herkes girebiliyor.

Cengiz Haşim 6 yıl

O zaman ihaleyi bekleyin derim

Zehra Algburi 6 yıl

Zehra Algburi eğer ki ben bu parayı tahsil edebilirsem ihale de daha güçlü olurum. Amacımdao. Karşımdakilere karşı elim kuvvetli olur.

Cengiz Haşim 6 yıl

İşte o paranın kardeşlerinizden tahesil edilebilmesi güç gibi geliyor bana. Siz bi avukata vekalet verin derim.. Yapılabilecek birşey varsa onlar yaparlar zaten. Çünkü detaylı bir şekilde evrak ve dökümanlar olmadan sizlere üstünkörü bilgi vermek pek sağlıklı olmaz..

Zehra Algburi 6 yıl