Balgama ne iyi gelir evde

Balgam için ne onerirsiniz önerisi olan varmı ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Evet kekik herseye faydali . .KEKİK FAYDALARI...
KEKİK'in FAYDALARI VE TIBBİ ETKİSİ:
Peygamberimiz Hazreti Muhammed SallAllahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz Kekik hakkındaki hadisi şeriflerinde şöyle buyurdular:
"Evlerinizi Kekik, Mürsafi ve Yavşan otu ile tütsüleyin."
"Resul i Ekrem SallAllahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz bir gün kekik otuna tesadüf etti. Kekik otu Resul-i Ekreme nida ederek dedi ki:
"Ya Resulullah beni al. Seni Hak Peygamber olarak gönderen, Allah'a yemin ederim ki, hiçbir hastalık yoktur ki bende onun şifası bulunmasın."

Kekik bitkisi genel olarak; yel çıkarıcı, karın ağrısı giderici, iştah açıcı, baharat, antiseptik, sinir sistemini iyileştirici, zayıflatıcı, dirençsizlikte, uykusuzlukta etkili, dolaşım sistemi, baş dönmesi, migren, kulak uğultusu, mide, nezle, anjin bronşit, çıban, tifo, verem, boğmaca, diş, baş ağrıları, raşitizm, göz iltihabı, sabun sanayi, kadınların göğüs ağrısı, şeker hastalığı, pasta yapımı ve diş ağrılarında fazlaca kullanılır.
Kekik damıtma-distile suyu; Vücuttaki fazla ve kötü kolestrola yağlarını eritir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kekik suyu zayıflama konusunda en iyi sonuç veren doğal ve biktisel takviyedir.
Kekiğin şeker düşürücü özelliği ile çok kullanılır, kolesterol sorunu olanlar için kurtarıcıdır. Kan şekerini ve kolestrolü düşürür, dengeler. Kalbe faydalıdır. Kalp yetmezliğine, kalp ve tüm vücutta damar açıcı olarak kullanılır. Vücuttaki kan dolaşımını arttırır. Kanı temizler, antiseptiktir.
Kekik özellikle astım hastaları için vazgeçilmezdir. Kekik öksürük ve boğmacada çok etkilidir, balgam söktürücüdür. Astım Bronşit ve Akciğer hastalıklarında kullanılır. Akciğerlerde su toplamasında tedaviyi hızlandırır.
Kekik çayı-suyu mide üşütmelerinde çok iyi sonuçlar verir. Gaz rahatsızlıkları ve hazım için bilinen en etkili çözümdür. Hazmı kolaylaştırır, her türlü karın ağrısı için ve gaz söktürücü, giderici olarak kullanılır. Mide ve bağırsakları rahatlatır, iltihapları giderir. Kekik damıtma-distile suyu; Mide yatıştırıcıdır, antiseptik özelliğinden dolayı mikrop öldürücüdür, bağırsak kurtlarına karşı en etkili çözümdür, dezenfekte eder.
İdrar söktürücü özelliği ile böbreklere faydalıdır. Böbrek, mesane ve safra taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Kadınların adet-regl dönemlerini düzenler, ağrılarını azaltır. Kekik suyu andız suyu ile karıştırıldığında kadın hastalıklarına iyi gelir.
Selülitin giderilmesinde yağ yakıcı, eritici özelliği ile faydalıdır.
Kekik suyu papatya suyu ile karıştırarak kullanıldığında cilt bakımında etkilidir. Ayrıca kekik suyu sivilce ve cilt lekeleri için en iyi çözümdür. Cilt temizliğinde kullanılır.
Antiseptik özelliği ile cilt ve ağız antiseptiği olarak kullanılır. Kekik çayı-suyu boğaz iltihapları için birebirdir. Kekik ağız kokusu ve diş eti sorunlarında gargara yapıldığında çok iyi sonuçlar verir. Mikropları temizler, dezenfekte eder.
Kekik suyu uyuz, basur ve egzamada günde 3 defa pansuman yapılarak çok iyi sonuçlar alınır.
Saç diplerine friksiyon edilirse, saç derisi rahatsızlıklarını izale ederek dökülmesini önler. Kekik suyu saç dökülmesini önlemede en etkili yöntemdir, kepek oluşumunu engelleyicidir. Tüm bedeni kuvvetlendirir, organizmanın düzenli çalışmasını sağlar.

Kekik Bitkisinin Kullanımı:
Kekik, taneleri veya dallı bitkisi tamamı çay olarak kullanılabilir. Bir su bardağı kaynamış sıcak su içersine bir tutam (4-6gr.) Kekik bitkisi katılır. Demlenmesi için 5-8 dakika beklenir. Demlendikten sonra isteğe göre tatlandırmak için, Bal, Pekmez, Şeker ve limon katılabilir. Günde 3-4 defa öğünlerden önce veya sonra ılık olarak tüketilebilir. Ayrıyaten 40-50 gr. Kekik, 1-1,5lt su ile demleme usulü demlenir ve günde 3-4 su bardağı aç karına ılık olarak içilir. İsteğe göre tatlandırmak için, Bal, Pekmez, Şeker ve limon katılabilir.

S