Bebeğim sarılınca ağlamıyor, sarılmayınca ağlıyor nedendir? (6 buçuk aylık)

Günaydın arkadaşlar, psikolog ya da pedagog birileri var mıdır aramızda? Bir sorunumuz var ve bilgi verebilirlerse kısacık çok sevinirim çünkü çok yorucu olmaya başladı. Neyse sorum şu:
Bizim 6 buçuk aylık bir kız bebeğimiz var, geceleri yanımızda özellikle benim yanımda yatmasına rağmen son 1-2 haftadır sürekli ağlayarak uyanıyor fakat kolumu boynunun altından geçirip sardığım zaman sadece acıktığı için uyanıyor. Bunun psikolojide yeri nedir? (Bir süredir ciddi maddi sıkıntılar çekiyoruz bu gerginliğimiz sıkıntımız bebeğe geçiyor da ondan mı böyle?) gerçekten uykusuz geceler yaşıyoruz bi gün bi yerde düşüp kalmaktan korkuyorum. Doktora götürdüm bi yerleri ağrımıyor, ağrıdığında zaten ben hissediyorum.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Bebeklerde uyku terörü denen bi illet var. Gece bagir cagir uyanmalar zor sakinlesmeler vs. Internette daha net bilgiye ulasabilirsin. Dis sikintisida olabilir. Dis cikmaya baslamadan 1 veya 2 ay öncesinden başlıyor agrisi. Benim oglum 4 aylikken biraz erken cikardi geri kalan dislerinin cikma huzursuzlugu hep erken basladi. Ama uyku terorunu arastirin derim
https://sevgilibebek.com/makaleler/saglik-ve-gelisim/genel-saglik/bebeklerde-uyku-teroru-uy

D

Buna bi bakayım.

Ayşe Hamdemirci 6 yıl

Unutmayin her bebekte farkli gozlemlenebiliyor. Bebeginizin hic dişi var mi?

Duygu Pay 6 yıl

Çıkmadı ama daha diş belirtisi de yok doktor kontrol etti

Ayşe Hamdemirci 6 yıl

O belli olmuyor iste. Dis daha cikmaya baslamadan agri yapmaya basliyor. Iyice gozlemle. Herseyi agzina sokuyormu? Salyada artis varmi? Hafif ates vs. Cunku alt 2 disin tam cikma donemi.

com-1s3i35tvs5ba1tdqjmnt.jpg

Duygu Pay 6 yıl

Hiç biri yok maalesef doğduğundan beri her şeyi ağzına sokuyor ama diğer hiç bir belirti yok.

Ayşe Hamdemirci 6 yıl