Banka borcumu taksitlendirebilir miyim?

Tekrardan selamlar,

Bir borcum yüzünden Finansbank tarafından yönlendirilen bir Hukuk Bürosundan arandım. Borcumu peşin ödememi ödemezsem avukatlık ücreti bineceğini vesaire belirttiler. Takside bağlayın, ücret binse de ödeyeceğim dedim. Israr ettiler aman paranıza yazık falan diye. (Bu kadar duyarlı muamelesi beni kıllandırıyor açıkcası) En son 1 nisana kadar peşin ödemem için süre verdiler fakat ben halen peşin olarak ödemeyi düşünmüyorum. Sizce üzerine avukat ücreti binmiş halini taksitle ödesem bana ne zararı dokunur? Ya da avukata gönderildiği halde asgari tutarı vesaire ödesem bir şey değişir mi?

Buraların yeşillendiren olursa, çok çok sevinirim.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

ben de bi dönem bankaların müvekkilliğini yapan bi büroda çalışmıştım, sana tavsiyem eline ödeme emri gelmeden hiçbir şey yapma. Bu tarz aramalara aldırış etme

Z

Daha önce de bişeyler gönderdik elinize geçti mi falan diye aradılar ama hiç bi zarf falan gelmedi. Sence ödeme emri gelir mi elden vesaire?

Alper Kocaman 5 yıl

posta kutunu falan konrol et, gelmediyse gelmemiştir

Zeynep Jobass 5 yıl

Oturduğum bina zaten aile apartmanı elime ulaşmaması imkansız.

Alper Kocaman 5 yıl

o zaman kandırıyorlardır, ayrıca eline ulaşan belgeyi de kontrol et. İcra işi yapan bazı hukuk büroları ödeme emrine benzer bitakım kağıtlar yollayıp milletin gözünü korkutuyor. Zaten arayan kişi de büyük ihtimalle seni tehdit eder gibi konuşmuştur ve o kişi de klasik lise mezunu hukukla alakası olmayan hukuk bürosunda telefonlara bakan bi vatandaştır.

Zeynep Jobass 5 yıl

"Bakın alper bey zaten şöyle şöyle borcunuz var üstüne bir de böyle böyle avukat ücreti binecek, paranıza yazık. Siz direkt nakit ödeyin ...." vs konuşmalar yaptı benimle. Hatta taksitlendirme olabileceğini söyledikten sonra pişman olduğu paranıza yazık nakit ödeyin falan diye. Öyle yani.

Alper Kocaman 5 yıl

kardeş takma

Zeynep Jobass 5 yıl

sen yine de öde

Zeynep Jobass 5 yıl

zeynep Zaten ödiycem de peşin ödemek istemiyorum açıkcası.

Alper Kocaman 5 yıl

Daha icralik durum yok Zeynep Jobass sadece icra başlamadan tahsil için arıyorlar. Dolandırıcı olma şansı zayıf çünkü borcu var biliyor. Ayrıca aldırış etmeli. Zira 850 TL borç için 1300-1400 TL odemesin tabi peşin ödeme gücü varsa.

Mutlu Uygun 5 yıl

Mutlu daha iyi bilir tabii, sadece gecen gun biri dolandirildi da azcik temkinli yaklasmakta fayda var

Zeynep Jobass 5 yıl

O konuda haklisin böyle durumda önce bankaya gidip taksit olur mu diye sormak sonuç alınmazsa bankadan avukat adı ve adresini almak en sağlıklı iş. Ayrıca est.. Yok öyle daha iyi bilir falan ..

Mutlu Uygun 5 yıl