Bebeğim sarılınca ağlamıyor, sarılmayınca ağlıyor nedendir? (6 buçuk aylık)

Günaydın arkadaşlar, psikolog ya da pedagog birileri var mıdır aramızda? Bir sorunumuz var ve bilgi verebilirlerse kısacık çok sevinirim çünkü çok yorucu olmaya başladı. Neyse sorum şu:
Bizim 6 buçuk aylık bir kız bebeğimiz var, geceleri yanımızda özellikle benim yanımda yatmasına rağmen son 1-2 haftadır sürekli ağlayarak uyanıyor fakat kolumu boynunun altından geçirip sardığım zaman sadece acıktığı için uyanıyor. Bunun psikolojide yeri nedir? (Bir süredir ciddi maddi sıkıntılar çekiyoruz bu gerginliğimiz sıkıntımız bebeğe geçiyor da ondan mı böyle?) gerçekten uykusuz geceler yaşıyoruz bi gün bi yerde düşüp kalmaktan korkuyorum. Doktora götürdüm bi yerleri ağrımıyor, ağrıdığında zaten ben hissediyorum.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Eğer ilk gece rastgele bir şeyden ağladığında kolunuzu boynunun altından geçirip öyle susmasını sağladıysanız bu onun hoşuna gitmiş ve çocuk klasik koşullamaya girmiş olabilir. Yani sizin baştan kolunuzla sarmanız koşulsuz bir uyarandir, ağlaması da koşulsuz tepki iken bir süre sonra bebekte onu kolunuzla sarmak koşullu bir uyarıcı ağlaması da koşullu tepki olmuştur.

B

Olabilir hiç böyle düşünmemiştim ama en sevdiği pozisyon göğsümde yatmaktı. Onu da sevmez oldu. Acaba kolumu koruyucu bi şey olarak mı görüyor. Gaz sancısı vardır ondan yapıyordur dedim ama gaz sancısı değil bu bariz belli.

Ayşe Hamdemirci 6 yıl

Ya çok terimsel konuşmuş olucam yine ama kosullandığı öteki şey daha etkin güçlü ise bir diğerini bastırabilir. Hatta söndürebilir. Belki de o yüzden göğsünüze gelmiyor artık.

Burcu Ağamoğlu 6 yıl

Mantıklı. Teşekkür ederim.

Ayşe Hamdemirci 6 yıl